Guardian Structures - prośba o podpowiedź
To jest gdzieś na spreadsheetach Canonna, podam później, ale możesz na przykład lecieć tu, dziś znalazłem świeżutką i dość łatwą do otwarcia:
NGC 2451A Sector MC-V c2-5 E 1 52.0385 110.8552 (weapon blueprint)

tu widać lokację słupków https://i.imgur.com/PgL12mN.jpg

Inny system z weapon blueprint to np. Synuefe EU-Q c21-10
Odpowiedz
Napotkałem jak na razie dwa rodzaje struktur różniących się kształtem i umiejscowieniem słupów świetlnych. Z jednych (które znalazłem w dwóch systemach) wypadły mi tylko Guardian Weapon, natomiast z innego (w systemie HD 63154) różniącego się od tamtych wypadł mi Guardian Module. Ale zabrakło mi czasu na powtórzenie procesu.

Guardian Weapon Blueprint:

o

o

o           o o            o
              W

Guardian Module Blueprint:

o        o

o        o

o o
             M

(o - słupy świetlne, W/M - "ołtarz" czyli miejsce otrzymania GWB lub  GMB)

PS
Potwierdzone: z drugiego typu wypadają tylko Guardian Module Blueprint)
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Podbijam bo wracam do ED.
Czy coś specjalnego trzeba mieć na statku żeby zacząć zabawę z ruinami ?
Czy blueprinty potrzebują miejsca w ładowni ?
Odpowiedz
Trzeba mieć łazik i trochę materiałów do syntezy amunicji w nim. Lepiej lecieć mniejszym statkiem, żeby móc wylądować przy ruinach, Anakondą nie zawsze się da. Polecam ten mój NGC powyżej, łatwa do wylądowania i otwarcia.
Plany lądują w DATA więc nie trzeba mieć miejsca.
Odpowiedz
Jesli lecisz po Blueprinty to jeszcze Point Defence na statku, chyba ze lubisz dreszczyk emocji podczas ataku rakietowego z gory Smile Ladownia potrzebna tylko jakbys chcial zbierac hmm "artefakty" guardian.
Odpowiedz
No i pięknie Biggrin zdobyłem raz blueprint na NGC 2451A Sector MC-V c2-5 i mi więcej słupki nie wyjeżdżają Biggrin
Koniec farmienia ? Biggrin
Odpowiedz
Tak naprawdę, to nawet 5 guardianowych sentinelli nie zdołało zbić mi tarczy w dość papierowym DBX-ie, więc nie jest to jakoś szczególnie niebezpieczne. Mają one co prawda dość irytującą umiejętność przewracania naszego V do góry kołami, ale ogarnięty operator łazika bez problemu poradzi sobie z dwoma  czy nawet  trzema na raz. Poza tym zawsze można wrócić na pokład i spacyfikować strażników ze statku. Generalnie nie da się ich wtedy namierzać, poza kilkoma sekundami po tym jak trafią w nasz statek, ale że nie są specjalnie wytrzymałe, nie stanowi to większego problemu.

@ DYoda: Przeloguj się i możesz zacząć od nowa Smile
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Poleciałem sobie do innego systemu... patrzę lata jakiś ASP niejaki imć Fluffy Starish to mu ładnie piszę o7 i podpytuję co słychać, , no ale oczywiście był to JEGO kawałek wyciąga mnie i niszczy moją papierową Cobre bez słowa... pirat to nie było bo co by robił na takim zadupiu, w bigosie mu nie grzebałem i jak człowiek chce się wczuć w grę nie gryzie kabla itp. chce się zapytać czemu chłopie mnie wyciągasz, nic nie mam, mało tego nie mam cargo racków to o co ci chodzi... i właśnie dla tego ludzie grają solo/group. Brak sensu w działaniu graczy w open.

Kasa mnie nie boli bo papierówka jest tania a i nawet szybciej wróciłem niż zakładałem, no ale po co niszczyć exploracyjną cobre ? Co z tego typ będzie miał ?

@SEBA Wczoraj zebrałem sobie blupeprinta, a dzisiaj wchodzę do gry ni nie działa.
Odpowiedz
(05.07.2018, 20:08 UTC)DYoda napisał(a): No i pięknie Biggrin zdobyłem raz blueprint na NGC 2451A Sector MC-V c2-5 i mi więcej słupki nie wyjeżdżają Biggrin
Koniec farmienia ? Biggrin

(05.07.2018, 20:51 UTC)DYoda napisał(a): Poleciałem sobie do innego systemu... patrzę lata jakiś ASP niejaki imć Fluffy Starish to mu ładnie piszę o7 i podpytuję co słychać, , no ale oczywiście był to JEGO kawałek wyciąga mnie i niszczy moją papierową Cobre bez słowa... pirat to nie było bo co by robił na takim zadupiu, w bigosie mu nie grzebałem i jak człowiek chce się wczuć w grę nie gryzie kabla itp.  chce się zapytać czemu chłopie mnie wyciągasz, nic nie mam, mało tego nie mam cargo racków to o co ci chodzi... i właśnie dla tego ludzie grają solo/group. Brak sensu w działaniu graczy w open.

Kasa mnie nie boli bo papierówka jest tania a i nawet szybciej wróciłem niż zakładałem, no ale po co niszczyć exploracyjną cobre ? Co z tego typ będzie miał ?

@SEBA Wczoraj zebrałem sobie blupeprinta, a dzisiaj wchodzę do gry ni nie działa.
Dziwne... Może coś się zmieniło.  Ja w ten sposób nazbierałem naprawdę sporo. A na pewno podjechałeś najpierw do "ołtarza" ?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz