Bug, już to opisywałem, ale z wątku się robi potwór
Na dzień dzisiejszy to wygląda tak, jeśli gra Ci zrobi disconnecta (może być z ich winy, może być Twój internet itd.) jak jesteś dość blisko neutronówki to po załadowaniu gry od nowa znajdujesz się w neutronówce i giniesz na ogół, ja się raz wyrwałem, ale już nie miałem szybki i zginąłem i tak. Frontier wie i naprawia (już naprawił pierwszą wersję tego jak wystarczyło się wylogować z gry będąc blisko neutronówki i po powrocie się ginęło).
Na razie jedyną radą jaka jest to liczyć na szczęście, bo disconnecty nie zdarzają się za często w końcu i nie przebywać w okolicy neutronówek dłużej niż to jest naprawdę potrzebne.
Liczba postów: 2,979
Liczba wątków: 173
Reputacja:
295
Platforma:
CMDR: Kyokushin
04.12.2016, 12:31 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.12.2016, 12:33 UTC przez Kyokushin.)
(29.11.2016, 14:03 UTC)Baton napisał(a): disconnecty nie zdarzają się za często
Wczoraj miałem jednego, po zalogowaniu udało mi się uciec.
Dziś drugiego. Rozwalone canopy, FSD na 40%, nie mogę wyskoczyć, 6 minut tlenu...
Poszedł ticket, poprosiłem żeby przenieśli mnie gdzieś obok i naprawili canopy... zostało mi z 30 skoków do Colonii.
Liczba postów: 158
Liczba wątków: 0
Reputacja:
20
(04.12.2016, 12:31 UTC)Kyokushin napisał(a): (29.11.2016, 14:03 UTC)Baton napisał(a): disconnecty nie zdarzają się za często
Wczoraj miałem jednego, po zalogowaniu udało mi się uciec.
Dziś drugiego. Rozwalone canopy, FSD na 40%, nie mogę wyskoczyć, 6 minut tlenu...
Poszedł ticket, poprosiłem żeby przenieśli mnie gdzieś obok i naprawili canopy... zostało mi z 30 skoków do Colonii.
Niezly pech. Godzine od Coloni.
Teraz 3 dni czekania na odpowiedz.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Idrael
Miałem podobnie dziś rano, udało się uciec uff.
Reputacja:
295
Platforma:
Nawiasem mówiąc nie wiem czy te neutronówki nie kopią zbyt ostro, łatwo jest stracić dane będąc gdzieś na rubieżach.
O ile jestem za robieniu gry trudniejszej, z trudniejszymi NPC, to jestem przeciwny temu by gra karała stratą tygodniowego lub miesięcznego gameplayu za niewielki błąd który ktoś może zrobić po pijaku - np walnąć w neutronówkę i wypaść do normal space.
(04.12.2016, 14:00 UTC)Kyokushin napisał(a): O ile jestem za robieniu gry trudniejszej, z trudniejszymi NPC, to jestem przeciwny temu by gra karała stratą tygodniowego lub miesięcznego gameplayu za niewielki błąd który ktoś może zrobić po pijaku - np walnąć w neutronówkę i wypaść do normal space.
MZ ryzyko nie jest wielkie, jak się po prostu walnie w neutronówkę to Cię wyrzuca i tyle, tylko jak walniesz w strefę śmierci to jest źle, latanie po pijaku nie jest dla mnie żadnym argumentem dla którego powinni cokolwiek zmieniać w grze - "piłeś, nie leć, albo bierz na klatę"
Reputacja:
295
Platforma:
04.12.2016, 20:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.12.2016, 20:51 UTC przez Kyokushin.)
Nie ważne czy po pijaku, na fazie, czy nie.
Generalnie lata się po neutronówkach, praktycznie co skok, więc statystycznie można walnąć w ten zły obszar i puffnąć tak po prostu.
Nie eksploruję jakoś dużo, więc mi to w zasadzie ryba, ale jak ktoś eksploruje dużo, to mało fajne to dla niego będzie. Wolałbym żeby FD się skupiało na uprzykrzaniu życia gankerom, niż eksploratorom.
Jakby dało się z tego wyjść w jakiś sposób, to pół biedy - znajomość mechaniki gry i można by sobie poradziś. Natomiast tu jest tak że jak wpadniesz to raczej kaplica.
Walnie cooldown chyba 30 czy 60s i pozamiatane, nie zdąży wyskoczyć.
Mam takie spostrzeżenie, nie można dopuszczać żeby integrity FSD spadło poniżej 90%.
Poniżej 80% już się zaczynają błedy i może nie odpalić, i jak się wpadnie w taką neutronówkę, mając poniżej 90%, to integrity może szybko spaść poniżej 80%, a wtedy już nie odpali FSD i pozamiatane.
No i takie pytanie, czy integrity canopy to to samo co integrity life support?
Liczba postów: 2,183
Liczba wątków: 59
Reputacja:
212
Platforma:
CMDR: DYoda
04.12.2016, 21:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.12.2016, 21:49 UTC przez DYoda.)
A ja uważam że odkrywanie kosmosu to nie wycieczka szkolna i powinno być niebezpieczne. Pamiętam jak pierwszy raz zbliżałem się do czarnej dziury to czekałem kiedy mnie "wessie" a tu nic.
Bugi oczywiście naprawiać, ale jak ktoś rypnie w neutronówkę/czarną dziurę to niech się nie dziwi że go pozamiata. Przecież to są jedne z najbardziej niszczycielskich siły jakie znamy.
Liczba postów: 58
Liczba wątków: 4
Reputacja:
4
Platforma:
CMDR: Idrael
Ok tu się zgadzam, problem w tym że po dc przy neutronówce po ponownym zalogowaniu jestes w w "warkoczu" i szybka pęka.
Liczba postów: 671
Liczba wątków: 20
Reputacja:
180
(04.12.2016, 21:53 UTC)idrael napisał(a): Ok tu się zgadzam, problem w tym że po dc przy neutronówce po ponownym zalogowaniu jestes w w "warkoczu" i szybka pęka.
Podobno już naprawione w 2.2.02 więc jak to mówią na zagranicznych forach "pic or never happen"
“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey
Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
|