![]() |
|
Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +--- Wątek: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje (/showthread.php?tid=3437) |
Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Sztuka - 01.08.2017 Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze. RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Robinus - 01.08.2017 Czytałem o drobnych spadkach wydajności po najnowszym patchu ale nie w aż takiej postaci jak opisujesz. Ja stawiam na temperaturę i przegrzewanie się procesora albo grafiki. Miałem podobną sytuację w innej grze. Pomogło usunięcie podrasowania procesora i grafiki (wyłączenie override'ów, podwyższonego taktowania w BIOSie, itp). RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - kris750PL - 01.08.2017 (01.08.2017, 14:50 UTC)TheKkubas napisał(a): Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze. ale tylko Elite tak się zachowuje? W singlu i w open jest tak samo? Doraźnie to nie zaszkodzi przeinstalować sterowniki do karty graficznej. RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Sztuka - 01.08.2017 (01.08.2017, 14:57 UTC)Robinus napisał(a): Czytałem o drobnych spadkach wydajności po najnowszym patchu ale nie w aż takiej postaci jak opisujesz. Ja stawiam na temperaturę i przegrzewanie się procesora albo grafiki. Sprawdziłem temperatury procesora i karty graficznej. 60 stopni jest OK? (01.08.2017, 15:04 UTC)kris750PL napisał(a):(01.08.2017, 14:50 UTC)TheKkubas napisał(a): Cześć, mam dosyć duży problem. W wakacje ponownie przysiadłem na dłużej do Elitki, i zauważyłem, że gra po najnowszym update działa o wiele wolniej, i co jakiś czas freezuje się na kilka sekund uniemożliwiając mi jakąkolwiek akcje. Chciałbym się zapytać czym może być to spowodowane, i jak to naprawić. Słabe podzespoły raczej wykluczam ponieważ przed updatem gra działała dobrze. W innych grach nie miałem problemu, tryb gry nie ma znaczenia, ostatnio i tak głównie gram na solo z powodu problemów z internetem. Spróbuje później przeinstalować oby dwa RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Fenyl de Lechia - 01.08.2017 Grasz może w trybie borderless? RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Sztuka - 01.08.2017 (01.08.2017, 15:14 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Grasz może w trybie borderless? Nie, używam fullscreena we wszystkich grach RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - kris750PL - 01.08.2017 stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Baton - 01.08.2017 (01.08.2017, 15:34 UTC)kris750PL napisał(a): stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe To mi się wydaje dość nieprawdopodobne, w każdym przypadku jak miałem przerwę netu, to po prostu w końcu jest "transaction error" ale nigdy mi statek nie przestawał się ruszać na przykład, po prostu przestaje skanować planety itp. ale sama gra dość przyzwoicie chodzi
RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - kris750PL - 01.08.2017 (01.08.2017, 15:52 UTC)Baton napisał(a):(01.08.2017, 15:34 UTC)kris750PL napisał(a): stawiam w takim razie na problem z internetem - freezy wynikają z oczekiwania na dane sieciowe no u mnie to tak nie działa-(ło), gra mocno ścinała na słabszym łączu, wymiana dostawcy załatwiła sprawę RE: Gra po 2.3.11 działa o wiele wolniej i freezuje - Sztuka - 01.08.2017 Dobra, problem rozwiązany, wina wysokiej temperatury na dworze i w pomieszczeniu, teraz kiedy zaszło już słońce wszystko jest dobre, dzięki za pomoc chłopaki
|