Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
Zgadzam sie bardzo z przedmowca. Streama sluchalem piąte przez dziesiąte w pracy i troche narobiłem sobie smaka na te skrzydłowe misje, ale jak zobaczyłem o co kaman to troche zrzedła mi mina. Na co mi dzielić transport 500 ton surowca ze skrzydłem? Takie ilości to pękały na community goalu w solo Tongue
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Beyond to ma być poprawienie tego co jest, świetnym przykładem są te misje dla skrzydeł, bo to po prostu poprawia mechanikę tego co istnieje zamiast dawać coś całkiem nowego. (Dostaliśmy nowe multicrew i bardzo sporadycznie ktoś gra więc niekoniecznie nowe=lepsze Smile ). Mnie się wydają interesujące. Po pierwsze można będzie sobie jakoś sensowniej pograć z kolegą, a po drugie można te misje brać samemu i mieć swój własny mały CG z paskiem postępu itd. Mnie się takie usprawnienie systemu misji podoba, ale zobaczymy jak to będzie w moim przypadku bo na razie od miesięcy żadnej misji nie zrobiłem Smile
Bo ty Baton to odludek jesteś, ciekaw czy wyrosły ci już czułki?
A co do update, pożyjemy zobaczymy
(16.01.2018, 23:30 UTC)szkodi napisał(a): Na co mi dzielić transport 500 ton surowca ze skrzydłem? Takie ilości to pękały na community goalu w solo Tongue

Wyraźnie na streamie zaznaczali (nawet kilka razy), że wszystkie wartości zarówno celów misji jak i nagród to placeholdery. Jak powiedzieli wszystkie te cyferki będą balansować pod koniec bety w oparciu o dane z testów.

Mnie to ciekawi co to ten Remote Workshop, co się w tle przewijał w Starport Services Biggrin

@edit: jak się komuś nie chce oglądać zapisu streama, to tutaj w formie tekstowej krótkie wzmianki o czym była mowa: LINK
graczom chodzi o poglebienie istniejacych mechanik , celem zmniejszenia grindu, a to oznacza zroznicowanie. Bazowanie na puli tych samych misji to ciagle grind tyle ze z kolega. Wystarczy pogooglac jak to wyglada w innych grach tego samego gatunku. Osobiscie chcialbym aby „mission board” wzbogacili o jakies kampanie solo i dla skrzydel.. To co jest , jest zwyczajnie za proste i powtarzalne do bolu..

(17.01.2018, 07:08 UTC)Baton napisał(a):  Dostaliśmy nowe multicrew i bardzo sporadycznie ktoś gra więc niekoniecznie nowe=lepsze Smile 

Bylo nie wkladac opon z fiata 126 do mercedesa - arkadowy celowniczek z widokiem TPP to nie jest MC. Niewdzięczni gracze, nie dali sie nabrac..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Czy bounty i inne opłaty za przestępstwa wciąż będą lokalne, czy "hot ships" będą hot w każdym systemie?
(17.01.2018, 07:13 UTC)jezzman napisał(a): Mnie to ciekawi co to ten Remote Workshop, co się w tle przewijał w Starport Services Biggrin

W którymś z poprzednich streamów Sandy mówił o czymś w rodzaju ewolucji przypinanych obecnie schematów, które sobie można oglądać, może teraz będzie można coś zrobić z tym konkretnym modułem bez wracania co chwila do inżyniera, ale to tak sobie gdybam Smile
A jak ma być teraz z inżynierami bo nie śledziłem, każdy moduł trzeba będzie poprawiać po kolei przez wszystkie stopnie a nie od razu Grade 5 tak jak można teraz?
Z tego co pamiętam, to teraz będzie można przypiąć 1 schemat od każdego inżyniera. I ulepszenia z tych schematów będzie można aplikować na moduły na dowolnej stacji. Ograniczeniem jest to, że nie będzie można nakładać na nie efektów specjalnych (które teraz będą dostępne dla każdego modułu, nie tylko dla broni) - po nie (oraz po ulepszenia z nieprzypiętych schemató) trzeba będzie udać się bezpośrdenio do inżyniera.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

(17.01.2018, 07:43 UTC)Xeonary napisał(a): Czy bounty i inne opłaty za przestępstwa wciąż będą lokalne, czy "hot ships" będą hot w każdym systemie?

Chyba będzie dwojako, raz że masz bounty u lokalnej frakcji, ale jeśli ona należy do imperium na przykład, to imperium nałoży na Ciebie osobne bounty ścigane w całym imperium
Podsumowanie streamu z 16.01:

System kar i przestęstw

Całkowicie przeriobiony i znacznie różniący się od tego, co mamy teraz (obecny system jest opisany w TYM PORADNIKU):

"Gorące" statki ('Hot' Ships)

Przestępstwa będą teraz "nakładane" na statek, w którym zostały popełnione (a nie na samego Commandera). Statek, w którym zostało popełnione przestępstwo stanie się "gorący".
"Gorące" statki mogą się połączyć z usługami stacji jedynie anonimowo, co ograniczy dostęp do niektórych usług.
Kary (fines) mogą zostać zapłacone w Contacts > Security, ale bounty musi zostać zapłacone przez Interstellar Factors (dostępne jedynie w systemach z niskim poziomem bezpieczeństwa - Low Security)

Bounty i "zła sława" (Notoriety)

Kary (fines) nie zamieniają się już w bounty.
Bounty nie może stać się uśpione (dormant)
Bounty za morderstwo będą teraz zawierać:
 - pewien % wykupu statku atakującego
 - pewien % wykupu statku ofiary

Komandorzy będą mieli nowy wskaźnik "złej sławy" (Notoriety):
 - wzrasta on z każdym morderstwem 
 - podnosi on % wykupu statków zarówno atakującego jak i ofiary do bounty
 - koszt wykupu statku ofiary jest zmniejszany o tę wartość
 - wkaźniek Notoriety maleje, jeśli przestępcy zostanie wymierzona sprawiedliwość

Nowy typ bounty: "Power bounties", który ma zastosowanie tylko do przestępstw dotyczących Powersów
 - Power bounty zastępuje standardowe przestępstwa za aktywności związane z Powerplay
 - Power bounties widzą (i mogą zainkasować za nie kasę) tylko piloci zapisani do odpowiedniego Powersa
 - Standardowy system kar i przestępstw nie ma zastosowania do Power bounties.

Bounty międzygwiezdne (Interstellar Bounty)
 - Supermocarstwa (Fed, Imp, Alliance) może wystawić nagrodę za głowę Commanderów, którzy notorycznie łamią prawo w jurysdyskcji frakcji należących do danego supermocarstwa
 - Takie bounty jest nakładane w momencie, kiedy sumaryczna wartość wszystkich powiązanych bounties przekroczy pewien poziom
 - IB obowiązują w jurysdykcji każdej frakcji związanej z danym supermocarstwem

ATR (Advanced Tactical Response)

Jeśli przestępca notorycznie łamie prawo, w końcy ściągnie na siebie uwagę specjalnego rodzaju statków policji: Advanced Tactical Response. Statki te są BARDZO potężne, aczkolwiek nie bedą w stanie od razu nas zniszczyć.

Więzienia i Respawn

W momencie, kiedy statek przestępcy jest zniszczony, ich kapsuła automatycznie udaje się (respawn) do najbliższego więzienia (Detention Centre). Tam dany Komandor musi zapłacić za wszystkie przestępstwa popełnione w jurysdykcji, w której został zniszczony. Po opuszczeniu więzienia pilot jest bezpieczny (od ataków innych Komandorów) do momentu włączenia FSD.
Piloci z Interstellar Bounty trafiają do specjalnych więzień federalnych/imperialnych/sojuszu.
Zniszczone statki niezwiązane z przestęstwem zrespią się w najbliższym bezpiecznym porcie orbitalnym w danym systemie. Jeśli nie będzie to możliwe, zrespią się w ostatnio zadokowanej stacji.

Inne drobne zmiany

Kill Warrant Scanner ujawni teraz jedną, największą nagrodę za dany statek

Misje dla Wingów
Teraz Skrzydłowi będą dzielić zarówno nagrody, jak i wysiłki związane z wykonywaniem misji. 
  • Nie trzeba być w wingu, aby wziąć misje dla wingów. Czyli można je brać też jako single/solo player.
  • Misje można ukończyć częściowo i dokończyć np. dzień później.
  • Jeśłi w wingu każdy skrzydłowy ma inną misję dla wingaów, to każdy w wingu ma dostęp do wszystkich tych misji
  • Takie misje będą oznaczone specjalnymi ikonami na Mission Board
  • Po zaakceptowaniu misji przez jednego z graczy, musi on udostępnić ją pozostałym skrzydłowym przez kliknięcie ikonki w panelu Transakcji (można udostępnić ją ponownie, jeśli inny skrzydłowy dołączy później do naszego winga)
  • Po udstępnieniu, skrzydłowi dostaną wiadomość na skrzynkę i mogą zaakceptować lub odrzucić misję. Po akceptacji pojawi się ona w panelu transkacji skrzydłowego.
  • 1 gracz może udostępnić tylko 1 misję na raz. To oznacza, że można mieć 4 misje dla wingów na raz (1 swoją + 3 udostęnione)
  • W przykładzie pokazanym na streamie (misja transportowa dużej ilości towaru) gracze udają się do Magazynu (Mission Depot), gdzie mogą załadować na statek dowolną ilość wymaganego do transportu towaru (np. tylko 40 ton z 300 wymaganych do ukończenia tej misji)
  • Misję uważa się za ukończoną, kiedy cały wymagany tonaż jest dostarczony na stację docelową.
  • Można ukończyć misję tylko połowicznie, dostarczając jedynie część towaru, ale wtedy nagroda będzie odpowiednio mniejsza. Jest określony % całkowitego tonażu, który trzeba dostarczyć, aby misja była uważana za ukończoną połowicznie.
  • Wszyscy członkowie skrzydła, którzy mają tę misję w panelu transakcji dostają nagrodę za jej ukończenie (lub połowiczne ukończenie). Nie muszą aktywnie brać udziału w misji, aby dostać nagrodę. Nagroda jest taka sama dla każdego.
  • Nowy system nagród za misje pozwala teraz wybrać 1 z 3 dostępnych opcji nagród za misję. Każdy ze skrzydłowych może wybrać dowolną, odpowiadającą mu opcję.
  • Wszystkie opcje nagród są mniej więcej tej samej wartości (np. same Creditsy, Creditsy + materiały itp.)
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).