Misja pasażerskie. Czy warto? Gdzie warto?
to troche głupie i wbrew zasadom ekonomi Smile
Odpowiedz
No ale jak wynajmujesz kajutę na statku, i jest Was 2 osoby, a kajuta jest 3 osobowa (bo innych nie ma), to cieszyłbyś się, gdyby jakiś obcy kolo spał na trzecim łóżku? Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja bardziej się czuje jak podmiejski BUS z lat 90 gdzie ludzi się dopychało nogami Wink biznes to biznes nie chce powietrza wozić
Odpowiedz
(16.02.2017, 13:28 UTC)Nizm0 napisał(a):
(16.02.2017, 12:41 UTC)szarik napisał(a): Dolphin???????????   

[Obrazek: lrEhwB3.png]

Pisane z Polskiego Tongue od takie mimowolne tłumaczenie :/

Chodziło mi raczej o fakt, że będzie nowy statek - pierwszy raz słyszę o tym, stąd znak zapytania ... dlaczego akurat taki statek, a nie np. coś do kopania nowego...

(16.02.2017, 13:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(16.02.2017, 13:32 UTC)Myr0n napisał(a): Ja mam pytanie - czy jeśli moja kabina ma 20 miejsc a wezmę misję na przewóz 4 osób to mogę wsiąść następną misję?
Osobiście miałem wrażenie, że po zapakowaniu pasażerów kabina nie może byc więcej wykorzystana mimo iz sa jeszcze wolne miejsca.

Nie. Kabina jest przydzielana całej grupie, nie poszczególnym osobom. Wolne miejsca w kabinie przepadają.

Jak to przepadają... latałem z miesiąc temu z tymi misjami i rzeczywiście oznaczone były zajęte całe kabiny... ale jak brałem nowe misje to mogłem porozdzielać grupy byle by była wystarczająca ilość miejsc w już częściowo zajętej kabinie... czy coś się od tego czasu zmieniło?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
To chyba zależy od rodzaju misji. Vipy zajmują całą kabinę, a plebs w ekonomicznej można pakować z różnych misji.
Odpowiedz
Cytat:To chyba zależy od rodzaju misji. Vipy zajmują całą kabinę, a plebs w ekonomicznej można pakować z różnych misji.

Ciekawe stwierdzenie. Mam 3x pierwszej klasy, po 12 łóżek w każdej i biorąc dwie misje w to samo miejsce nie zauważyłem żeby był jakiś podział. Na planszy z wyborem kabin po prostu mam jeden ciąg miejsc do spania i ludziki zajmują miejsca w zależności od tego ile ich trza zabrać.
Odpowiedz
Jak bierzesz transport, to możesz spakować wszystkich do jednej kabiny i wymieszać pasażerów. Jak misja turystyczna - jedna misja=jedna kabina i nie ma bata żeby było inaczej.
Odpowiedz
Właśnie dobiłem do stacji po miesięcznej podróży, oto jak skoczyła mi ranga eksploracji

Przed oddaniem misji:
[Obrazek: 92Zhd0q.jpg]

Po oddaniu:[Obrazek: Do0Sr1y.jpg]

W ciągu miesiąca zarobiłem blisko 35 mln cc
[Obrazek: adc9mwN.jpg]

Na pytanie "czy warto je brać?" odpowiem że chciałem w miarę "szybki" zarobek bez brudzenia sobie rączek w CZ. Moje 35 mln zdobyłem w ciągu 2 lat, bez walk tylko handel, handel i handel, teraz 2 tyle zdobyłem w przeciągu 1 miesiąca, a misje pasażerskie są dosyć miłe dla oka Wink
Odpowiedz
(20.02.2017, 19:33 UTC)Greg200184PL napisał(a): Właśnie dobiłem do stacji po miesięcznej podróży, oto jak skoczyła mi ranga eksploracji

Przed oddaniem misji:
[Obrazek: 92Zhd0q.jpg]

Po oddaniu:[Obrazek: Do0Sr1y.jpg]

W ciągu miesiąca zarobiłem blisko 35 mln cc
[Obrazek: adc9mwN.jpg]

Na pytanie "czy warto je brać?" odpowiem że chciałem w miarę "szybki" zarobek bez brudzenia sobie rączek w CZ. Moje 35 mln zdobyłem w ciągu 2 lat, bez walk tylko handel, handel i handel, teraz 2 tyle zdobyłem w przeciągu 1 miesiąca, a misje pasażerskie są dosyć miłe dla oka Wink

Jeśli już mówimy o w miarę "szybkim" zarobku to misje seeking adventures są tutaj kluczem.
Ostatnim razem jak robiłem to trwało to 2godz, skoczyłem w kilka miejsc z tourist beacon i wyszło +55 mln i +55% rangi explo Smile
Odpowiedz
Te misje long range są straszne Smile Wracając ostatnio z exploracji zachaczyłem o stację w Eagle Nebula i tamże znalazłem misję za 20 mil gdzie pani chciała polecieć do Bańki i pozwiedzać. Jako że i tak wracałem do domu wziąłem misję i przy okazji zrobiłem małe kółeczko żeby pani pokazać to i owo.
Po zakończeniu zwiedzania dostaję mission update już szczęśliwy otwieram żeby zgarnąć kasę a tam - prosze mnie teraz odwieść z powrotem....
nigdy więcej niż nie wezmę tych misji wolę wozić kryminalistów na małe dystanse za mniejszą kasę Tongue
20 mil to ja spokojnie zrobie na CZ albo na RES w ciągu 1 wieczora,
Odpowiedz