Poszukuję słuchawek z mikrofonem - nauszne
Co to znaczy zamknięta konstrukcja?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(07.10.2017, 11:31 UTC)Shamoth napisał(a):
(07.10.2017, 10:26 UTC)Haji-me napisał(a): Mam dokładnie taki sam zestaw. Fajnie grają ale drugi raz bym nie kupił. Przy dłuższym siedzeniu uszy się pocą i bolą. Kabel jest za gruby do tego mikrofonu i po którymś razie ta "żabka" pękła. Natomiast jest to zestaw budżetowy i jak za taką cenę to jakość dźwięku jest super Smile.

Dokup welurowe nauszniki, różnica w komforcie spora. Poza tym wersja MK2 ma welury w zestawie ale IMHO to nadal takie zabawkowe muzyczne sluchawki. Zalmana u siebie mam podklejonego od spodu monitora. A ze słuchawek bardziej bym polecił SL 668b lub 330 mają bardziej szczegółowe brzmienie i lepiej ogólnie sprawiają się w graniu niż 681, chyba że ktoś preferuje zamknięte konstrukcję i więcej basu to 660.

Kiedyś próbowałem robić "skarpetkowego moda" ale coś nie grało ze skarpetkami, spadały chyba o ile dobrze pamiętam i sobie dałem spokój Biggrin. Ostatnio używam tylko głośników i to pewnie głównie przez niewygodę użytkowania.
Odpowiedz
ja używam tych
https://www.mediaexpert.pl/sluchawki-z-m...UQod2uYO5w
Solidna metalowa konstrukcja, mają w zestawie 2 rodzaje nauszników, obejmują całe uszy i całkiem fajnie grają
Odpowiedz
(07.10.2017, 10:34 UTC)szarik napisał(a): A czy możecie polecić pod względem wielkości alternatywe do słuchawek SteelSeries Flux z pierwszego postu tego wątku?

Może AKG Y50? Nie wiem jak sprawdzą się w grach ale miałęm okazję korzystać z nich do słuchania muzyki i bardzo mi podpasowały (a aktualnie uzywam AKG Y40 bo są nieco mniejsze, lżejsze i bardziej eleganckie ;p dobre na miasto). Spełniają większość kryteriów, jedynie kabel można podłączyć tylko z jednej strony i nie da się dołączać druich słuchawek.
Kaz
Odpowiedz
AKG Y40 - to jest to... rep+ leci - podziękował Smile
Odpowiedz
No ja osobiście AKG odradzam Smile - mam w domu Y50 i bardzo szybko przestałem w nich grać. Nie opasują całych uszu tylko przyciskają. Po kilkudziesięciu minutach małżowiny po prostu bolą.
Odpowiedz
Zdecydowanie warto je wcześniej wypróbować jeśli jest taka możliwość, bo rzeczywiście nie zasłaniają całych uszu (dla mnie to akurat jest atut) i mają dość sztywny pałąk - nie każdemu to odpowiada, chociaż u mnie akurat nie ma kompletnie problemu, a zdarzało się, że mialem je na głowie po para godzin dziennie. Ja z nich jestem bardzo zadowolony.
Kaz
Odpowiedz
Nie będę oryginalny, HyperX Cloud. Wystarczy wersja pierwsza, która jest 100 zł tańsza od dwójki i różni się tylko panlem sterującym. Świetna jakość wykonania, większość elementów z amelinum, wchodzą nawet na mój wielki łeb. Jakość dźwięku również co najmniej zadowalająca.
Odpowiedz
U mnie kwestia dźwięku nie ma znaczenia.... nie jestem audiofilem... najważniejsze to by były wygodne... nie lubię jak coś mi zakrywa całe uszy, a AKG Y40 wydają się małe i zgrabne, wprawdzie nie składają się w pól dodatkowo, tylko głośniczki do środka, ale to wystarczy by je wygodnie przewozić... ja nie wiem jak ludziom wygodnie jak zakładają na głowę coś co ją w połowie przesłania Tongue
Odpowiedz
(09.10.2017, 08:23 UTC)szarik napisał(a): U mnie kwestia dźwięku nie ma znaczenia.... nie jestem audiofilem... najważniejsze to by były wygodne... nie lubię jak coś mi zakrywa całe uszy, a AKG Y40  wydają się małe i zgrabne, wprawdzie nie składają się w pól dodatkowo, tylko głośniczki do środka, ale to wystarczy by je wygodnie przewozić...  ja nie wiem jak ludziom wygodnie jak zakładają na głowę coś co ją w połowie przesłania Tongue

To może klasykiem polecieć i KOSS Porta Pro...
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz