FDEV usuwa rolki z modułów cheaterom
Thumbs Up 
https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost5635839

Jest oficjalne potwierdzenie - Frontier usunął wszystkie oszukane rolki z modułów graczy, którzy cheatowali. 

Dla infromacji - cheat polegał na tym, że można było rolować Grade 5 za materiały z Grade 1. 

Wszystkie rolki z modułów graczy, którzy korzystali z tego exploita zostały usunięte. Jeśli taki gracz miał wiele modułów z tą samą rolką, to stracił WSZYSTKIE role, nawet te, które zrobił uczciwie. 

IMHO ci gracze powinni jeszcze dostać bana, ale i tak jak na FDEV to znaczna poprawa, zarówno w reagowaniu na takie rzeczy, jak i w komunikacji ze społecznością.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
[MOD] Przeniosłem wątek do publicznej części forum.
--

Odpowiedz
Brawo!
Odpowiedz
I bardzo dobrze, nie wiem tylko czemu tyle czasu im to zajęło Smile
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Podobno jednak Fdev troszkę się zagalopowało i są ludzie którzy potracili wszystkie rolki choć nigdy nie próbowali exploita
Odpowiedz
(22.06.2017, 11:41 UTC)GBCH napisał(a): Podobno jednak Fdev troszkę się zagalopowało i są ludzie którzy potracili wszystkie rolki choć nigdy nie próbowali exploita

Źródło? 

Bo jeśli to od graczy to... no nie wiem. Z tego co zrozumiałem, to każdy moduł, mod i każdy materiał ma swoje ID. I na tej podstawie FD pousuwało rolki.

Nie za bardzo jest gdzie się pomylić...

Kod:
usuń G5_mod_ID=X gdzie zużyty_materiał_ID=Y i moduł_ID=Z

Tongue
--

Odpowiedz
(22.06.2017, 11:41 UTC)GBCH napisał(a): Podobno jednak Fdev troszkę się zagalopowało i są ludzie którzy potracili wszystkie rolki choć nigdy nie próbowali exploita
Scena PvP jest pełna mrocznych tajemnic i kombinacji, więc może komuś się dostało za stare grzeszki przypadkiem, sam znam kilku co korzystali, może ich z rozmachu automat zawadził Smile
Odpowiedz
(22.06.2017, 11:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):

Źródło? 

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/..._bug_have/
Odpowiedz
(22.06.2017, 12:23 UTC)GieNkoV napisał(a):
(22.06.2017, 11:53 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Źródło? 

https://www.reddit.com/r/EliteDangerous/..._bug_have/

OK, ale tam jest tylko potwierdzenie, że jeśli używałeś exploita, to straciłeś wszystkie rolki z tych modułów. 

Tzn. jeśli masz 3 FSD z G5, i użyłeś exploita tylko na 1 rolce na ten G5, a pozostałe dwa rolowałeś bez exploita, to tracisz wszystkie 3 rolki. 

I BARDZO DOBRZE! Cheaterzy to najgorsza zakała gier online, powinni im jeszcze dożywotnio shadowbana zasadzić, żeby już do końca grali tylko z takimi samymi oszustami jak oni Tongue

::EDIT::

To mi wygląda na słowo gracza vs słowo FDEV. Na tyle, na ile znam społeczność ED, to wierzę developerom, a nie graczom.

Aczkolwiek niewykluczone, że ktoś mógł oberwać rykoszetem ofoz. Tych graczy szczerze żałuję.
--

Odpowiedz
A ja tam szachrajów nie żałuję. Bravissimo dla devów.
Odpowiedz