Nowy szablon TWH-ANUKUS - BUG REPORTS
No niezły motyw, ale i u mnie też się rozjeżdza Sad

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Skoro nikt nie odpowiedział na moje pytanie to napiszę tutaj.

Jak dla mnie zmiany na zdecydowany plus, szczególnie górny panel wraz z grafiką, do tego fajne gwiezdne tło. Małe bugi to kosmetyka. Wielki szacunek dla autorów za włożoną pracę.

Ale wolałbym to połączyć z kolorystyką i stylem starego forum. Połączenie szarego i białego było bardziej czytelne. Nie umiem tego logicznie wytłumaczyć ale z jakiegoś powodu tak bywa, że na jednych forach jest bardziej "przytulnie" i jest ruch, a inne trochę od siebie odpychają. Tutaj się to wszystko trochę zlewa.

Czasem mniej znaczy więcej.
Odpowiedz
Przycisk "Dzisiejsze posty" oraz "Nowe posty" dają ten sam efekt.
Do tego z listy nie znikają przeczytane już posty.
Odpowiedz
Usunąłem wszystkie posty, które nie są zgłoszeniami bugów lub sugestiami poprawy stylu. Wstrzymajcie się z offtopem, Panowie.

Nie zmuszajcie Szarika do przekopywania się przez wątek i wyławiania postów związanych z tematem, bo to tylko opóźni pracę. Są inne działy od takiej dyskusji.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No wygląd coś nie za bardzo współdziała z monitorami starszego typu czyt: 4:3
W poziomie jest rozciągnięte, co powoduję że nie widać prawej kolumny z informacją - ostatni post etc. Trzeba używać poziomego suwaka Tongue

Chyba, że tak ma być? Tongue
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz
Tak jak ktos wyzej napisal, szablon sie nie skaluje do rozdzielczosci/ do rozmiarow okna. Bardzo zle to wyglada na telefonie- napisy z paska menu nachodza na siebie.
Odpowiedz
Dziękuje za zgłoszenia i pomoc - bardzo mi się to podoba, że nie trzeba wyciągać uwag/sugestii zmian... poczekam jeszcze przez weekend i początkiem tygodnia zabiorę się do wprowadzania zmian...

ps. Husarze - ustawiłem, bo nie znalazłem jeszcze darmowej czcionki do menu głównego odpowiednio z polskimi ogonkami, jeżeli ktoś chce pomóc to proszę przeszukać zasoby google-fonts i zasugerować czcionkę do menu głównego - wchodzicie na stronę https://fonts.google.com/ i tam jest cała lista fontów - trzeba pamiętać by w opcji LANGUAGE czcionka miała wartość m.in. 'Latin Extended' wówczas będą tam polskie znaki diakrytyczne
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
W miejsce zakładki Members wstawiona została zakładka Husarze, co nie jest do końca prawdą, bo wyświetlani są tam też goście forum. Nie wiem, czy nie należałoby tego zmienić Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Bardziej pasowało by "Użytkownicy" skoro są tam wyświetlani wszyscy użytkownicy forum.
Odpowiedz
Husarze, kandydaci, znajomi und szpiedzy... tiaaa, lepiej chyba użytkownicy Biggrin
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz