OFICJALNY [FDEV] Ogłoszenie 22/10
Źródło: https://forums.frontier.co.uk/threads/co...10.527123/

Najważniejsze punkty:
  • Frontier odpowiada na prośby społeczności i skupia się od teraz na naprawianiu bugów gry, zarówno tych zgłoszonych niedawno, jak i tych, które są w grze od dawna. 
  • Prawie wszystkie najbliższe aktualizacje będą składać się głównie z bugfixów.
  • Bugfixowych aktualizacji będzie kilka i będą wypuszczane co 3-4 miesiące. 
  • Każda aktualizacja poprzedzona będzie publiczną betą z odpowiednim okresem czasu zarezerwowanym na poprawienie zgłoszonych podczas bety błędów
  • Pierwsza taka aktualizacja ukaże się w styczniu 2020, a beta tej aktualizacji w grudniu.
  • Przez powyższe decyzje release Fleet Carrierów został przesunięty na Q2-2020 (kwiecień-czerwiec).
  • Release "nowej ery" nie jest opóźniony i nadal ma planowo nastąpić przed końcem 2020. 
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Kolejne rozczarowanie ze strony FDeva. Sprawiają wrażenie jakby mieli zespół składający się z max 10 osób z czego tylko 4-5 programistów. Kolejne pół roku praktycznie bez contentu, gdyby nie TWH i PBO to pewnie rzuciłbym te grę w cholerę 500 godzin temu. Słabiutko
[Obrazek: 113326.png]

"Można mieszać BiGoS łokciem ale zdecydowanie lepiej miesza się Pytonem"
Odpowiedz
Nie wiem, czy Frontier do końca zdaje sobie sprawę jakiego ma farta, że praktycznie nie ma alternatywy dla Elite w tej chwili i ludzie i tak będą grać.
Odpowiedz
Jak dla mnie to słodko-gorzka wiadomość. Z jednej strony czuję zawód, że opóźnią jedyny content dla graczy-wtereantów o kolejne 6 m-cy po tym, jak już go opóźnili o rok. Nad FC Frontier pracował od stycznia 2018 - a więc 2 lata... Ostatni update, w którym weterani dostali coś nowego był w grudniu 2019, a to oznacza półtora roku bez nowego contentu.

Z drugiej strony w Elite jest sporo bugów, które leżą odłogiem od paru lat (multi crew, instancje, przelatywanie przez gwiazdy, brak rejestracji wpisów w Codex, Hi-Res screenshot gwiazd i wiele innych) i cieszę się, że NARESZCIE zostaną one naprawione. Jeżeli miałbym wybierać między lotniskowcami, a w pełni działającą grą bez nich - to zdecydowanie wybieram to drugie, aczkolwiek nie bez żalu.

Mam nadzieję, że osoby, które podpisały petycję, przez którą Frontier podjął tą decyzję są z siebie zadowolone, bo dostały dokładnie to, co chciały Tongue
--

Odpowiedz
Szkoda, że dopiero teraz to ogłosili. Byłbym już daleko od bańki. No cóż. Zabiorę trochę materiałów i ruszam w ekspedycję.
Odpowiedz
(23.10.2019, 08:09 UTC)Yautja napisał(a): Nie wiem, czy Frontier do końca zdaje sobie sprawę jakiego ma farta, że praktycznie nie ma alternatywy dla Elite w tej chwili i ludzie i tak będą grać.

Dokładnie tak. Elite brakuje wielu rzeczy, ale jedną z najważniejszych jest brak solidnej konkurencji na rynku Sad
--

Odpowiedz
Mam brzydkie podejrzenie że 'nowatorski' pomysł polegający na skupieniu się na łataniu błędów jest posłużył jako pretekst do opóźnienia fleet carrierów.  
Społeczność trąbi od dawna  żeby przywrócić beta testy. Każdy nowy patch dodaje nowe byczki, większość starych zostaje. Wiele mechanik jak system karmy chociażby jest rozgrzebanych i zostawionych.
Możliwe że  jest jak @Pichonek pisze, przy pracy nad  'starą' linią ED zostało kilka osób i nie dają rady wszystkiego ogarnąć.
Odpowiedz
Zapomniałem jeszcze od siebie dodać, że pisanie o idącej zgodnie z planem "nowej erze" w wątku gdzie jednocześnie daje się informację o kolejnym opóźnieniu robionego od 2 lat contentu jest co najmniej mało wiarygodne i trochę śmieszne. W tą część akurat jakoś nie chce mi się wierzyć.

Przez ostatnie 2 lata straciłem sporo zaufania do Frontiera i jakoś ciężko mi uwierzyć, że największy content update EVER wyjdzie zgodnie z planem po tym, jak pomniejszy content jak FC opóźni się półtora roku... :/
--

Odpowiedz
Zrobiłem sobie przerwę od ED, Elity wbite, Assety na 5mld i inne... i czekam na jakąś iskrę, by znów po kosmosie polatać. Co jakiś czas robię "próbki", sprawdzając ile po 10 miesiącach przerwy jeszcze pamiętam. Dużo "wyleciało", nowa eksploracja nieco mnie ominęła, pogórniczyłem itp. ale... czekam, czekam na "nową erę". Carriery były pewną nadzieją... ale nic - widać przerwa moja będzie do końca 2020 jeszcze trwać. Szkoda. Pozdrawiam Panowie, jeszcze kiedyś się w kosmosie spotkamy - ale jak widać, FD ma także swoje priorytety - następne "dinozaury" będą super! Wink
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
(23.10.2019, 08:30 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Przez ostatnie 2 lata straciłem sporo zaufania do Frontiera i jakoś ciężko mi uwierzyć, że największy content update EVER wyjdzie zgodnie z planem po tym, jak pomniejszy content jak FC opóźni się półtora roku... :/

Możliwe, że są osobne zespoły pracujące nad "nową erą", a ten pracujący nad carrierami przerzucili na bug fixy. Natomiast ja też im po prostu nie wierzę.

Napiszę tu to co napisałem na forum FD, że najbardziej śmieszy mnie ironia faktu, że update wprowadzający straszliwie opóźniony tutorial i nową walutę do wyciągania kasiory sprawił, że gra jest w stanie w którym wiele osób nie chce jej ani kupować, ani w nią grać i wydawać na nią kasę.

Spokojnie czekam na przyszły rok, nie usuwam ED z dysku tylko dlatego, że nie chce mi się potem wszystkiego konfigurować na nowo Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz