Ewolucja ED
... wyobraźcie sobie coś takiego ... > .. w Waszej rodzimej stacji na którymś z pięter jest pomieszczenie do którego można się zalogować indywidualnie lub zespołowo ( np. klasa Sz. Podst. lub Liceum ... itd. _)  ... i korzystać z programów ( bezpłatnie oczywiście , ale jedynie w ramach działającego ED )   ... mogą  korzystać z programów i zasobów bibliotek , i wszelkiej dostępnej wiedzy , edukować się i rozwijać intelektualnie . To ... wydaje mi się jest do zrealizowania . Potencjał tego sposobu rozwoju jest ... nieograniczony ... można tworzyć Biura Projektowe , wspomagać ED nowymi pomysłami i ogólnie się rozwijać .... co Wy na to ?

.. oczywiście nie dopisałem ... wisieńka na torciku ! ... gdyby to było możliwe do zrealizowania ... > ED stałoby się ( już nie symulacją ) ... a rzeczywistościa .
Odpowiedz
jest już takie coś i się nazywa Second Life - nie dzięki
Odpowiedz
Pomimo że jestem "maniakiem" gier to RL wygrywa.
Odpowiedz
W pierwszych słowach mojego listu itd. ( ( i tu przydałyby się kropki , ale obiecałem , że nie będe ich używać , nie dlatego , że zamierzam strzelać do wszystkiego co się rusza , ale dlatego , że posiadam taki sposób narracji , niestety Sad . ) mam jedynie nadzieję , że za przecinki , nie dostanę Bana ! ))
> Otóż nie chodzi mi o to , aby Was zainteresować pomysłem , ale żeby inni nie mający inklinacji do robienia dziur ( kraterów , sorry ) w strukturze planetarnej mieli swoje miejsce wyżycia się w ramach ED . Wyobraźcie sobie nowe grono potencjalnych gostków korzystających z ,, dobrodziejstw Waszej stacji '' > uczniowie i uczennice , korzystają , śledza , uczą sie , a za oknami pomieszczenia co jakiś czas przelatuje statek kosmiczny ( nie gadżet
, ale prawdziwe życie w kosmosie ) To są potencjalni klienci dla TED i dla Was , mogą tworzyć dla Was produkty , a Wy z zyskiem je sprzedawać , to są potencjalni nabywcy ED . Korzyści są dla Wszystkich . To są jedynie moje luźne uwagi sorki , ale mam mało czasu .... narka Smile .
Odpowiedz
jakiś chaos.. o czym ty piszesz wogule? chcesz wprowadzić do gry inne rzeczy? a co z silnikiewm gry? pozwoli na to? a co z obciążeniem serwerów? teraz 5 graczy czesto się nie moze odnaleźć pod stacją.. i kto by to zrobił - Frontier jako właściel, twórca, pan i władca gry? oni nawet nie mają ochoty zatrudnić na kilka miesięcy czterech polaków żeby zajeli się tłumaczeniem i skryptami (czy czym tam jeszcze ) żeby wprowadzić język polski do gry , a ty chcesz jakieś internetowe miasto założyć? To nie jest jakiś sandbox z odblokwanym silnikiem jak DOOM 2 np. tylko zamknięta gra do której prawa ma Frontier. - pisz do nich i powodzenia Smile
Odpowiedz
No.....  Ale tak w ogóle to o co chodzi  Confused
[Obrazek: hEwp3B1.png] [Obrazek: 57086.png]Qui desiderat pacem praeparet bellum

Odpowiedz
Ja dzsiaj pomyślałem o czymś takim jak Statek-Matka, którego nie można było by kupić lecz jedynie zbudować, samemu lub w kilka osób. Oczywiscie musiało by to byc odpowiednio trudne do zrobienia i sama budowa musiała by zająć np miesiąc. Na takim statku można by było przetrzymywac powiedzmy 10 statków(tych znanych z ED). Jego rozbudowa mogła by dawać konkretne korzyści takie jak na stacjach orbitalnych. Dodatkowo taki statek po załadowaniu odpowiedniej ilosci paliwa(np. 10k ton) mógłby robić skoki np po 5kLy. Oczywiscie trzeba by to było wszystko przemyśleć i zbalansować, ale moim zdaniem to ciekawa opcja na endgame - chociaż w przypadku gier takich jak ED ciężko mówic o endgame Biggrin Co myślicie?
Odpowiedz
Myślę, że coś podobnego zostało już zapowiedziane Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
tak?... masz link pod ręka ? Biggrin
Odpowiedz
(09.04.2018, 18:17 UTC)LXir napisał(a): tak?... masz link pod ręka ? Biggrin

http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Squadrons

http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Fleet_Carrier

Odpowiedz