Amiga 500 Trash to Treasure
Dla wielu z Was to pewnie bułka z masłem, ale ten projekt przywrócenia do życia starej Amigi 500 pozamiatał mnie nieźle. Wiedza autora filmów powala, przynajmniej mnie. 

No i przez niego chcę teraz prawdziwą Amigę, a nie jakiś emulator!

Odcinek 1. i 2. poniżej, na 3. trzeba będzie poczekać, bo jest w produkcji.

Miłego Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mi kumpel wczoraj oddał Amisie 500, bo robi remont i chciał wywalić. A jest w super stanieWink
Odpowiedz
[img]<a href=[/img][Obrazek: db80c92c12b841e9.jpg]
Zbieram się i zbieram,chyba pora wstawić zdięcie mojej pięknej pożółkłej AmigiSmile

Ostatnio nabyłem dodatkowo całe pudełko z grami i programami ok 50 dyskietek z czego tylko 3 gry działają w tym
 ELITE 2 prawdziwy szczęściarz ze mnie Smile
Odpowiedz
W necie są poradniki jak prosto wybielić amisie Smile
Odpowiedz
(23.09.2017, 19:00 UTC)marcin0218 napisał(a): W necie są poradniki jak prosto wybielić amisie Smile

Widziałem już,jakieś paskutstwo i promienie uv zamysł jestSmile
Odpowiedz
Wiekszosc gier zcrackowanych (co sie wtedy raczej o tym nie myslalo, ze to pirat ... za mlodym sie bylo)

chyba z 3 razy A500 u mnie byly kupowane ze wzgedu, ze temu modelowi latwo siadala stacja dyskow, a taniej bylo kupic nowa amige niz sama stacje (lol)

jeszcze kolo mnie stoi (w kartonie) dzialajaca A1200 w towerze Tongue

btw. jeszcze miesiac temu aminet dzialal (jak sprawdzalem), teraz wyskakuje "unable to connect to db" :/
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
Z tego, co pamiętam to dało się zamontować stację dysków z PC tylko kabel wymagał przeróbki. Ale to do A600. Nie jestem pewien czy w A500 też się dało ...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
AMIGA RULEZ FOREVER! Ehh brakuje mi tamtych czasów Smile
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz

(24.09.2017, 02:06 UTC)Varlus napisał(a): Wiekszosc gier zcrackowanych (co sie wtedy raczej o tym nie myslalo, ze to pirat ... za mlodym sie

btw. jeszcze miesiac temu aminet dzialal (jak sprawdzalem), teraz wyskakuje "unable to connect to db" :/

http://de.aminet.net/aminet/ dziala na zapsowym , normalny ma problemy techniczne
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Ja mam A1200 w obudowie Elbox, ale jak ktoś potrzebuje to są w sprzedaży nowe obudowy do tysiąc dwusetki. W różnych kolorach. O tu: https://www.a1200.net/
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz