Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Ubezpieczenie jest dożywotnie czy ma jakiś czas trwania/limit zniszczeń statku?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
(22.11.2017, 12:11 UTC)Maroks napisał(a): Ubezpieczenie jest dożywotnie czy ma jakiś czas trwania/limit zniszczeń statku?

Dożywotnie.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Nice.

Tylko sam siebie nie rozumiem. Dodożywotnio w sensie: Niszczą ci ubezpieczony statek i możesz go odkupić, a potem wygasa i znowu wykupujesz czy jak?
"Wszechświat nie ma obowiązku być dla Ciebie zrozumiałym" - Neil deGrasse Tyson, mój ulubiony autor
Odpowiedz
Ubezpieczenie pokrywa część wartości statku, jest to podane w prawym panelu w jednej ze stron na pierwszej zakładce. U mnie jest to 96%. To oznacza, że przy każdym zniszczeniu statku muszę zapłaić 4% wartości statku+modułów, żeby go odzyskać.

Wysokość ubezpieczenia jest dożywotnia i przypisana do konta. Obejmuje automatycznie każdy statek, który posiadasz.
--

Odpowiedz
Wut? Kupujesz raz ubezpieczenie i masz je na zawsze?
Odpowiedz
Ubezpieczenia nie kupujesz, każdy statek jest od razu ubezpieczony. Stawka ubezpiecznia (czyli % sumy wartości statku i wartości modułów, które ubezpieczenie obejmuje) jest stała dla każdego. U mnie jest to 96%, u Ciebie chyba 95%, czyli za każdym razem przy stracie dowolnego statku pokrywasz 5% wartości tego statku+modułów na nim zainstalowanych z własnej kieszeni.
--

Odpowiedz
(22.11.2017, 16:32 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ubezpieczenia nie kupujesz, każdy statek jest od razu ubezpieczony. Stawka ubezpiecznia (czyli % sumy wartości statku i wartości modułów, które ubezpieczenie obejmuje) jest stała dla każdego. U mnie jest to 96%, u Ciebie chyba 95%, czyli za każdym razem przy stracie dowolnego statku pokrywasz 5% wartości tego statku+modułów na nim zainstalowanych z własnej kieszeni.

A dlaczego u Ciebie to jest 96%?
Odpowiedz
Bo Hetman ma wtyki Wink
Odpowiedz
Bo kupiłem grę w Premium Beta 2. Ludzie z Kickstartera mają chyba jeszcze więcej ubezpieczenia Smile
--

Odpowiedz
(22.11.2017, 17:26 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Bo kupiłem grę w Premium Beta 2. Ludzie z Kickstartera mają chyba jeszcze więcej ubezpieczenia Smile

Cziterzy Tongue. Siedzę w tym 2 lata i nie wiedziałem, że są jakiekolwiek różnice.
Odpowiedz