[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
Flight Assist On Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(04.11.2017, 07:41 UTC)Baton napisał(a):
(03.11.2017, 21:58 UTC)Pueblo napisał(a): mam pytanie, moze ktos bedzie znal odpowiedz.

Czym roznia sie ustawienia graficzne Ultra od VR Ultra?

Ktos? Cos?

[Obrazek: oP1KjDR.png]

[Obrazek: UY5c18h.png]

Tez uzywam tego profilera, dlatego wlasnie pytalem o te ustawienia, bo myslalem ze cos 'glebiej' gdzies tam siedzi. 

Nie wiem, moze ktos potwierdzi, albo chociaz sprawdzi to, ale u mnie jak ustawie ED na Ultra, to w VR dziala lepiej niz jak ustawie VR Ultra.

Na 3770k i 1080 na Ultra, mam w VR stale 90fps (jedyny przypadek gdzie spada do 45 to bazy inzynierow). Z drugiej strony, jesli wybiore VR Ultra, mam 45 juz na stacjach.
Odpowiedz
(05.11.2017, 12:25 UTC)Pueblo napisał(a):
(04.11.2017, 07:41 UTC)Baton napisał(a): [Obrazek: oP1KjDR.png]

[Obrazek: UY5c18h.png]

Tez uzywam tego profilera, dlatego wlasnie pytalem o te ustawienia, bo myslalem ze cos 'glebiej' gdzies tam siedzi. 

Nie wiem, moze ktos potwierdzi, albo chociaz sprawdzi to, ale u mnie jak ustawie ED na Ultra, to w VR dziala lepiej niz jak ustawie VR Ultra.

Na 3770k i 1080 na Ultra, mam w VR stale 90fps (jedyny przypadek gdzie spada do 45 to bazy inzynierow). Z drugiej strony, jesli wybiore VR Ultra, mam 45 juz na stacjach.
Niemożliwe - cos musiałeś przeoczyć - np: draw distance?
Widze jeszcze różnice w terrain work ale to nie ma wpływu na stacje..

Z mojego doświadczenia w Vivie wynika ze lepiej zwiększać rozdzielczość (co wplywa ostrość) poprzez HMD Quality lub w apce steam VR niz SuperSampling w grze.
Ma to mniejszy wplyw na fpsy.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(05.11.2017, 12:25 UTC)Pueblo napisał(a): Nie wiem, moze ktos potwierdzi, albo chociaz sprawdzi to, ale u mnie jak ustawie ED na Ultra, to w VR dziala lepiej niz jak ustawie VR Ultra.

A próbowałeś wyłączać Asynchronous Warp? Domyślnie jest włączone i co prawda nie latam ostatnio po stacjach ale nad planetami normalnie mam dropy FPS, a jak to zgaszę to trzyma 90.
Odpowiedz
@Baton tak, mam wylaczone ASW. zauwazylem ta zaleznosc juz w Assetto, gdzie nawet minimalne spadki klatek powodowaly wlaczenie ASW. A jako, ze nie lubie tych artefaktow, ktore czasami sie tworza przy ASW, wiec zawsze mam wylaczone przez Oculus Tool.

@Yata_PL a widzisz, nie zwrocilem nawet uwagi na draw distance - sprawdze to dzis. A poza tym, ja mam nieco inaczej ustawione to, niz Baton przedstawil na screenach. Ja mam zamienione SS i HMD. A dokladnie mowiac, daje 0.85 na SS i 1.5 na HMD.
Potestuje w najblizszym czasie z tymi suwakami. Rozumiem, ze suwak calkiem w prawo, to max, tak?

O to wlasnie mi chodzi, na Ultra sa niby 'wyzsze' ustawienia niz na VR Ultra, a u mnie dziala to lepiej, dziwne.

Zainteresowalem sie tym, po przeczytaniu jakiegos posta na forum frontiera...stad te pytania.

Dzieki Panowie za odp i sugestie.
Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś pisał bo za bardzo nie śledzę tematu, ale bardzo możliwe że HTC 14 listopada zaprezentuje nową wersję gogli Vive
https://www.purepc.pl/technologia/htc_za..._listopada
Odpowiedz
nie wiem czy ktoś pisał ale od ciebie dowiaduję się po raz 1, więc dobrze ze napisałeś - ja zdecydowałem się jednak na oculusa rift tylko czekam do black friday może uda się kupić poniżej 1900
Odpowiedz
(06.11.2017, 13:43 UTC)kris750PL napisał(a): nie wiem czy ktoś pisał ale od ciebie dowiaduję się po raz 1, więc dobrze ze napisałeś - ja zdecydowałem się jednak na oculusa rift tylko czekam do black friday może uda się kupić poniżej 1900

za tyle to mogłeś miec gogle generacji drugiej Smile

(06.11.2017, 11:31 UTC)Nizm0 napisał(a): Nie wiem czy ktoś pisał bo za bardzo nie śledzę tematu, ale bardzo możliwe że HTC 14 listopada zaprezentuje nową wersję gogli Vive
https://www.purepc.pl/technologia/htc_za..._listopada

tych gogli nie podłączysz do PC

Odpowiedz
(06.11.2017, 18:14 UTC)Yata_PL napisał(a):
(06.11.2017, 13:43 UTC)kris750PL napisał(a): nie wiem czy ktoś pisał ale od ciebie dowiaduję się po raz 1, więc dobrze ze napisałeś - ja zdecydowałem się jednak na oculusa rift tylko czekam do black friday może uda się kupić poniżej 1900

za tyle to mogłeś miec gogle generacji drugiej Smile

jakby ta 2 generacja była od oculusa to bym się nawet zastanowił
Odpowiedz
(06.11.2017, 18:32 UTC)kris750PL napisał(a):
(06.11.2017, 18:14 UTC)Yata_PL napisał(a): za tyle to mogłeś miec gogle generacji drugiej Smile

jakby ta 2 generacja była od oculusa to bym się nawet zastanowił

czy jestes jakos przywiazany do tej marki ?

w cenie Oculusa mozesz miec Samsung Odyssey oraz Pimaxa 5k/8k
te gogle bija go o głowę..

Odpowiedz