Protest developerów aplikacji pomocniczych do Elite
(28.04.2017, 11:24 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(28.04.2017, 11:19 UTC)Xeonary napisał(a): Każdy mówi że chce tego tego i tego, przez to nie ma spójnej wizji tego czego chce społeczność. 

No niestety, taka jest smutna prawda i śmiem twierdzić, że społeczność NIGDY nie będzie w stanie podać wspólnej wizji, bo takiej po prostu nie ma - dokładnie z tego względu, że każdy chce czego innego i uważa, że co innego jest najważniejsze w grze.

Mimo że sam pomysł jest dobry, to szczerze uważam, że jest niestety niewykonalną utopią.

Tu nie chodzi też o to żeby zadowolić każdego w 100%, a o pewien kompromis. Pewne rzeczy jak naprawa istniejących błędów są ma plus dla wszystkich. Inne rzeczy natomiast można dodać, co zadowoli pewnych graczy, nie robiąc przy tym krzywdy innym graczom.

Jedną z największych bolączek Frontiera (wielu ludzi na forum się na to powołuje) jest założenie że każdy nowy aspekt gry musi być dostępny dla każdego, we wszystkich trybach. Przez co nie zrobią zawartości czysto PVP, działającej tylko w Open, bo gracze PVE w Solo też muszą w tym uczestniczyć... a z takim ograniczeniami ciężko zrobić coś bardziej złożonego niż Conflict Zone.
Tak, Baton często pisze, że mu nie zawadza relogowanie. Ciągle mnie to dziwi ale każdemu z nas pewnie co innego w ED doskwiera.

Dla mnie to, że świat się zmienia po tym jak kliknę EXIT nieźle psuje rozgrywkę. Nie mogę uczestniczyć w CG polegających na zbieraniu unikatowych towarów, bo się magicznie pojawiają po relogu, nie mogę się wysikać na stacji bo jak wejdę na powrót do gry - świat stanie się nagle, z niewiadomych przyczyn - inny.
Jednak moim zdaniem - jest to pochodna projektu przekształcania gry nie przygotowanej do tego - w MMO. P2P, brak serwera, który by to obsługiwał, będzie odbijało się czkawką dopóki tego nie zmienią. I jak nawet załatają relogi w misjach jakimś sposobem, to inne rzeczy nadal magicznie będą się pojawiać.

Moją petycją byłoby przekształcenie infrastruktury z P2P w zwykłą - opartą na serwerach z logowaniem.
Jak się domyślam - jest to jednak niemożliwe...
(28.04.2017, 11:33 UTC)Robinus napisał(a): Tak, Baton często pisze, że mu nie zawadza relogowanie. Ciągle mnie to dziwi ale każdemu z nas pewnie co innego w ED doskwiera.

Dla mnie to, że świat się zmienia po tym jak kliknę EXIT nieźle psuje rozgrywkę. Nie mogę uczestniczyć w CG polegających na zbieraniu unikatowych towarów, bo się magicznie pojawiają po relogu, nie mogę się wysikać na stacji bo jak wejdę na powrót do gry - świat stanie się nagle, z niewiadomych przyczyn - inny.
Jednak moim zdaniem - jest to pochodna projektu przekształcania gry nie przygotowanej do tego - w MMO. P2P, brak serwera, który by to obsługiwał, będzie odbijało się czkawką dopóki tego nie zmienią. I jak nawet załatają relogi w misjach jakimś sposobem, to inne rzeczy nadal magicznie będą się pojawiać.

Moją petycją byłoby przekształcenie infrastruktury z P2P w zwykłą - opartą na serwerach z logowaniem.
Jak się domyślam - jest to jednak niemożliwe...

Jest to mozliwe, ale pewnie bez abonamentu by sie nie obylo przez przewien czasu.
(28.04.2017, 11:33 UTC)Robinus napisał(a): Tak, Baton często pisze, że mu nie zawadza relogowanie.

Czytaj ze zrozumieniem, mnie nie obchodzi, że się inni relogują, uważam, że jak ktoś sobie chce psuć grę to jego wybór. Kiedyś się przejmowałem, bo uważałem, że to oszukiwanie, ale już mi przeszło Smile
Gdyby abonament miał poprawić sytuacje, nie miałbym nic przeciwko. Dobre gry oparte o takie finansowanie żyją i rozwijają się latami. Podejrzewam, że są wśród nas tacy, co nie pamiętają premiery World of Warcraft, a gra ma się nieźle. Albo Eve.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Ja także jako fan ED patrzący na nią przez różowe okulary , albo nie patrzący tam gdzie coś jest do "d" nie miałbym nic przeciwko strukturze klient-serwer nawet jeżeli była by płatna. Wydaje mi się że wyeliminowała by szereg niedoskonałości tej gry. Ale żeby już nie narzekać to się pochwalę że przekroczyłem 1200 godzin w świecie Elite Biggrin
(28.04.2017, 09:58 UTC)Baton napisał(a): Co do odświeżania misji przez relogowanie to sam nie wiem, dla mnie to jest zmuszanie Frontiera, żeby wymyślił sposób żeby przykładowy Kyoku się nie relogował osiągając tym jakieś korzyści, ale mnie to mało obchodzi, że on się reloguje, poza tym uważam, że to łebski gość i jak Frontier mu zamknie jedną furtkę to on wymyśli inną, więc może szkoda ich czasu. Bardziej bym rozumiał jakby na to narzekali nasi bigosowcy bo na ich starania to jakoś właśnie wpływa, ale tylko czasem widzę jak o tym wspominają, więc to nie jest dla nich jakiś wielki problem?

Siedzenie w menu i robienie reloga z powodu chęci szybkiej kasy lub rangi lub grindu inżynierskiego to nie jest granie Baton. Ciebie to tez powinno obchodzić, i zapewniam Cie nie po to Frontier projektował rożne misje i duzy swiat aby takim mykiem obchodzić ich pomysł. Moge zrozumiec ze Cibie to nie intersuje na tą chwile bo wielce eksplorujesz majac 3x Elite ale nie zawsze tak bylo i z reka na sercu powiedz czy nie wolabys grac w wieloetapowe misje z kolegami z jakims sensownym wyzwaniem dające progres , kase i fun .
Jesli Frontier rozwiajac lore zamieni kiedys gre w wielki teatr działań wojenych a relogi ciagle beda wplywały na BGS to bedzie to bardzo słabe i bez sensu.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Panowie, jako, że dyskusja w tym wątku nie ma już nic wspólnego z tematem i przerodziła się w standardowy shitposting o Elicie, zamykam wątek.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
O takich rzeczach możecie sobie tutaj pobajdurzyć: http://thewingedhussars.com/showthread.p...1#pid54601
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).