[VR] HTC Vive - dyskusja ogólna
https://m.youtube.com/watch?v=usngKTUCB1E Tested
z innego zrodla dowiedzialem sie dzis ze te 2 kamerki maja byc dla „hands trackingu” czyli technologia z leap montion a to jest calkiem intersujacy ficzer np dla wszelkiego rodzaju symulatorów.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(28.01.2018, 00:32 UTC)Yata_PL napisał(a): https://m.youtube.com/watch?v=usngKTUCB1E  Tested
z innego zrodla dowiedzialem sie dzis ze te 2 kamerki maja byc dla „hands trackingu” czyli technologia z leap montion a to jest calkiem intersujacy ficzer np dla wszelkiego rodzaju symulatorów.
Kiedyś się sam ze sobą założyłem, jak tu napisałeś, że nie jesteś za bardzo zainteresowany kupowaniem Vive Pro (chyba chodziło o to w domyśle, że Pimax lepszy bo rozdzielczość i FOV), że będziesz pierwszym który to kupi, z napięciem obserwuje swój zakład Smile
Odpowiedz
(28.01.2018, 08:11 UTC)Baton napisał(a):
(28.01.2018, 00:32 UTC)Yata_PL napisał(a): https://m.youtube.com/watch?v=usngKTUCB1E  Tested
Kiedyś się sam ze sobą założyłem, jak tu napisałeś, że nie jesteś za bardzo zainteresowany kupowaniem Vive Pro (chyba chodziło o to w domyśle, że Pimax lepszy bo rozdzielczość i FOV), że będziesz pierwszym który to kupi, z napięciem obserwuje swój zakład Smile

jestes bliski wygrania... czy da sie przegrac zaklad sam z soba ? 
To bylo chyba na dzien przed CES kiedy szcztkowe dane dolatywaly o nowym HMD no i nie doczytales zdania które bylo pod deklaracja ze nie kupie..

Dalej wierze chinczykom ,jednak jesli Pimax zrobi wysylke backersom pod koniec q2 lub poczatek q3 a sporo na to wskazuje to calkiem realny stanie sie zakup upgrade kita od HTC pod warunkiem dostepnosci w marcu.

Potem zdecyduje co dalej..

Odpowiedz
Yata pożycz trochę kasy...
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(29.01.2018, 18:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Yata pożycz trochę kasy...

mogę dac wędkę i wskazać staw gdzie sie łowi .. niestety wszyscy chca gotowa rybe Biggrin

Odpowiedz
Wędką nie pogardzę Wink
Odpowiedz
Yata_PL napisał(a):mogę dac wędkę i wskazać staw gdzie sie łowi .. niestety wszyscy chca gotowa rybe Biggrin

Heh, szach-mat! Smile
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz
(29.01.2018, 20:18 UTC)Yata_PL napisał(a):
(29.01.2018, 18:49 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Yata pożycz trochę kasy...

mogę dac wędkę i wskazać staw gdzie sie łowi .. niestety wszyscy chca gotowa rybe Biggrin

Co do wędki, to sam przyznam że najważniejsza determinacja oraz robienie czegoś co oferuje perspektywy na rozwój.

Prosta i bezpieczna opcja, to praca w IT. Nie potrzeba żadnych studiów tylko odrobinę inicjatywy - polecam wszystkim znajomym którzy narzekają na swoją prace i dochody. Sądzę że 3-4 letnim doświadczeniem spokojnie można zarobić 10k zł na rękę, bez bycia jakimś mega wymiataczem. Nie są to jakieś kokosy, ale już można chyba wtedy pozwolić sobie na dwa headsety VR ;D.

W sumie to taka uniwersalna myśl życiowa, to to że jak naprawdę czegoś chcesz i się temu poświęcisz to prawdopodobnie to osiągniesz, problem jest taki że większości ludzi wydaje im się że czegoś chcą...
Odpowiedz
Cena Vive Pro (hmd only) powalila mnie dzis na glebę

Odpowiedz
(19.03.2018, 17:44 UTC)Yata_PL napisał(a): Cena Vive Pro (hmd only) powalila mnie dzis na glebę

Napaliłem sie jak świnka na trufle...ale tyle kasy + musiałbym dokupić stacje (przynajmniej je)...
zobaczymy jeszcze co przyniesie Tracking 2.0.. o ile cena nie zabije to zawsze pozostaje zwrot w kierunku Pimax 8K.

@ALL .. a w ogóle to sprawdzał ktoś czy HTC VIVE w opcji seated mozna uruchomić tylko z jedną bazą ?
[Obrazek: SDU3JFX.png]
Odpowiedz