Mass Effect : Andromeda
(11.05.2017, 12:13 UTC)Robinus napisał(a):
(11.05.2017, 11:21 UTC)TeddyPanda napisał(a): To nie są domysły, tylko fakty. Poczytaj opinie innych jeśli o to chodzi. Gra nie odniosła sukcesu wskutek czego gra została zaorana razem ze studiem, które je tworzyło. Gra nie odnosi sukcesu w momencie kiedy się nie sprzedaje / ma kiepskie opinie / nie spełniła oczekiwań. To jest normalna kolej rzeczy przecież (a w przypadku EA tym bardziej), nie wiem czemu muszę to pisać Surprised

A co do innych gier, ja np. świetnie się bawie przy takiej niedopracowanej i niedorobionej grze, która nazywa się Elite: Dangerous. Nie muszę przekonywać innych, że nie jest niedopracowana, bo jest niedopracowana, ale uwielbiam kosmos, i ta gra spełnia moje marzenia o lataniu w kosmosie, kiedy ją kupowałem spełniła te oczekiwania w 100% i w żaden sposób nie są w stanie wpłynąć na to bugi czy tam cokolwiek innego Smile

Ale Teddy - o to właśnie chodzi że OPINIE są subiektywne.

A teraz ja piszę o tym, że gra jest warta polecenia bo się przy niej świetnie bawię, a Ty - że nie, bo ma kiepskie opinie i wyniki sprzedaży, w dodatku w oparciu o nie potwierdzone wiadomości z netu...

No a jakie mają być?

Co do drugiego to mówię to w oparciu o to, że studio tworzące grę zostało rozwiązane, a pracownicy oddelegowani do innych projektów. Gdyby gra była sukcesem to już by pracowali nad kontynuacją.

Tak to właśnie działa, zdaniem subiektywnej większości gra jest słaba / średnia, Ty możesz ją uważać nawet za najlepszą grę wszechczasów ale to właśnie ta subiektywna większość buduje grze opinię (całościową rzecz jasna) i sprzedaż.

(11.05.2017, 12:13 UTC)Robinus napisał(a): Nie jestem recenzentem, wyrażam swoją własną opinię. Wydaje mi się w dodatku, że wiele grom wybaczam, chyba ze względu na wiek, nostalgię, itp. Nie radzę nikomu sugerować się moimi recenzjami, jeśli kiedyś taką popełnię.

Ja też nie, polecam przejrzenie wszystkich opinii, pozytywnych i negatywnych, obejrzenie gameplayów i czego się da a następnie podjęcie decyzji o zakupie. Po to właśnie są te opinie, żeby potem jakiś random mógł mieć lepsze rozeznanie czy kupuje w tej chwili gre która go zadowoli czy wtapia na niej kasę. Świetnei by było gdyby każda gra miała same dobre opinie (bo to by świadczyło, że każda gra jest super), ale niestety nie żyjemy w utopii i tak nie jest.

Odpowiedz
To mała aktualizacja:

PATCH 1.06

I jeszcze fajny easter egg wykopany z reddita:

Odpowiedz
(11.05.2017, 12:18 UTC)TeddyPanda napisał(a): ... subiektywnej większości ...

Wybacz Teddy nie mogłem się powstrzymać. Tongue

Subiektywna opinia może być jednostki, nie większości i stosuje się to kiedy chce się zmniejszyć wartość czyjejś wypowiedzi.

Opinia obiektywna to opinia właśnie większości. Używa się tego określenia w podobny sposób ale odwrotnie, na przykład oskarżając kogoś o populizm.

Kończąc przynudzanie można napisać: większość lub przytłaczająca większość opinii była negatywan / pozytywna. Co świadczy o danej grze.
[Obrazek: 26492.png][Obrazek: coLdRBJ.png]

Amor patriae nostra lex
Odpowiedz
(12.05.2017, 06:43 UTC)Elll napisał(a):
(11.05.2017, 12:18 UTC)TeddyPanda napisał(a): ... subiektywnej większości ...

Wybacz Teddy nie mogłem się powstrzymać. Tongue

Subiektywna opinia może być jednostki, nie większości i stosuje się to kiedy chce się zmniejszyć wartość czyjejś wypowiedzi.

Opinia obiektywna to opinia właśnie większości. Używa się tego określenia w podobny sposób ale odwrotnie, na przykład oskarżając kogoś o populizm.

Kończąc przynudzanie można napisać: większość lub przytłaczająca większość opinii była negatywan / pozytywna. Co świadczy o danej grze.

Nie. Opinia ZAWSZE jest subiektywna i to, że podobną ma dużo ludzi nie znaczy, że staje się obiektywna, bo ktoś zawsze może mieć inną i będzie ona RÓWNIE słuszna. Jak to się mówiło? Jedzmy kupę, przecież miliony much nie mogą się mylić? 

Obiektywna to jest nauka, np. stwierdzenie, że Ziemia krąży wokół Słońca, bo to nie kwestia czyjejś opinii / czyjegoś zdania - tak po prostu jest i koniec.

Odpowiedz
(12.05.2017, 09:08 UTC)TeddyPanda napisał(a):
(12.05.2017, 06:43 UTC)Elll napisał(a): Wybacz Teddy nie mogłem się powstrzymać. Tongue

Nie. Opinia ZAWSZE jest subiektywna i to, że podobną ma dużo ludzi nie znaczy, że staje się obiektywna, bo ktoś zawsze może mieć inną i będzie ona RÓWNIE słuszna. Jak to się mówiło? Jedzmy kupę, przecież miliony much nie mogą się mylić? 

Obiektywna to jest nauka, np. stwierdzenie, że Ziemia krąży wokół Słońca, bo to nie kwestia czyjejś opinii / czyjegoś zdania - tak po prostu jest i koniec.

Po konsultacji przyznaję ci rację ale nie w ten sposób jak wyjaśniłeś powyżej.
Opinia nie zawsze jest subiektywna. Opinia jest subiektywna wtedy gdy wyraża ją ktoś, kto opowiedział się po którejś ze stron czyli jest związany z danym sporem czy sprawą. Opinia obiektywna natomiast jest wtedy, gdy wyraża ją ktoś niezwiązany ze sprawą.
To że Ziemia krąży wokół Słońca to nie jest opinia (jakakolwiek). To jest fakt.

Robi się offtop. Gdyby coś pisz na pw możemy dokończyć dyskusję na ts Wink
[Obrazek: 26492.png][Obrazek: coLdRBJ.png]

Amor patriae nostra lex
Odpowiedz
(12.05.2017, 09:41 UTC)Elll napisał(a):
(12.05.2017, 09:08 UTC)TeddyPanda napisał(a): Nie. Opinia ZAWSZE jest subiektywna i to, że podobną ma dużo ludzi nie znaczy, że staje się obiektywna, bo ktoś zawsze może mieć inną i będzie ona RÓWNIE słuszna. Jak to się mówiło? Jedzmy kupę, przecież miliony much nie mogą się mylić? 

Po konsultacji przyznaję ci rację ale nie w ten sposób jak wyjaśniłeś powyżej.
Opinia nie zawsze jest subiektywna. Opinia jest subiektywna wtedy gdy wyraża ją ktoś, kto opowiedział się po którejś ze stron czyli jest związany z danym sporem czy sprawą. Opinia obiektywna natomiast jest wtedy, gdy wyraża ją ktoś niezwiązany ze sprawą.
To że Ziemia krąży wokół Słońca to nie jest opinia (jakakolwiek). To jest fakt.

Robi się offtop. Gdyby coś pisz na pw możemy dokończyć dyskusję na ts Wink

Tego to już kompletnie nie rozumiem. 

Nie jest, dlatego jest obiektywna. Bo tylko i wyłącznie FAKTY są obiektywne - albo coś działa, albo nie działa, a nie że ja twierdzę, że coś działa, a ktoś, że nie tak jak w przypadku "recenzowania" Andromedy. Komuś się mogą te poboczne zbierackie questy podobać i nie uważać je za nudne, a ja na odwrót. I kto z nas ma rację?

Idąc Twoim tokiem myślenia powinien przyjść jakiś gostek z zewnątrz i rozstrzygnąć spór, ograć andromedę i stwierdzić, czy te questy są nudne czy nie, co sprawiło by od razu, że opowiedziałby się tak czy inaczej po którejś ze stron wyrażajac swoje subiektywne zdanie Biggrin Co by się zmieniło? Nic.

Nie ma opinii obiektywnych, opinia jest miarą czyjegoś zdania na dany temat.

Z kolei "obiektywna opinia" najczęściej jest wykorzystywana w taki sposób: "moja opinia jest mojsza niż twojsza bo moja jest OBIEKTYWNA a Twoja nie" co już budzi moją skrajną odrazę i zażenowanie. Zabieg ten jest szeroko wykorzystywany przez osoby chcące dodać wartości swoim tezom Wink Przeszukaj internet znajdziesz wiele takich ludków.

edit. teraz zauważyłem, jak chcesz o tym pogadać to pw Wink

Odpowiedz
Obiektywnie stwierdzam, że robicie OT Biggrin
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Co do Andromedy...
Jestem ogromnym fanem trylogii Mass Effect, aczkolwiek po obejrzeniu wielu recejzji oraz przeczytaniu wielu opinii a także po obejrzeniu gejpleja u mojego kumpla który również jest fanem trylogii stwierdzam że w Andromedę da się pograć.
Odtrąca mnie głównie fakt że tę grę robiła zupełnie inna ekipa niż a która tworzyła trylogię, więc nie znajdziemy tu ani grama poczciwego klimatu Mass Effect, szkoda.

Coś mi się wydaje że nawet jeśli kupię Mass Effect : Inkwizycję (tak właśnie, ponieważ nowy ME czerpie garściami z Dragon Age Inkwizycji: Eksploracja dialogi krafting co prawda odmienny, itp) to pogram troszeczkę i będzie czekać na ten moment aż znowu mi się zachce. Szkoda niewykorzystanego potencjału gry Sad
Krutek napisał:

"Bardzo chętnie spotkam się dziób w dziób, z Anakondą, opartą na samych shield boosterach - nie będę musiał przełamywać jej tarczy, ugotuję ją od środka. Najpierw spalą się HS, PD, Chaff, potem zaczną padać bronie, następnie zaczną wariować moduły, kadłub będzie się topił, ale tarcza będzie trzymać. Po jakimś czasie, tarcza padnie, odsłaniając na wpół spalony wrak, którego dobicie będzie czystą sadystyczną przyjemnością  [Obrazek: biggrin.png]"
Odpowiedz
Ja się próbuję przełamać. Strasznie mnie nudzi początek tej gry i już ją chyba 10 raz odpalam, a dopiero co wylądowałem na Eos. Ale chyba już teraz pójdzie z górki...

Pytanie - gracie na padzie czy na k+m? Zazwyczaj w tego typu gry gram z myszką (lepiej się strzela) ale czy ktoś próbował na padzie? I jak jest z celowaniem? Smile
Odpowiedz
https://www.cdkeys.com/pc/games/mass-eff...gin-cd-key
https://gameskeys.net/product/mass-effect-andromeda/ 

Great Mass effect deals
Odpowiedz