Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
no własnie, a miało byc coś takiego w BEYOND prawda? miałem dziś w końcu chwile żeby polatac , ale nie widziałem nigdzie takiej możliwości. Ani na mapie galakjtyki ani z poziomu stacji jest to w ogule w becie ?
Odpowiedz
(04.02.2018, 12:23 UTC)Haji-me napisał(a):
(04.02.2018, 12:16 UTC)MAGNUM354 napisał(a): i jeszcze jedna rzecz aczkolwiek nie wiem czy przydatna.
Kiedy wpadacie do kolejnego systemu i lecicie już do stacji to zwykle temperatura waszego statku wynosi 56-64 %  ( widoczne obok radaru ). Ja jak lecę z towarem to zaraz po ominięciu gwiazdy ewentualnie po tankowaniu, wyrzucam heatsink. Temperatura spada do zera na chwile a potem rośnie do 12-14 % i się utrzymuje na takim poziomie. Dopiero jak zaczynam zwalniać przed stacją to coś tam się podnosi ( wiadomo manewry powodują zwiększenie ciepła ) ale sama podróż przez system cały czas 12-14 %.
Oczywiście kiedy masz przed sobą kolejne skoki to nie ma sensu marnować heat sinka, mowa tu o sytuacji kiedy wskoczyłeś już do docelowego systemu i musisz dolecieć do stacji.
Napisałem na początku że nie wiem czy ten trik jest przydatny bo akurat kiedy go stosowałem to nikt mnie nie ścigał ani nie byłem wanted. Stosowałem to na razie w sytuacjach kiedy leciałem z towarem wykopanym w celu sprzedaży na pięć razy jeszcze nikt mnie nie wyciągał Smile

Nie jestem pewny czy temperatura statku ma jakikolwiek wpływ na wykrywanie w Supercruise. Nie testowałem ale wydaje mi się, że nie. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

Nie ma. W SC zawsze widać wszystkie statki, niezależnie od sygnatury.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(05.02.2018, 01:37 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nie ma. W SC zawsze widać wszystkie statki, niezależnie od sygnatury.

Z kimś to sprawdzałeś? Tak dla jasności to ja też uważam, że nie ma ale przyznaję bez bicia, że nigdy nie próbowałem tego sprawdzić z drugim pilotem, więc nie mogę powiedzieć z pewnością.

Swoją drogą nigdy nie widziałem lepiej działającego efektu placebo niż w tej grze, niesamowita ilość przypadków Smile
Odpowiedz
Zna ktos skuteczny sposob na zdobycie proprietary composites?
Odpowiedz
Lecisz do systemu federacyjnego, odlatujesz do gwiazdy w kierunku pustej przestrzenia, tak, żeby w lewym dolnym rogu wyświetlało się "deep space" i czekasz aż pojawi się USS High Grade Emissions modląc się do RNGzusa Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
No wlasnie tak robie od okolo 2h i kazdy taki sygnal co prawda ma materialy ale nie ma tego konkretnego :/
Odpowiedz
Upewnij się, że wskakujesz do High Grade, a nie do Degraded Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Warto też zmienić system, jak przez 2h sprawdzasz właściwe USS, ale nie ma tego czego szukasz to coś tu nie gra.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Nadal nic :/ czy to że w systemie w którym jest BOOM ma jakieś znaczenie?
I czy powinienem raczej latać po okolicy czy zwolnic jak najbardziej i czekać?
Odpowiedz
(05.02.2018, 19:54 UTC)Haszczu napisał(a): Zna ktos skuteczny sposob na zdobycie proprietary composites?

Sugeruję przestać ich szukać, wtedy na pewno znajdziesz. 100% sprawdzona metoda Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz