Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
Drodzy Husarze 

po ostatnim patchu szukam dobrego miejsca pod misje pasażerskie. 
Przy okazji szukania dobrego builda pod dalekie misje dla ASP Ex. sprawdziłem kilka systemów w których mam stosunki sojusznicze ze wszystkimi frakcjami i zauważyłem, że trafiają mi się misje dalekie i krótkie, ale nie dają one sensownego dochodu. Dla przykładu wczoraj misja 35k LS za 60mil. wszystko fajnie wygląda na gruby zysk, ale czy na pewno?
Zakładając, że każdy skok z systemu do systemu zajmuje w zaokrągleniu minutę (tak naprawdę 70 sekund średnio ze skanowaniem i tankowaniem - mierzone ze stoperem wczoraj), a mój ASP Ex. dzięki nowemu buildowi skacze 42,95LS to taka misja 35k LS (w rzeczywistości 70k LS - bo trzeba wrócić) nawet jakbyśmy czysto teoretycznie podzielili ją na równe skoki po 42,95LS (co jest oczywiście niemożliwe ale ułatwi obliczenie średniego zarobku) zajmie nam ponad 13 godzin, w rzeczywistości pewnie ze 16.

60mil. / 16h = 3,75mil. na godzinę plus oczywiście dane kartograficzne - tego policzyć nie sposób wczoraj z trasy 4k LS przywiozłem raptem 600k więc szału nie ma. ale załóżmy, że podobne będą średnie zyski ze skanowania to da nam dodatkowe 10,5mil.

sumując mamy 16 godzin skakania za 4,4mil. na godzinę 

Bardzo słabo 

do myślenia nad tym postem skłonił nie wpis koroner82 

cyt.: Ja szybko na daleki wypad się nie będę pisał. Ostatnio wróciłem ASPem 12.000 w jedną stornę - skok ok 33, zarobek 22 mln + 7 mln za skany. Dwa bite dni nudnego skakania - zwariować idzie. Teraz widzę, że dla kasy takie wypady są nieopłacalne. Obecnie siedzę w jednym systemie reputacja na maxa wyrobiona i w miarę często trafiają się misje za 20mln+ na godzię grania. Najbardziej dochodowe i opłacalne finansowo i czasowo są misje gdzie trzeba polecieć/odwiedzieć 2-4 miejsca ( max godzina skakania ) ...

Z moich obliczeń wychodzi, że ma absolutną rację, dlatego polatałem i szukałem misji z turystami w systemach, gdzie mnie lubią, ale bez szczęścia.

Głównym moim pytaniem jest zatem:
Czy znacie systemy, w których dają dużo misji turystycznych na krótkich dystansach? dajmy na to trasa A-B-C-A w granicach 1-2k LS?

Dodatkowo poczytałem trochę i wynika z mojego śledztwa, że takie misje występują w systemach w stadium bumu i w stacjach typowo turystycznych. Jeżeli ktoś z was ma doświadczenie związane z takimi misjami to z chęcią dowiem się więcej.

Post zamieszczam, bo nie znalazłem nic na ten temat po ostatnich zmianach w grze. Dodatkowo o ile znajdziemy tu sensowne rozwiązania może to być dobry pomysł na szybkie pieniądze dla nowych graczy, którzy mają problemy z zarabianiem.
Odpowiedz
Wg mnie warto, sam teraz lecę do centrum z misją za 50kk, ale ja nie gram w Elite po to, żeby wymaksować zysk/h Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja siedzę w Jambavan system mi podrasował bo stacja dobrze wyposażona swojego Pythona wymaksowałem bez latania i szukania FSD najwyższej klasy i innych modułów. Do tego są RESy od LOW po harardus. Więc jak mi się znudzi latanie z ludkami to Python i lecimy posztrzelać Smile Co do misji to czasami nie ma ani jednej sensownej ( za mniej nić 7 mln nawet nie odpalam ASPa) więc małe relogi Open->Solo->Open->Solo aż coś się trafi sensownego. Dwa / trzy kursy dziennie i 40-50 mln wpada. Jak dobrze pójdzie jutro będzie Anaconda.
Jak dorobię to też polatam za widokami, pełen relax i zwiedzanko.
Odpowiedz
(26.01.2017, 15:32 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wg mnie warto, sam teraz lecę do centrum z misją za 50kk, ale ja nie gram w Elite po to, żeby wymaksować zysk/h Smile

zarobiłem już swoje i chcę to bardziej dla zabawy robić, ale jednak maksowanie zysku mam wpisane w styl grania więc przy okazji chciałbym dobrze zarabiać. Co do misji bardzo dalekich to super jak po drodze ma się czas i zwiedza skanuje dokładnie wszystko itd. Dla samej kasy i do robienia szybko niezbyt się nadają.

(26.01.2017, 15:33 UTC)koroner82 napisał(a): Ja siedzę w Jambavan system mi podrasował bo stacja dobrze wyposażona swojego Pythona wymaksowałem bez latania i szukania FSD najwyższej klasy i innych modułów. Do tego są RESy od LOW po harardus. Więc jak mi się znudzi latanie z ludkami to Python i lecimy posztrzelać Smile Co do misji to czasami nie ma ani jednej sensownej ( za mniej nić 7 mln nawet nie odpalam ASPa) więc małe relogi Open->Solo->Open->Solo aż coś się trafi sensownego. Dwa / trzy kursy  dziennie i 40-50 mln wpada. Jak dobrze pójdzie jutro będzie Anaconda.
Jak dorobię to też polatam za widokami, pełen relax i zwiedzanko.

szczerze to nie chodzi mi o taki system gdzie trzeba relogować. Nie zbieram na nic szczególnego po prostu jak chomik chcę nagromadzić sobie kredytów od tak, żeby były Smile

szukam systemu, gdzie będzie obecna mechanika misji z turystami - kilka skoków 3-4 miejsca które chcą odwiedzić za grube miliony ale bez tracenia imersji i potrzeby relogowania. Po prostu, żeby sobie polatać fajnie spędzić czas nie myśląc o kasie, ale żeby ta kasa się na koniec zgadzała. Jak wspomniałem wcześniej ten post może być fajną wskazówką dla nowych graczy, którzy chcą bez najmniejszego naginania mechaniki gry zoptymalizować swój dochód.
Odpowiedz
Ja cały czas na dorobku jestem i chce dorobić się Anacondy aby móc się włączyć w jakieś wydarzenia Husarskie w razie potrzeby. Na granie emeryckie przyjdzie czas.
Odpowiedz
Na wydarzenia husarskie możesz lecieć czymkolwiek.
W wojnie z DA latałem imperialnym orzełkiem. Do Colonii poleciałem Diamondback Explorerem.
Misje pasażerskie robiłem Orcą bez modyfikacji (skok 15 ls). Brałem po trzy grupy turystów i z ok. sześciu godzin latania wychodziło mi circa 10 mln. Moim bazowym systemem jest Wakea. Na brak misji pasażerskich nie narzekam.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
Takie misje były na początku dodatku - po 5-9 baniek za 200-300 ly. Ale chyba to już zmienili.
Odpowiedz
Ja sobie znalazłem jakiś randomowy system, wbiłem jedną frakcję na allied i średnio zbierałem 15-18 milionów za wycieczkę objazdową, do 8 milionów za transport dwóch skoków. Latem ASPem, kabiny tylko first i eco. Nie będę natomiast ukrywał, że do wyłapania takich misji konieczne jest kilka relogów. Tak czy inaczej - ja uwielbiam te misje. Kasa jest fajna, a one same są mocno relaksujące.
Lay down your souls to the gods rock'n'roll!
Odpowiedz
Tak samo już nie gram żeby maksować zysk, misje pasażerskie są moim podstawowym źródłem dochodu, które idealnie zazębiają się z eksploracyjnym stylem gry oraz prowadzeniem kanału i robieniem fotek Smile

Odpowiedz
Polecam system HUNCETAE, ale oczywiście trzeba wbić najpierw rangę Allied z Huncetae Crimson Pirates. Jeśli będziesz mieć to można:
1. Robić misje szmuglerskie z towarem: oddalone o około 300 LY
2. Robić misje TAXI wożąc ludzi (czasami szmuglerskie z ludźmi) - bardziej opłacalne niż z towarem i już tłumaczę dlaczego
a) Lecisz najdalej 100LY
b) Jeśli masz co najmniej ASP'a, to zakładasz 3 kabiny: 2 First Class i 1 Ekonomiczną (nie zabierasz Fuel Scoop, który zajmuje miejsce, bo nie ma potrzeby)
Często bez przelogowywania zabierasz pasażerów do jednego systemu (w to samo miejsce) zapełniając wszystkie kabiny na łączną wartość misji około 10 - 12 MLN, co daje około 40 - 48 MLN / h (4 kursy), o ile nie robisz dodatkowych (czyt. nieopłacalnych zachcianek pasażerów). Misji często jest więcej i czasami trzeba wybierać rozsądnie gdzie rozmieszczać pasażerów.

To tyle Smile

EDIT:
Zapomniałem, że HUNCETAE jest 2 soki od HR 8444, więc jakby co, to jesteś w 2,5 minuty w domu Smile
Odpowiedz