Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
gdzie i jak udało Ci się wrzucić kabinę LUXURY na ASP Ex.??? One są dostępne tylko dla Orki i Bieługi. Czy coś się zmieniło? Jestem na stacji, gdzie są sprzedawane Luxury cabins i nie mogę na ASP takiej zamontować. Może chodzi Ci o kabiny FIRST CLASS?
Odpowiedz
Ja dziś trochę testowałem misje pasażerskie dla VIP'ów. Trafiały się takie za 6kk i 9kk w okolicach bańki, 2-3 miejsca do odwiedzenia w zasięgu chyba 160LY. Miałem też jedną misję na 19kk, 3 miejsca do odwiedzenia, najdalej położone było chyba 300Ly od Cubeo. Wydaje mi się, że jak się ma dobrą reputację i trochę farta z misjami to wychodzi z tego całkiem niezła kasa. Aspem z 46Ly zasięgu idzie całkiem sprawnie Smile.
Odpowiedz
(28.01.2017, 09:08 UTC)white_wolf99 napisał(a): gdzie i jak udało Ci się wrzucić kabinę LUXURY na ASP Ex.??? One są dostępne tylko dla Orki i Bieługi. Czy coś się zmieniło? Jestem na stacji, gdzie są sprzedawane Luxury cabins i nie mogę na ASP takiej zamontować. Może chodzi Ci o kabiny FIRST CLASS?

być może maver kupił tą kabine wcześniej, na belugę, a do aspa tylko przerzucił biorąc ja ze store? chociaż nie wiem czy da się ją tam upchnąć... oficjalnie robiąc zakupy na aspx takiej kabiny jak też mówisz - nie kupisz
Odpowiedz
(29.01.2017, 07:34 UTC)Chromato napisał(a):
(28.01.2017, 09:08 UTC)white_wolf99 napisał(a): gdzie i jak udało Ci się wrzucić kabinę LUXURY na ASP Ex.??? One są dostępne tylko dla Orki i Bieługi. Czy coś się zmieniło? Jestem na stacji, gdzie są sprzedawane Luxury cabins i nie mogę na ASP takiej zamontować. Może chodzi Ci o kabiny FIRST CLASS?

być może maver kupił tą kabine wcześniej, na belugę, a do aspa tylko przerzucił biorąc ja ze store. oficjalnie robiąc zakupy na aspx takiej kabiny jak też mówisz - nie kupisz

Można tak zrobić?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(29.01.2017, 08:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(29.01.2017, 07:34 UTC)Chromato napisał(a):

być może maver kupił tą kabine wcześniej, na belugę, a do aspa tylko przerzucił biorąc ja ze store. oficjalnie robiąc zakupy na aspx takiej kabiny jak też mówisz - nie kupisz

Można tak zrobić?
Nie próbowałem, ale to jedyne co mi przychodzi do głowy, żeby na aspx wrzucić kabinę luxury, bo opcji kupna dla niego nie ma. Jest tylko ta 6C First dostępna. Na ED Shipyard i Coriolis też się nie da wrzucić do buildu ASP dorzucić tej luxury. Tak że może niech się maver wypowie jak mu się to udało Smile
Odpowiedz
Przy misjach long range uważajcie na skanowanie, dziś cały dzień leciałem zawieść naukowców do earth-like w połowie drogi do Jaques.
Na miejscu trzeba było zeskanować boje nawigacyjną - niestety w ślad za mną wskoczył mighty eagle, który jak na exploracyjny statek przystało musiał mnie śledzić od samej bańki Smile
Niestety zdążył mnie zeskanować i misja niezaliczona Smile ale przynajmniej widoki fajne
Odpowiedz
Współczuję strasznie. Tego się boję przy takich misjach właśnie. Tylko raz Cię zeskanowali i koniec?
Odpowiedz
(29.01.2017, 23:15 UTC)Myr0n napisał(a): Przy misjach long range uważajcie na skanowanie, dziś cały dzień leciałem zawieść naukowców do earth-like w połowie drogi do Jaques.
Na miejscu trzeba było zeskanować boje nawigacyjną - niestety w ślad za mną wskoczył mighty eagle, który jak na exploracyjny statek przystało musiał mnie śledzić od samej bańki Smile
Niestety zdążył mnie zeskanować i misja niezaliczona Smile ale przynajmniej widoki fajne

Niezaliczona od pojedynczego skanowania? Zdarzało mi się wozić pasażerów, którzy nie życzyli sobie skanowania (czytajcie uważnie wymagania pasażerów przed podjęciem misji, nie będzie zaskoczeń) i gdy nie udawało mi się takowego uniknąć to tylko spadało im trochę zadowolenie. Pasażerowie strzelają focha i nakazują odwieźć się do najbliższej stacji dopiero jak kilka razy zrobisz coś co im się nie podoba.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
J.w. Mój pasażer po jednym skanowaniu nawet zadowolenia nie stracił.

Jeszcze jedna uwaga dla Uberów, gdyby nie zwracali na to uwagi. Jak patrzycie na cel podróży, sprawdźcie odległości do najbliższych systemów. Raz leciałem do True North Star i nie doleciałemTongue za krótki skok
Odpowiedz
(30.01.2017, 10:52 UTC)Crazied napisał(a): Jeszcze jedna uwaga dla Uberów, gdyby nie zwracali na to uwagi. Jak patrzycie na cel podróży, sprawdźcie odległości do najbliższych systemów. Raz leciałem do True North Star i nie doleciałemTongue za krótki skok

Zawsze masz jeszcze syntezę, a najlepiej na takie wycieczki brak coś z możliwie największym skokiem.
Odpowiedz