ED Shipyard NET - strona Harry'ego Pottera
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost7318586

Jak się okazuje, ED Shipyard NET (Chodzi o http://edshipyard.net/, a nie o oryginalną http://www.edshipyard.com/) należy do Harry'ego Pottera, znanego griefera i cheatera. Byłbym ostrożny z przesyłaniem tam swoich danych, szczególnie podawaniem wszelkich haseł etc. 

EDCD (oficjalna strona developerów niezależnych narzędzi do Elite - https://edcd.github.io/) nie aprobuje EDS.net, a sam HP jest oficjalnie zbanowany na ich Discordzie, ponieważ EDS.net łamie warunki korzystania z EDS.com. 

Decyzja oczywiście dla każdego indywidualna, ale ja nie mam do HP za grosz zaufania.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To że jest grieferem to wiem, ale o co chodzi z tymi cheatami?
Odpowiedz
(06.01.2019, 17:01 UTC)Ulpian napisał(a): To że jest grieferem to wiem, ale o co chodzi z tymi cheatami?

Kiedyś był taki expoloit z inżynierowaniem, że można było użyć materiałów Grade 1 do uzyskania modyfikacji Grade 5. Połowa społeczności PVP grieferskiej wiedziała o tym i korzystała, nikomu nic nie mówiąc. 

Po tym, jak wyszło to na jaw, FDEV zabrał im wszystkie zmodyfikowane w ten sposób moduły. Sporo cheaterów odeszło wtedy z gry, bo nie chciało im się zdobywać materiałów G5, jak wszyscy normalni gracze, żeby inżynierować wszystko od nowa. Potter i w sumie połowa SDC też wtedy zniknęli z Elite na jakiś czas.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
mi lepiej się korzysta z coriolisa
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Te jego włosy... Brr...
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
A HP nie palnął przypadkiem nowego designu z oryginalnego EDSY?

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Cytat z About
About
A modified version of the original EDShipyard created by CMDR Taleden, unfortunately CMDR Taleden has since stopped working on this project, and so I CMDR Harry Potter have decided to further develop this tool for use by the Elite Community.

Shipyard ver: 3.3 Change Log

Updated Mamba stats
Any issues please message me of discord and I will try to get them fixed when I can.
Options

Hide Small Modules
— When enabled, the SLOT view of the module browser will display only the largest size class of each available module type.

Experimental Mode
— When enabled, the SLOT view of the module browser will display and allow you to fit modules that are too large for the current slot, or are of a type not allowed by the ship or the slot. This option can be used to experiment with theoretical "what-if" builds, but disallowed modules will be shown in red to signify that it will not be possible to actually fit them in-game.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Podjął się kontynuacji, ale niekoniecznie za zgodą autora oryginału. Poza tym nie wiem jak długo grasz w E: D i czy zdążyłeś zapoznać się z działalnością grupy SDC. Jakikolwiek projekt, w który są zaangażowani powinien być omijany z daleka. To banda psychopatów i równie dobrze mogą ci zrobić na złość w grze jak i w RL jak im nieopatrznie przekażesz jakieś wrażliwe dane.
Odpowiedz