Neurostrady - czyli lot po neutronówkach
Bug, już to opisywałem, ale z wątku się robi potwór Smile

Na dzień dzisiejszy to wygląda tak, jeśli gra Ci zrobi disconnecta (może być z ich winy, może być Twój internet itd.) jak jesteś dość blisko neutronówki to po załadowaniu gry od nowa znajdujesz się w neutronówce i giniesz na ogół, ja się raz wyrwałem, ale już nie miałem szybki i zginąłem i tak. Frontier wie i naprawia (już naprawił pierwszą wersję tego jak wystarczyło się wylogować z gry będąc blisko neutronówki i po powrocie się ginęło).

Na razie jedyną radą jaka jest to liczyć na szczęście, bo disconnecty nie zdarzają się za często w końcu i nie przebywać w okolicy neutronówek dłużej niż to jest naprawdę potrzebne.
Odpowiedz
(29.11.2016, 14:03 UTC)Baton napisał(a): disconnecty nie zdarzają się za często

Wczoraj miałem jednego, po zalogowaniu udało mi się uciec.
Dziś drugiego. Rozwalone canopy, FSD na 40%, nie mogę wyskoczyć, 6 minut tlenu...

Poszedł ticket, poprosiłem żeby przenieśli mnie gdzieś obok i naprawili canopy... zostało mi z 30 skoków do Colonii.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(04.12.2016, 12:31 UTC)Kyokushin napisał(a):
(29.11.2016, 14:03 UTC)Baton napisał(a): disconnecty nie zdarzają się za często

Wczoraj miałem jednego, po zalogowaniu udało mi się uciec.
Dziś drugiego. Rozwalone canopy, FSD na 40%, nie mogę wyskoczyć, 6 minut tlenu...

Poszedł ticket, poprosiłem żeby przenieśli mnie gdzieś obok i naprawili canopy... zostało mi z 30 skoków do Colonii.

Niezly pech. Godzine od Coloni.
Teraz 3 dni czekania na odpowiedz.
Odpowiedz
Miałem podobnie dziś rano, udało się uciec uff.
Odpowiedz
Nawiasem mówiąc nie wiem czy te neutronówki nie kopią zbyt ostro, łatwo jest stracić dane będąc gdzieś na rubieżach.

O ile jestem za robieniu gry trudniejszej, z trudniejszymi NPC, to jestem przeciwny temu by gra karała stratą tygodniowego lub miesięcznego gameplayu za niewielki błąd który ktoś może zrobić po pijaku - np walnąć w neutronówkę i wypaść do normal space.
Odpowiedz
(04.12.2016, 14:00 UTC)Kyokushin napisał(a): O ile jestem za robieniu gry trudniejszej, z trudniejszymi NPC, to jestem przeciwny temu by gra karała stratą tygodniowego lub miesięcznego gameplayu za niewielki błąd który ktoś może zrobić po pijaku - np walnąć w neutronówkę i wypaść do normal space.

MZ ryzyko nie jest wielkie, jak się po prostu walnie w neutronówkę to Cię wyrzuca i tyle, tylko jak walniesz w strefę śmierci to jest źle, latanie po pijaku nie jest dla mnie żadnym argumentem dla którego powinni cokolwiek zmieniać w grze - "piłeś, nie leć, albo bierz na klatę" Smile
Odpowiedz
Nie ważne czy po pijaku, na fazie, czy nie.
Generalnie lata się po neutronówkach, praktycznie co skok, więc statystycznie można walnąć w ten zły obszar i puffnąć tak po prostu.
Nie eksploruję jakoś dużo, więc mi to w zasadzie ryba, ale jak ktoś eksploruje dużo, to mało fajne to dla niego będzie. Wolałbym żeby FD się skupiało na uprzykrzaniu życia gankerom, niż eksploratorom.
Jakby dało się z tego wyjść w jakiś sposób, to pół biedy - znajomość mechaniki gry i można by sobie poradziś. Natomiast tu jest tak że jak wpadniesz to raczej kaplica.

Walnie cooldown chyba 30 czy 60s i pozamiatane, nie zdąży wyskoczyć.

Mam takie spostrzeżenie, nie można dopuszczać żeby integrity FSD spadło poniżej 90%.
Poniżej 80% już się zaczynają błedy i może nie odpalić, i jak się wpadnie w taką neutronówkę, mając poniżej 90%, to integrity może szybko spaść poniżej 80%, a wtedy już nie odpali FSD i pozamiatane.

No i takie pytanie, czy integrity canopy to to samo co integrity life support?
Odpowiedz
A ja uważam że odkrywanie kosmosu to nie wycieczka szkolna i powinno być niebezpieczne. Pamiętam jak pierwszy raz zbliżałem się do czarnej dziury to czekałem kiedy mnie "wessie" a tu nic.
Bugi oczywiście naprawiać, ale jak ktoś rypnie w neutronówkę/czarną dziurę to niech się nie dziwi że go pozamiata. Przecież to są jedne z najbardziej niszczycielskich siły jakie znamy.
Odpowiedz
Ok tu się zgadzam, problem w tym że po dc przy neutronówce po ponownym zalogowaniu jestes w w "warkoczu" i szybka pęka.
Odpowiedz
(04.12.2016, 21:53 UTC)idrael napisał(a): Ok tu się zgadzam, problem w tym że po dc przy neutronówce po ponownym zalogowaniu jestes w w "warkoczu" i szybka pęka.

Podobno już naprawione w 2.2.02 więc jak to mówią na zagranicznych forach "pic or never happen"
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz