Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sztolnia - czyli kącik GÓRNICZY
Moja złota zasada podczas kopania to 3xP. Painite, Palladium i Platyna, pozostałe traktuje jak odpad i wywalam z ładowni jak kolektory padają, tj co 720sec. Skałki warte kopania są wtedy gdy jest powyżej 20% palladium lub platyny albo powyżej 10, 15% painitu. Na początek polecam zabrać limpety około 80% miejsca w ładowni. Żeby zwiększyć zarobek, można w okolicznych systemach wziąć misję górnicze na platyna i painite.
[Obrazek: sz37R8A.png]
Odpowiedz
Ja też się staram 3xP, ale jak widze na przykład 40% złota, to też zabieram, żal mi wszystko odpuszczać bo się limpety przeterminowują Smile W zasadzie też już nic nie wyrzucam, jak się ma 512 ton ładowni to można przywieźć trochę mniej wartego towaru. No ale w małych statkach jak T6 to niestety trzeba wywalać i zapełniać drogim cargo, zrozumiałe.
Odpowiedz
Na razie mój Comander siedząc w kabinie T-6 przegląda foldery reklamowe Faelcona DeLacy zatrzymując się na stronie Pythona i Lakona Spaceways na stronie Aspa Explorera.

Od czasu do czasu zagląda do firmy leasingowej Banku Czarna dziura i sprawdza, czy go stać na dobry outfit górniczy do aspa. Jak na razie to nie za bardzo Wink

Cobry do walki w Resie, CZ nie ma zamiaru porzucić.

Spokojnie dojdę do 30 baniek, jak nie górnictwem to BH.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
Zaczynam przekonywać się do kopania. Myślałem nad przefitowaniem Cuttera. Co myślicie o takim ficie?

http://coriolis.io/outfit/imperial_cutte...ga%20Miner
Odpowiedz
(24.05.2016, 10:32 UTC)Elll napisał(a): Zaczynam przekonywać się do kopania. Myślałem nad przefitowaniem Cuttera. Co myślicie o  takim ficie?

a nie będzie za mało zwrotny ?

Ja bym KWS zdjął i jeden puls laser.

Odpowiedz
przy takim power distributor aż 4 lasery i tylko 6 collectorów??
Odpowiedz
(24.05.2016, 10:32 UTC)Elll napisał(a): Zaczynam przekonywać się do kopania. Myślałem nad przefitowaniem Cuttera. Co myślicie o  takim ficie?

Dziwny z wielu powodów Smile . Ja kopię  takim Krecik  . Dwa prospektory to wedle uznania, czasami zamieniam jeden na fuel scoop jak trzeba. (albo można tak, żeby zmaksymalizowac pojemność, ja zwykle po 500 tonach mam i tak dość  Smile )
Odpowiedz
(24.05.2016, 10:57 UTC)Baton napisał(a):

Dziwny z wielu powodów Smile . Ja kopię  takim Krecik

Jak już się przekonałeś, ilu pilotów, tyle bulidów ;Wink

Nie mogę patrzeć na tą cenę. To jest kosmos Biggrin

Odpowiedz
A co myślicie o T-7, opłaca się przesiadać z ASP dla większego magazynu?
I pytanie na boku - na jakiej stacji kupujecie statki i wyposażenie ze zniżką?
Odpowiedz
Do szukania zniżek polecam Ci stronę inara.cz

Wchodzisz w Galaxy -> Shipyard i po prawej masz 2 okienka, jedno do wpisania statku lub modułu, a drugie do wpisania systemu, w którym się znajdujesz. Pod spodem znajduję się okienko "Just Discounted", jak zaznaczysz to wyszuka Ci wszystkie systemy ze zniżkami.
Odpowiedz