FDEV usuwa rolki z modułów cheaterom
(22.06.2017, 12:28 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Aczkolwiek niewykluczone, że ktoś mógł oberwać rykoszetem ofoz. Tych graczy szczerze żałuję.

Znając support Frontiera z którym mam same pozytywne wrażenia, to jeśli jakimś cudem ktoś stracił moduły niesłusznie to wystarczy, że do nich napisze i ktoś się temu przyglądnie. Pomyłki się zdarzają, ale na pewno ktoś je skoryguje, albo się okaże, że gość jednak oszukiwał, ale "zapomniał" Smile
Odpowiedz
Yup, zgadzam się.

Ale tak jak pisałem, z tego co zrozumiałem, to ryzyko pomyłki jest praktycznie zerowe.

Z ich danych jest oczywiste, kto użył materiałów Grade 1 w celu pozyskania rolki Grade 5 - tu za bardzo nie ma nawet jak się pomylić Smile

Oraz to, że praktycznie niemożliwym było zrobienie tego exploita nieświadomie, bo to jego wykorzystanie trzeba było zrobić kilka konkretnych rzeczy, żeby to zadziałało, tak że każdy kto to robił, miał pełną świadomość, że to cheat.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Chciałbym zobaczyć tak z ciekawości, statystyki ile kont "ucierpiało", dziesiątki, setki, tysiące? Smile
I tak jak Mathias pisze, wątpię, coby w tym przypadku zachodziły jakieś pomyłki a jeśli już to nie będzie problemu jak poszkodowany zgłosi tocketa.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Też w sumie jestem ciekaw ilu graczy się połaszczyło, ale to taka zwykła małpia ciekawość, cała sprawa mnie mało dotyczy, gorzej jak ktoś naprawdę siedzi w PvP to takie przewagi potencjalnie psuły mu grę. Dla mnie każdy dobry gracz PvP ma mnie na patelni z cheatami czy bez Smile
Odpowiedz
22 czerwca został właśnie ogłoszony Dniem Inżyniera Biggrin Biggrin Biggrin

https://forums.frontier.co.uk/showthread...nt-job-for
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Rozczaruje co poniektórych - jestem czyściutki jak łza mnicha na 50 lecie celibatu  Biggrin
Odpowiedz
A ja jestem ciekaw, czy jest ktoś kto poleciał i użył tego exploita o tym nie wiedząc i teraz stracił ulepszenia i zachodzi w głowę co się stało Tongue

PS. Vaen twoja sygnaturka to czysty roz... khy khy, znaczy bardzo mi się podoba Biggrin
Odpowiedz
(23.06.2017, 10:18 UTC)Calvarian napisał(a): A ja jestem ciekaw, czy jest ktoś kto poleciał i użył tego exploita o tym nie wiedząc i teraz stracił ulepszenia i zachodzi w głowę co się stało Tongue

Calvarian - w przypadku tego exploita, nie ma takiej możliwości by go użyć "przypadkowo" nie zdając sobie sprawy z tego.

Mechanizm był taki, że musiałeś wiedzieć dokładnie co zrobić by go uzyskać  Wink
Odpowiedz
Teraz po czymś takim, pewnie Kyoku ma najlepsze statki w galaktyce Smile a najpewniej jedne z najlepszych.
Odpowiedz
Chyba kyokowi też się oberwało rykoszetem Wink
Odpowiedz