Focused Feedback - Górnictwo
FDEV zamieścił nowy wątek z serii Focused Feedback, tym razem opisujący planowane rozszerzenie mechaniki związanej z górnictwem. 

https://forums.frontier.co.uk/showthread...OTHER-LODE

Jak zawsze - w przypiętych wątkach odpowiadamy jedynie developerom, dyskusja z innymi użytkownikami jest zabroniona. W tym celu należy stworzyć osobny, nieprzypięty wątek i tam już można swobodnie dyskutować.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Duża i całkiem ciekawa zmiana. Może znacząco uprzyjemnić wydobycie. Zobaczymy jak to im  wyjdzie
Odpowiedz
Cały problem w tym by taka zabawa przynosiła wymierne korzyści porównywalne np z handlowymi misjami. W przeciwnym wypadku gracze szybko się znudzą i górnictwo nadal będzie niszowe działalnością i sztuką dla sztuki.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(22.06.2018, 05:04 UTC)SEBA312 napisał(a): Cały problem w tym by taka zabawa przynosiła wymierne korzyści porównywalne np z handlowymi misjami. W przeciwnym wypadku gracze szybko się znudzą i górnictwo nadal będzie niszowe działalnością i sztuką dla sztuki.

eee nie ma nic nudniejszego w ED niz handelek , kasa jest mało istona dla endgamera , czekam na nowa marchewki ! albo na opcje kompowania włsanej sałtki z uzbiernej dotychczas marchwi !
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(22.06.2018, 14:05 UTC)Yata_PL napisał(a):
(22.06.2018, 05:04 UTC)SEBA312 napisał(a): Cały problem w tym by taka zabawa przynosiła wymierne korzyści porównywalne np z handlowymi misjami. W przeciwnym wypadku gracze szybko się znudzą i górnictwo nadal będzie niszowe działalnością i sztuką dla sztuki.

eee nie ma nic nudniejszego w ED niz handelek , kasa jest mało istona dla endgamera , czekam na nowa marchewki ! albo na opcje kompowania włsanej sałtki z uzbiernej dotychczas marchwi !

#opinia Wink
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Strasznie dziwne, ze czytajac o tej nowej mechanice mialem wrazenie ze gdzies to ostatnio widzialem praktycznie 1 do 1.

Dobra zmiana pod warunkiem ze wyplata bedzie tez dobra, szkoda ze tak pozno.
Odpowiedz

Zobaczymy, na pewno będzie ciekawe, ale podejrzewam, że po tygodniu się znudzi, po prostu trochę bardziej interesujące górnictwo. Mam nadzieję, że nie skopią znowu jak okradanie megastatków z butelek z olejem po 100 CR Smile

Chyba jednak nie, oglądałem właśnie ten livestream, mówią, że w tych pękających asteroidach będą nowe rzeczy, więc będzie pewnie warto ich szukać i kopać.
Odpowiedz
Filmiki mi sie nie ładują a pozatym jestem na weselu w hałasie Smile ale.. była tam też zdaje sie mowa o wysyłaniu sond na powierzchnię planety/księżyca celem sprawdzenia zasobów występujących na powierzchni.. czyli tak jak powinno być. Planetary scanner pozostanie pewnie do uzyskania informacji o bazach naziemnych.
Odpowiedz
Pomysły które przedstawili są bardzo ciekawe, trochę przypominają EVE Online, co więcej mają animację(pod warunkiem że jest ona robiona na silniku) pokazującą że jest to faktycznie możliwe w grze.
Jednak podchodzę do całej sprawy z dystansem(Kill The Hype).
Odpowiedz
ach , te trzystopniowe obieranie asteroid , ach.. i to ryzyko zniszczenia skały zbyt mocnym ładunkiem, ach... i możliwe uszkodzenia statku od wybuchu ach...
w końcu górnictwo będzie takie jak ma być - ryzykowne.
I oby opłacalne Smile

Jedna rzecz która mi się nasuwa - chyba skończy się wspólne kopanie z jednej skały - raczej nie da się w kilku pilotów ustawić ładunków wybuchowych.
Odpowiedz