Husarski Ośrodek Badań nad Obcymi
No Canonn to jacyś wariaci Biggrin

Nawet na Laveconie rozmawiałem z ich dowództwem (Delmonte i Outspan) i śmiałem się, że jedyne co robię w Ośrodku Badań to kopiuj/wklej z ich wątku na FF Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
a ja mam nadzieję że w tym uniwersum zostanie jeszcze miejsce dla zwykłych szarych pilotów, którzy parają się górnictwem, i drobnym handlem. Ewentualnie jeszcze jeszcze starają się rozkręcić jakiś biznes turystyczny (aczkolwiek z tym może być ciężko - jeśli bańka stanie w ogniu).
Bo wszystko rozumiem ze robaki wróciły ale naprawdę mam nadzieję że ta gra nie zmieni się w e-granizację filmu Żołnierze kosmosu albo w x -fighter 3.
Chciałbym po powrocie zasiąść za sterami Aspa albo Diamonda włączyć dopalacze i sprawdzić co jest po drugiej stronie Sagitariusa...
Odpowiedz
KOLEJNE BAZY THARGOIDÓW ODNALEZIONE! + JAK SZUKAĆ BAZ?
--

Odpowiedz
Trójwymiarowa mapa znalezionych baz Smile

http://designingreen.net/ulmap/
--

Odpowiedz
Ciekawe doniesienia na reddicie. Dwócj pilotów, niezależnie, zaobserwowało nowe zachowanie Thargoidów bo wyjściu z bazy - statke obcyh zatrzymał się nad nimi (standardowo) jednak bez skanowania, wirował i mienił się różnymi kolorami, wydając przy tym charakterystyczne dźwięki. Jest spore zainteresowanie tematem, więc pewnie niedługo uda się zweryfikować o co chodzi.

[RL]Możliwe, że zwyczajnie statek się zbugował bo np wleciał w jakiś element bazy i animacja sie nie odpaliła. Licze jednak (nie tylko ja), że to coś nowego i zamierzonego[/RL

Również w wątku FF zaczęły się intensywne badania odpowiedzi obcych na relikty z ruin - jest podejrzenie, że dźwięki lub sekwencja "wybuchów" urządzenia mogą przekazywać jakąś informację.

[edit]
Kolejna ciekawa rzecz. CMDR Doookie Shoes (Commander Crust) dostał na jednej z planet z bazą informacje o śladowej atmosferze zawierającej amoniak. Czy te bazy mogą być wrakami statków przeznaczonych do "amoniaformowania" planet?
Kaz
Odpowiedz
Jako, że przeleciałem się dzisiaj odpalić tajemniczą maszynę jest jedna ważna rzecz, o której warto pamiętać.
Frontier tradycyjnie nie mógł zrobić wszystkiego od razu dobrzeSmile więc zdarza się, że w bazie nie wypadają unknown linki.
Znim wrzucicie coś do maszyny, szczególnie Unknow Probe, która wypada rzadziej niż 6 w totka, podjedźcie do bocznej komnaty i sprawdźcie, czy wypadają liniki. Jeżeli tak, to wrzucacie UA i UP, wracacie po linka i gra gitara. Jeżeli nie - relogo.
Po zakończonym pokazie wszystkie elementy można zebrać z maszyny i odpalić jeszcze raz Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Co mnie zastanawia to fakt, że te Unknown Link Device, które można skanować, dają nam wiadomości - i wygląda na to, że te urządzenia badają strukturę molekularną tych "baz". Czy to nie znak, że mamy tutaj do czynienia z dwoma różnymi frakcjami Thargoidów? Jedna, do której należą "bazy" i druga, która je teraz bada...

W lore Elite istnieją 2 gatunki Thargoidów, jeden agresywny i drugi bardziej przyjaźnie nastawiony. Nie wiadomo, z którymi mamy do czynienia...
--

Odpowiedz
Wiadomo, wiadomo, zjedzą nas wszystkich (no może poza nieśmiertelną Salome).
Odpowiedz
To by miało też sens gdy spojrzeć na to, że praktycznie wszystkie dane uzyskane z baz (i nie tylko) są możliwe do rozkodowania przez ludzką technologią w miarę prosty sposób (kody binarne i ósemkowe umożliwiające wyznaczenie współrzędnych za pomocą naszych liczb). Może być tak, że to właśnie ci "fajniejsi" Thargoidzi (Oresrianie) chcą nam pomóc w obronie przed agresywnymi Thargoidami i te wszystkie skanowania to po prostu badanie naszych sposobów komunikacji, żeby przekazać nam te przydatne dane. Więc wszyscy Thargoidzi mogą się "obudzić" ale będą mieli różne intencje.
Jeszcze się okaże, że (zalóżmy) nadchodząca wojna ostatecznie rozegra się między grupami Thargoidów a nasze istnienie będzie zależało w większości od woli wygranych.

Chyba, że wszyscy się na nas wnerwieni za mycoid ;\ to mamy przewalone
Kaz
Odpowiedz
Wydaje mi się że Mycoid wyeliminował agresywnych Thargoidów totalnie i zostali tylko Ci nie agresywni. Teraz Ci "dobrzy" zastanawiają się czy im zagrażam. Dlatego też wojna wisi na nitce i zależy od tego co zrobią gracze i potęgi, bo można się jeszcze z nimi pogodzić, albo przedstawić jako zły gatunek który zniszczyć jeden z odłamów ich rasy.
Odpowiedz