Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
Wow, Graty! Dałbym drugiego repa za Anke na krawędzi ;p
Kaz
Odpowiedz
Jeszcze nieśmiało przypomnę o dodawaniu do Galactic Mapping Project. Takie znaleziska jak 10 gejzerów na jednej planecie to kryminał się nie podzielić Smile
http://thewingedhussars.com/showthread.p...4#pid72714
Odpowiedz
zaległości:
Hypo Auf FX-I d10-17  2B -21.71 55.30

Oob Chreou QM-W d1-1179 6B 35.11 -160.10

Dryae Bliae YH-C c13-0 6C 29.85 -16.26

Ja na razie pauzuję trochę, bo się z przygody zaczęło robić wypełnianie tabelek, czego nie lubię, więc rozważę co w najbliższej przyszłości, na pewno chciałem pod okiem Arnula spróbować znaleźć coś żywego, tylko mi strasznie długo coś schodzi z powrotem do bańki, ale już powoli zmierzam.

przykłady znudzenia
Odpowiedz
(20.06.2017, 12:00 UTC)Baton napisał(a): zaległości:
....

Ja na razie pauzuję trochę, bo się z przygody zaczęło robić wypełnianie tabelek, czego nie lubię, więc rozważę co w najbliższej przyszłości, na pewno chciałem pod okiem Arnula spróbować znaleźć coś żywego, tylko mi strasznie długo coś schodzi z powrotem do bańki, ale już powoli zmierzam.
Podziwiam, że w ogóle wprowadzałeś dane do tabelki tego gościa z FF. No już bardziej tego nie mógł skomplikować. Ja się nie skaziłem ani jednym wpisem żeby właśnie się nie zrazić jakąś buchalterią.  I w ramach maksymalizowania minimalizmu rozwiązałem sobie też sprawę wrzucania nowych znalezisk na fora (nasze i FF). Dane o miejscach zapisuję sobie tylko w jednym miejscu - w tabelce excela. W kolumnie na końcu wklejam dodatkowo linki do fotek z imgura i funkcją wszystko sobie łączę w jeden tekst. Potem tylko kiedy chcę robię: kopiuj i wklejam na fora. Rach ciach i mogę latać a nie klepać w klawiaturę i wypełniać jakieśtam formularze ile np. minerałów jest na planecie Smile
Odpowiedz
(20.06.2017, 14:25 UTC)Arnul napisał(a): Podziwiam, że w ogóle wprowadzałeś dane do tabelki tego gościa z FF. No już bardziej tego nie mógł skomplikować. Ja się nie skaziłem ani jednym wpisem żeby właśnie się nie zrazić jakąś buchalterią.  I w ramach maksymalizowania minimalizmu rozwiązałem sobie też sprawę wrzucania nowych znalezisk na fora (nasze i FF). Dane o miejscach zapisuję sobie tylko w jednym miejscu - w tabelce excela. 

Trochę to miałem na myśli, do tabelki tego gościa wpisałem może ze 3 sztuki ale się poddałem. Bardziej mnie cieszy znajdowanie i focenie niż wpisywanie tego nawet do swojej tabelki, nie jestem typem w ten sposób zorganizowanym, a na dzień dzisiejszy gejzery i mgławice zaczęły się robić zbyt już podobne, więc muszę zmienić klimat, a przynajmniej przestać za tym latać tak dużo.

Spotkałeś kiedyś wodny świat z księżycem na którym byłby wulkanizm?
Odpowiedz
(20.06.2017, 14:58 UTC)Baton napisał(a): ...Spotkałeś kiedyś wodny świat z księżycem na którym byłby wulkanizm?

A da się to jakoś z logów wygrzebać - czy to ED Discovery, czy za pomocą programu Arnula do generowania superskomplikowanych tabelek excela (bo chyba do tego służy?)?
Odpowiedz
(20.06.2017, 14:58 UTC)Baton napisał(a):
(20.06.2017, 14:25 UTC)Arnul napisał(a): Podziwiam, że w ogóle wprowadzałeś dane do tabelki tego gościa z FF. No już bardziej tego nie mógł skomplikować. Ja się nie skaziłem ani jednym wpisem żeby właśnie się nie zrazić jakąś buchalterią.  I w ramach maksymalizowania minimalizmu rozwiązałem sobie też sprawę wrzucania nowych znalezisk na fora (nasze i FF). Dane o miejscach zapisuję sobie tylko w jednym miejscu - w tabelce excela. 

Trochę to miałem na myśli, do tabelki tego gościa wpisałem może ze 3 sztuki ale się poddałem. Bardziej mnie cieszy znajdowanie i focenie niż wpisywanie tego nawet do swojej tabelki, nie jestem typem w ten sposób zorganizowanym, a na dzień dzisiejszy gejzery i mgławice zaczęły się robić zbyt już podobne, więc muszę zmienić klimat, a przynajmniej przestać za tym latać tak dużo.

Spotkałeś kiedyś wodny świat z księżycem na którym byłby wulkanizm?

Obniżasz poprzeczkę. Miał być earth-like :Smile

Nie nie spotkałem.

(20.06.2017, 15:21 UTC)Pajk napisał(a):
(20.06.2017, 14:58 UTC)Baton napisał(a): ...Spotkałeś kiedyś wodny świat z księżycem na którym byłby wulkanizm?

A da się to jakoś z logów wygrzebać - czy to ED Discovery, czy za pomocą programu Arnula do generowania superskomplikowanych tabelek excela (bo chyba do tego służy?)?

O przepraszam. Program jest prosty, to potem dopiero memlam w excelu pokręcone tabele.
Odpowiedz
(20.06.2017, 15:39 UTC)Arnul napisał(a): Obniżasz poprzeczkę. Miał być earth-like :Smile
Nie nie spotkałem.

Jestem leniwy i stwierdziłem, że szybciej napiszę wodny niż ziemiopodobny, chodzi mi o dowolny Tongue

Co do pytania Pajka to może dałoby się to zrobić w Excelu po prostu wyszukując wszystkie ziemniaki i sprawdzając czy w tym samym systemie coś jest super blisko, znaczy na pewno Arnul by dał radę coś napisać Smile
Odpowiedz
Mam dwa moje "prywatne" ziemniaki (bo ich nie ma w eddb) w okolicy HR - aktualnie kopię wszędzie w okolicy - juz ponad 250 systemów przewaliłem - jeden słabo - sam lata, drugi nie ma księżyca, ale wspólną orbitę z high metal worldem - niestety, bez wulkanów.
Odpowiedz
(20.06.2017, 16:59 UTC)Baton napisał(a):
(20.06.2017, 15:39 UTC)Arnul napisał(a): Obniżasz poprzeczkę. Miał być earth-like :Smile
Nie nie spotkałem.

Jestem leniwy i stwierdziłem, że szybciej napiszę wodny niż ziemiopodobny, chodzi mi o dowolny Tongue

Co do pytania Pajka to może dałoby się to zrobić w Excelu po prostu wyszukując wszystkie ziemniaki i sprawdzając czy w tym samym systemie coś jest super blisko, znaczy na pewno Arnul by dał radę coś napisać Smile

A jak niby sprawdzałem ? :Smile Tylko szybciej bo sobie z zrobiłem kolumnę z info. wokół czego księżyc orbituje!. Jak chcesz to mogę Ci obrobić Twoje logi to się dowiesz czy czegoś nie przeoczyłeś. Dyskrecja gwarantowana, będzie pan zadowoolony. Jak co to na pw.
A przy okazji przejrzałem jeszcze AW i może to Cię zainteresuje? Semi major axis małe (raczej niska orbita), pierścienie, AW, a wulkanizm bez przedrostka. Koło mojego Ziemniaka. Jutro tam będę to sprawdzę.

Odpowiedz