Które ze starych gier powinny zostać wydane ponownie?
Znam, ale jakos mnie nie przekonalo. Chyba zbyt kolorowe jak dla mnie.
Odpowiedz
Na amidze zagrywałem jeszcze w K240
https://www.youtube.com/watch?v=Oc7zqEgF4ko

Gra polega na kolonizowaniu asteroid. Wydobywanie różnych surowców i ogólnie to co w strategiach Smile

Ale podobał mi się moment kiedy radary namierzały inną asteroidę na kursie kolizyjnym. Wtedy był wyścig z czasem. Trzeba było zbudować wielki pocisk nuklearny aby zniszczyć nadlatującą asteroidę. Ewentualnie zbudować silniki które naszą asteroidę mogły skierować na inny kurs
Odpowiedz
(14.10.2016, 18:07 UTC)DYoda napisał(a): Mam IWAR 1 i 2 na GOGu bo kiedyś próbowałem grać ale jakoś mnie nie wciągnęło. Może trzeba spróbować jeszcze raz.

I-War 1 ma bardzo ostrą krzywą uczenia. Musisz się "przesiadać" między 4 stanowiskami na mostku i do tego bez opanowania lotu swobodnego (pełny model newtonowski, nie wykastrowany jak w ED) nie da rady. Dla odmiany z I-War 2 przegięli w drugą stronę dając model zręcznościowy i w sumie dość kiepską historyjkę.
Odpowiedz
(20.10.2016, 06:31 UTC)Tesu napisał(a): Znam, ale jakos mnie nie przekonalo. Chyba zbyt kolorowe jak dla mnie.

Znasz, z sensie grałeś czy z recenzji? Ja zrobiłem sobie do tego preset ReShade'a, który nadaje gierce nieco mroczniejszą atmosferę Smile

Ogólnie to jest bardzo podobne do Syndicate. Przyznaję, że miałem 2 podejścia, za drugim razem tyrknęło i teraz jestem już w drugiej strefie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(20.10.2016, 09:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Znasz, z sensie grałeś czy z recenzji? Ja zrobiłem sobie do tego preset ReShade'a, który nadaje gierce nieco mroczniejszą atmosferę Smile
Znam z: recki, kilku filmow na YT i ok. 20 minut bezposredniej rozgrywki u kumpla, ktory sobie te gre sprawil. Ani mnie nie odrzucilo, ani nie wciagnelo na tyle, zebym to sobie od razu po powrocie do domu kupil. Zdaje sie, ze ten tytul wciaz mam na wishliscie, ale za kazdym razem sa inne, bardziej priorytetowe gry.

Co do ReShade, to staralem sie nim bawic przy ED, ale z jakichs dziwnych powodow moj Norton za kazdym razem go blokuje i uniemozliwia korzystanie bez wylaczenia ochrony kompa. :/
Odpowiedz
Co do ReShade - link w mojej sygnaturze Smile Jak chcesz, to obczaj mój preset do Elite. Nie za bardzo wiem, jak Norton to blokuje - to tylko DLL, więc nie powinno być problemu. Napisz w tym wątku z mojej sygnatury i postaram się pomóc jak coś.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Tak mi się jeszcze przypomniało Smile
Battle of Britain https://www.c64-wiki.com/index.php/File:...radar2.gif  Strategia z elementami zręcznosciowymi.
Oraz
Ace of Aces. Fajny symulator jak na Komcia 64Smile

[Obrazek: Ace_Of_Aces_Wing_View_Animation.GIF]
Odpowiedz
(22.10.2016, 21:18 UTC)janosik13 napisał(a): Tak mi się jeszcze przypomniało Smile
Battle of Britain https://www.c64-wiki.com/index.php/File:...radar2.gif  Strategia z elementami zręcznosciowymi.
Oraz
Ace of Aces. Fajny symulator jak na Komcia 64Smile

[Obrazek: Ace_Of_Aces_Wing_View_Animation.GIF]

OMG!!!!!! W Ace of Aces zagrywałem się godzinami na C64 Biggrin
Aż mi łezka popłynęła... coś pięknego...
Odpowiedz
Ace of Aces to taki zalążek X fly simulator mi się wydajeSmile
Odpowiedz
To ja dorzuce:
Hidden & Dangerous 1 i 2 jak ja sie w to zagrywałem planujac misje
B17 flying fortress i ta obsługa wielu stanowisk
Project I.G.I bycie agentem nigdy nie było takim wyzwaniem
Vampire The Masquerade: Redemption
Hired Guns juz było, ale ten klimat i ta muzyka
Silent Service
Gunship 2000 moj pierwszy "poważny" symulator w jaki grałem
Desert Strike i Jungle Strike