co jest solidniejsze od X52 Pro?
I was wondering when we will talk about x65f , it has 2 major drawbacks the yaw is always in small amounts when you turn because they forget to put a dead zone in the center

https://www.youtube.com/watch?v=b-8aBMsxmU8

and if for some reason the stick looses its center position is very difficult to nearly impossible to calibrate that is the official answer... lol

but if you can manage to overcome those problems it is a hybrid between mouse and joystick flying with enough precision for full fao

a person i spoke last wasn't good enough to try , he didn't know what i was talking about ...lol
" I prefer my freedom and my hunger from your chain and your well-being " The wolf and the dog (Aesop Myth) 7th century BC
Odpowiedz
(07.09.2017, 12:20 UTC)Dako napisał(a): Moim skromnym zdaniem jeśli przechodzić na cokolwiek z X-52 pro to tylko na wspomniane już wcześniej CH Products lub TH Warthog. Niestety nie spełniają one Twoich oczekiwań bo niezbędny jest  jeszcze orczyk. Pozostają jeszcze Saiteki X-55 lub X-56 ale po ich premierze było dużo problemów z jakością i awaryjnością. Nie wiem ale może teraz się to poprawiło?

X-55 - 3 miesiące i postępująca autodestrukcja.
Farragaut controller (copyright @Ajro) Warthog Hotas - 6,4 kg - dotyk zimnego metalu chłodzi najgorętsze głowy - full przełączników i przycisków - jedna drobna zmiana - nie kręcimy joyem, ale nie potrzeba nic dodatkowo - bindujemy taki czerwony przełącznik na Hotasie jako Yaw i jest super - latam tak już 2 lata i nic (poza drobnymi usterkami, jak przesmarowanie rolki przycisku od flight assist off) się nie przytrafiło. Cena z górnej półki, towar też. Tym bardziej warto, że to jest replika sterowania z A-10 Tank Killera. Niestety, na moim kompie War of Warplanes nadal nie chce działać.
Odpowiedz
(07.09.2017, 22:00 UTC)Pajk napisał(a): Farragaut controller (copyright @Ajro) Warthog Hotas - 6,4 kg - dotyk zimnego metalu chłodzi najgorętsze głowy - full przełączników i przycisków - jedna drobna zmiana - nie kręcimy joyem, ale nie potrzeba nic dodatkowo - bindujemy taki czerwony przełącznik na Hotasie jako Yaw i jest super - latam tak już 2 lata i nic (poza drobnymi usterkami, jak przesmarowanie rolki przycisku od flight assist off) się nie przytrafiło. Cena z górnej półki, towar też. Tym bardziej warto, że to jest replika sterowania z A-10 Tank Killera. Niestety, na moim kompie War of Warplanes nadal nie chce działać.

OK, obiecuję, że poważnie pomyślę jak dojdę do numeru 10 w swoich zniszczeniach czyli to będzie w kwietniu. Jakby mi ktoś w 2014-tym napisał, że będę miał zamiar tyle wydać na joya.... Smile
Odpowiedz
Ja mogę Ci polecić Warthoga mam od kilku lat i nie narzekam. Z czasem dokupisz "pedałki" i będzie miód malina.
Np. taki zestaw jak u mnie zagracający pokój.
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Czy ten stelaż, to jest "samoróbka", czy jakieś fabryczne rozwiązanie? Super jest, tego mi właśnie brakuje, już miałem fotel przerabiać.
Odpowiedz
@Pajk
Do kupienia w różnych konfiguracjach tutaj:
http://wheelstandpro.com/
Polska firma tylko musisz do nich napisać dokładnie jaka konfiguracja Ci jest potrzebna.
Tu masz recenzję (podobnego zestawu)
http://yoyosims.pl/wheel-stand-pro
Odpowiedz
(08.09.2017, 07:35 UTC)Pajk napisał(a): Czy ten stelaż, to jest "samoróbka", czy jakieś fabryczne rozwiązanie? Super jest, tego mi właśnie brakuje, już miałem fotel przerabiać.

Wheel Stand Pro +  RGS moduł  http://wheelstandpro.com/products/-rgs-m...ades-combo
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
http://wheelstandpro.com/products/wheel-...-deluxe-v2-

Jak jest ze sztywnością tego? £160 to całkiem przyzwoita cena.
Odpowiedz
Ta sama konstrukcja co w stelażach do kierownic a tam gracze trochę mocniej "pracują" sprzętem.
Całość jest ciężka 20 kg, stabilna i sztywna. U mnie z Warthogiem i orczykiem waży prawie 30 kg.

ps.
Nie wypowiem się jednak jak to wygląda bez orczyka i joy-em umieszczonym z boku (ja mam centralnie między udami)
Odpowiedz
Wheel Stand Pro gorąco polecam, zakupiłem do kierownicy i jestem mega zadowolony.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz