No Man's Sky - NEXT
Jakby ktoś potrzebwał: NMS za ok 82pln
https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/no...-zl-w-gmg/
Odpowiedz
Kupić warto. U mnie to wygląda tak. Elite, NMS, Star Trek Online... i totalny brak czasu.

Kupić warto. U mnie to wygląda tak. Elite, NMS, Star Trek Online... i totalny brak czasu.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Niestety jak ktos kupil NMS na GOG to sobie nie pogra z znajomymi bo NMS-Next, bo w wersji GOG niem multi. I miec nie bedzie moze gdzies w tym roku jak sie uda, a biorac pod uwage ze wczesniejszy patch nie dostal tego pseudo multi (mozliwosci zaobserwowania "ducha" innego gracza] to ja jestem bardzo sceptyczny i zasmucony ta sytuacja Sad
Odpowiedz
(25.07.2018, 12:08 UTC)Dhror napisał(a): Niestety jak ktos kupil NMS na GOG to sobie nie pogra z znajomymi bo NMS-Next, bo w wersji GOG niem multi. I miec nie bedzie moze gdzies w tym roku jak sie uda, a biorac pod uwage ze wczesniejszy patch nie dostal tego pseudo multi (mozliwosci zaobserwowania "ducha" innego gracza] to ja jestem bardzo sceptyczny i zasmucony ta sytuacja Sad

O kurła, ale żenada.... Dla mnie to dyskwalifikuje goga na przyszłość.
Odpowiedz
To nie wina GOG-a, tylko Hello Games.

Jedyne pretensje jakie mam do GOG, to to, że nie poinformowali o brakującym multi przed patchem, ale dopiero po jego wypuszczeniu (które było 8h opóźnione w stosunku do innych platform).

GOG zapowiedział, że z własnej kieszeni zrefundują NMS wszystkim, nawet tym, którzy kupili dawno temu. Natomiast Hello Games zapowiedziało, że nie oddadzą nikomu ani centa, a zamiast tego obiecali, że w tym roku będzie multi dla NMS na GOG.

Nie zamierzam już nigdy więcej kupować ich gier. Zamiast tego wydam kasę na GOG, który w tym momencie odzyskał moje zaufanie jako firma.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(25.07.2018, 20:44 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): To nie wina GOG-a, tylko Hello Games.

Jedyne pretensje jakie mam do GOG, to to, że nie poinformowali o brakującym multi przed patchem, ale dopiero po jego wypuszczeniu (które było 8h opóźnione w stosunku do innych platform).

GOG zapowiedział, że z własnej kieszeni zrefundują NMS wszystkim, nawet tym, którzy kupili dawno temu. Natomiast Hello Games zapowiedziało, że nie oddadzą nikomu ani centa, a zamiast tego obiecali, że w tym roku będzie multi dla NMS na GOG.

Nie zamierzam już nigdy więcej kupować ich gier. Zamiast tego wydam kasę na GOG, który w tym momencie odzyskał moje zaufanie jako firma.

A to nie ma nic wspolnego z tym, ze GOG jako jedyna platforma na wlasne zyczenie ma NMS jako DRM free?
Odpowiedz
Ma i sam fakt, że chcą wypuścić grę multi bez DRM nie wróży dobrze.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(26.07.2018, 07:41 UTC)Pueblo napisał(a):
(25.07.2018, 20:44 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): To nie wina GOG-a, tylko Hello Games.

A to nie ma nic wspolnego z tym, ze GOG jako jedyna platforma na wlasne zyczenie ma NMS jako DRM free?

Nie jes to kwestia tego że NMS korzysta ze Steam API? Bez bycia na Steam, wersja GOG nie może mieć multi.
Odpowiedz
Tak. Dokładnie o to chodzi,  MMS na pc korzysta z api steamowego do multi.
Odpowiedz
(26.07.2018, 11:25 UTC)2M1R napisał(a): Tak. Dokładnie o to chodzi,  MMS na pc korzysta z api steamowego do multi.

Dlatego GOG niczemu nie jest winny. Problem leży w tym że Halo games wybrało zamkniętą technologię i olali mniej popularną platformę. Rozumiem że są małym studiem, ale wcale nie musieli wybierać Steam API.
Odpowiedz