Liczba postów: 97
Liczba wątków: 6
Reputacja:
6
Klony chodza jak marzenie ,ale nie o tym chcialem -jako,ze w kazdej grze lubie "rozwalac system" szukam zaleznosci-tym razem jako ze zaczolem kopac interesuje mnie algorytm zawartosci metali w skalkach-obecnie kopie w systemie HR 8671 sa tam 2 miejsca -1 planeta i 7 ,tzn miejsc jest wiecej ,ale koledzy wczesniej rozpoznali te dwie miejscowki jako najbardziej "metalodajne" .Uff przebrnelismy przez wstep ,ok mamy planete z pierscieniami podlatujemy -pierscien jest szeroki ,wiec co lot zmieniam miejsce ladowania raz siadalem z brzegu raz w srodku ostatnio najblizej planety -i wyniki byly ekstremalnie rozne-srodek-duzo bogatych skalek -dosyc szybko ladownia zapelnila sie palladium platyna i zlotem,brzeg wiecej skalek z pojedynczym skladnikiem ale tym tanszym gallite i inne.......natomiast najblizej planety misz masz zarowno pojedyncze metale jak i 3 skladnikowe niestety minimalna ilosc "miesnych skal" tzn z palladium i najdrozszym metalem za to duzo srebra i tzw srednich metali (z cena ok 7 tys) Jako,ze kopanie mi sie podoba narazie ,bede nadal testowal pierscienie i maksymalizowal proces wydobycia -w koncu wykopie sobie jakiegos pythona i przerobie go na odkurzacz .Sprawa druga-jako,ze kopie od niedawna nie mam doswiadczenia -czy wydaje mi sie ze krecace sie szybko skalki zawieraja lepsze metale? te samotne,nieruchome zazwyczaj maja jakis gallith albo inny smiec a tzw "trudne" skarby........dobrze mi sie wydaje? I ostatnia sprawa przez przypadek odkrylem nowa kategorie w grze-"pirat gorniczy" polega to na zbieraniu swoimi dronami odlamkow wydobytych przez NPC -pozytek z tego maly bo NPC kopia jakis szmelc ,ale sama mozliwosc byc moze kiedys sie przyda-sama akcja nie ma skutkow prawnych-tzn nie jestesmy banned jesli to robimy (moje drony wyzbieraly caly urobek jaki wypalil npc bez konsekwencji) Skoro jest to watek gorniczy i macie doswiadczenia z pierscieniami moze podzielicie sie swoimi spostrzezeniami?
Liczba postów: 721
Liczba wątków: 19
Ja zauważyłem, że jeśli miejscówka jest popularna (np. najbliższy pristine koło LHS 3447 w czasie CG na dostarczanie metali) to asteroidy wydają się o wiele szybciej kończyć (depleted) niż ma to miejsce w mniej popularnym systemie.
Zaznaczam od razu, że bazuję to zaledwie na 3 kopaniach - jedno w "naszym" kopiącym systemie i dwa koło CG, więc proszę tego nie traktować jako wyroczni.
Domi Nostrae
Unregistered
@
rebel9191
Cytat: -czy wydaje mi sie ze krecace sie szybko skalki zawieraja lepsze metale? te samotne,nieruchome zazwyczaj maja jakis gallith albo inny smiec a tzw "trudne" skarby........dobrze mi sie wydaje?
Miałem odwrotne wrażenie więc wątpię w tą teorię.
Odnośnie reszty : Zbierasz jakieś naukowe dane żeby rozwikłać ten algorytm?
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 2
CMDR: Haueck
Cytat:Jak tylko dostanę gdzieś lasery górnicze 2. klasy, lecę kopać 
Mathias, polecam system Lembava, stacja Goldstein. Na Pythona zniżka chyba 15%, lasery 2lvl są