Liczba postów: 134
Liczba wątków: 7
Reputacja:
19
Platforma:
CMDR: Sztuka
Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze.
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
Czytałem o drobnych spadkach wydajności po najnowszym patchu ale nie w aż takiej postaci jak opisujesz. Ja stawiam na temperaturę i przegrzewanie się procesora albo grafiki.
Miałem podobną sytuację w innej grze.
Pomogło usunięcie podrasowania procesora i grafiki (wyłączenie override'ów, podwyższonego taktowania w BIOSie, itp).
Liczba postów: 377
Liczba wątków: 19
Reputacja:
38
Platforma:
CMDR: CMDR's NAME:
Kris750PL (PC)
SpaceEmpiria (PS4)
(01.08.2017, 14:50 UTC)TheKkubas napisał(a): Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze.
ale tylko Elite tak się zachowuje? W singlu i w open jest tak samo? Doraźnie to nie zaszkodzi przeinstalować sterowniki do karty graficznej.
Reputacja:
19
Platforma:
01.08.2017, 15:06 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.08.2017, 15:07 UTC przez Sztuka.)
(01.08.2017, 14:57 UTC)Robinus napisał(a): Czytałem o drobnych spadkach wydajności po najnowszym patchu ale nie w aż takiej postaci jak opisujesz. Ja stawiam na temperaturę i przegrzewanie się procesora albo grafiki.
Miałem podobną sytuację w innej grze.
Pomogło usunięcie podrasowania procesora i grafiki (wyłączenie override'ów, podwyższonego taktowania w BIOSie, itp).
Sprawdziłem temperatury procesora i karty graficznej. 60 stopni jest OK?
(01.08.2017, 15:04 UTC)kris750PL napisał(a): (01.08.2017, 14:50 UTC)TheKkubas napisał(a): Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze.
ale tylko Elite tak się zachowuje? W singlu i w open jest tak samo? Doraźnie to nie zaszkodzi przeinstalować sterowniki do karty graficznej.
W innych grach nie miałem problemu, tryb gry nie ma znaczenia, ostatnio i tak głównie gram na solo z powodu problemów z internetem. Spróbuje później przeinstalować oby dwa
Grasz może w trybie borderless?
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Reputacja:
19
Platforma:
(01.08.2017, 15:14 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Grasz może w trybie borderless?
Nie, używam fullscreena we wszystkich grach
Reputacja:
38
Platforma:
Kris750PL (PC)
SpaceEmpiria (PS4)
stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe
(01.08.2017, 15:34 UTC)kris750PL napisał(a): stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe
To mi się wydaje dość nieprawdopodobne, w każdym przypadku jak miałem przerwę netu, to po prostu w końcu jest "transaction error" ale nigdy mi statek nie przestawał się ruszać na przykład, po prostu przestaje skanować planety itp. ale sama gra dość przyzwoicie chodzi
Reputacja:
38
Platforma:
Kris750PL (PC)
SpaceEmpiria (PS4)
(01.08.2017, 15:52 UTC)Baton napisał(a): (01.08.2017, 15:34 UTC)kris750PL napisał(a): stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe
To mi się wydaje dość nieprawdopodobne, w każdym przypadku jak miałem przerwę netu, to po prostu w końcu jest "transaction error" ale nigdy mi statek nie przestawał się ruszać na przykład, po prostu przestaje skanować planety itp. ale sama gra dość przyzwoicie chodzi 
no u mnie to tak nie działa-(ło), gra mocno ścinała na słabszym łączu, wymiana dostawcy załatwiła sprawę
Reputacja:
19
Platforma:
Dobra, problem rozwiązany, wina wysokiej temperatury na dworze i w pomieszczeniu, teraz kiedy zaszło już słońce wszystko jest dobre, dzięki za pomoc chłopaki
|