Poszukuję RTX 3060 lub 3060ti
Panowie...

Na rynku teraz są niezłe "jaja" jeśli chodzi o dostępność kart graficznych, więc piszę w akcie desperacji Biggrin. Ceny przykładowo 3060ti powinny oscylować w granicy 2000, a są skupowane i wystawiane za ponad 3000 na allegro itp. Znamy się nie od dziś i może ktoś pracuje w jakimś sklepie komputerowym albo ma gdzieś znajomego i ma opcje chociaż zarezerwowania 1 egzemplarza po normalnej cenie? 3060ti już wyszło, a 3060 ma być pod koniec lutego.
Odpowiedz
Jedyne co mogę dać to link: https://www.twitch.tv/marcin648 śledź ten stream z włączonym dźwiękiem, kiedy pojawiają nowe sztuki w sklepach odpala się alarm. Tak wyrwałem swoją 3060ti w cenie poniżej 3k PLN
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
gral.pl - nie wysyłają - dwa sklepy - Gdynia i Gdańsk. Warto najpierw zadzwonić. na www chyba można zamówić do odbioru na miejscu

ups, jednak ceny tez maja wysokie
w sumie to nie widziałem 30xx poniżej 3000zł jeszcze nawet jak weszy na rynek, macie fajne sklepy Smile
Odpowiedz
(05.02.2021, 12:27 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Jedyne co mogę dać to link: https://www.twitch.tv/marcin648 śledź ten stream z włączonym dźwiękiem, kiedy pojawiają nowe sztuki w sklepach odpala się alarm. Tak wyrwałem swoją 3060ti w cenie poniżej 3k PLN

Dzięki, w sumie fajna opcja. Jednak wątpię, żeby teraz wpadło coś w normalnej cenie. Liczę na jakiś zakup jak rzucą 3060, ale boję się czy w ogóle na dzień dobry gdzieś znajdę coś w okolicach 2000. Mimo że sugerowana cena to ~1600...
Odpowiedz
Haji... moja odpowiedź nic nie wniesie do Twojej prośby...
więc takie tylko moje ble ble ble

ale właśnie mam ten sam problem co Ty ... też poluję na 3060 ti
siadł mi sprzęt i dopóki nie dostanę nowej karty to niestety nie wrócę do gry...

średnio co tydzień wisze na telefonie z x-kom'em i innymi ... i niestety nic
ponoć zamówienia sięgają pół roku do przodu ich możliwości realizacji

wysokość cen i czas oczekiwania zwalają na dostawców
a z niepewnych źródeł nie kupię tak drogiej zabawki

oby wreszcie się rynek zapełnił ...
[Obrazek: 134513.png]

[Obrazek: 134513.jpg]
Odpowiedz
Powiem Ci jak dorwałem swoją z tymże to było w listopadzie. Na tej stronce https://cenowarka.pl codziennie sprawdzałem z ustawieniem że ma szukać w całej Europie. 1 listopada pojawiły się w Niemczech. Co dało mi cynk aby szukać po małych sklepach w Polsce i tak trafiłem w dniu następnym na małą dostawę w małym sklepie, 26h później już grzała mi kompa. Trza polować i powodzenia życzę.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
(06.02.2021, 15:24 UTC)Indygo napisał(a): Haji... moja odpowiedź nic nie wniesie do Twojej prośby...
więc takie tylko moje ble ble ble

ale właśnie mam ten sam problem co Ty ... też poluję na 3060 ti
siadł mi sprzęt i dopóki nie dostanę nowej karty to niestety nie wrócę do gry...

średnio co tydzień  wisze na telefonie z x-kom'em i innymi ... i niestety nic
ponoć zamówienia sięgają pół roku do przodu ich możliwości realizacji

wysokość cen i czas oczekiwania zwalają na dostawców
a z niepewnych źródeł nie kupię tak drogiej zabawki

oby wreszcie się rynek zapełnił ...

Napełni sie jak Etherum spadnie o 2/3 ceny , dopuki ma tendencje wzrostowa to wszystkie karty skupuja kopacze. 3060/3060ti i RX580 to ulubione karty do koparek
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Ja gdzieś czytałem, że już nawet z laptopów koparki robią, także ten... Smile
Teraz czas na smartfony i smart TV, a potem co? Inteligentne lodówki?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz