ED na E3 2017
Czyli będą jaskinie. Biggrin
Odpowiedz
(14.06.2017, 13:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Rozumiem i rozumiem też, że moje nastawienie może być niezrozumiałe. To wynika z 2 rzeczy:

1) Życie nauczyło mnie cieszyć się tym, co mam i olewać rzeczy, na które nie mam wpływu. Stosuję tę zasaadę często i gęsto, i gdyby nie to, to dawno bym już zwariował albo marnie skończył, bo mimo młodego (?) wieku, życie mnie nie rozpieszczało... ani nie rozpieszcza. Sporo przeszedłem i kiedyś napiszę autobiografię Smile

2) Ja naprawdę widziałem świetne rzeczy, które dostaniemy w 2.4. To nie jest hura-optymizm, tylko opinia bazowana na fakcie, na tym, co faktycznie widziałem na własne oczy. Naprawdę BARDZO żałuję, że nie mogę się tym z Wami podzielić, no ale nie mogę. Tutaj po prostu musicie zaufać mi na słowo - czeka nas naprawdę jazda bez trzymanki, GENIALNE nowe lokacje i nowe wydarzenia.

Biorę też poprawkę na to, że widziałem zaledwie część z tego, co dostaniemy, więc będzie tego więcej. Ale to co widziałem naprawdę jest wykonane pierwsza klasa, wizualnie, dźwiękowo i funkcjonalnie.

I naprawdę nie ma powodu do złośliwego sarkazmu, który tak naprawdę nic nie wnosi do dyskusji, a tylko podnosi ciśnienie i prowadzi do takiej wymiany zdań, zamiast której moglibyśmy normalnie podyskutować jak ludzie.

Tylko żart Robinusa nie był złośliwym sarkazmem, a po prostu żartem z FDev, tylko niewinnym żartem Wink. Oczywiście bez merytorycznej wartości. Teraz należy się zastanowić czy chcemy pozwalać (ja chcę) na nie merytoryczne wypowiedzi w tematach, czy oczekiwać że dyskusja nie będzie zbaczać z toru Wink.
Odpowiedz
(14.06.2017, 13:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ....

I naprawdę nie ma powodu do złośliwego sarkazmu, który tak naprawdę nic nie wnosi do dyskusji, a tylko podnosi ciśnienie i prowadzi do takiej wymiany zdań, zamiast której moglibyśmy normalnie podyskutować jak ludzie.

Ty tak poważnie? "Złośliwy sarkazm"?

Zapewniam Cię, nie było w mojej wypowiedzi żadnej złośliwości. Po ostatnich aktualizacjach dokładnie tak sobie wyobrażam patch 2.4.
Wyobrażam go sobie jako jedna dodatkowa misja wpisana tekstem w tablicy ogłoszeniowej i jedna, może dwie lokacje z rozbitym statkiem. Na dodatek trzeba się będzie przekopać przez pół internetu, żeby tę lokację znaleźć, potem lecieć przez pół dnia, żeby na końcu pozwiedzać martwe szczątki i mieć nadzieję, że nikt inny Cię nie zestrzeli.

Mam prawo do własnej opinii. Wyrażam ją na podstawie swoich dotychczasowych doświadczeń. Nie wiem co widziałeś Ty. Przyjmuję twoje informacje jednak do wiadomości nie podważając ich w żaden sposób.

I dyskutujemy jak ludzie. Dyskusja właśnie moim zdaniem to wymiana poglądów a nie zagłaskiwanie kota na śmierć.

Moim zdaniem - trochę więcej dystansu oszczędzi nerwów na forum, Mat.
Odpowiedz
(14.06.2017, 18:56 UTC)Robinus napisał(a): Mam prawo do własnej opinii.

Masz, a jaki widzisz sens w wyrażaniu tej negatywnej było nie było opinii tutaj? Co mało kto widzi to że Mathias czyta kilkanaście takich sarkastycznych postów dziennie i pewnie ma dość, bo Husaria powinna być dla tych co ich Elita bawi, a nie po to, żeby mieli sobie gdzie wylewać żale. Taka polskość, jak się nie podoba to się upewnię, że wszyscy dookoła będą o tym wiedzieć, wielokrotnie :Smile Rozumiem, że Ty jesteś tylko jeden ale takich jak Ty dziś to jest tu kilkunastu. 

Powinno być ratio ilość dobrych postów:ilość krytykujących postów  i jak ci zaczyna spadać poniżej dwóch to się zastanów,  może kup sobie inną grę i tu nie pisz bo po co.

Ups, zaczynam wylewać swoje żale, idę pisać coś pozytywnego bo ratio w zagrożeniu Smile
Odpowiedz
Hah, to ciekawe, co piszesz, Baton. Oto wycinek z krótkiej dyskusji, jaka wywiązała się na ten temat w Dowództwie.

(14.06.2017, 15:28 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja po prostu chcę grać z ludźmi, którzy lubią grać w grę, w którą grają i potafią się nią cieszyć Tongue

Dobrze wiemy przecież, że ED nie jest ideałem i sporo jej do takiego brakuje, ale bezsensowny płacz/sarkazm/narzekanie u nas na forum dosłownie NIC nie da. I tak, wiem, że w ludzkiej naturze leży narzekanie, ale niech sobie leży na forum Frontiera, a nie u nas.

W dyszkę.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(14.06.2017, 19:31 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Hah, to ciekawe, co piszesz, Baton. Oto wycinek z krótkiej dyskusji, jaka wywiązała się na ten temat w Dowództwie.

(14.06.2017, 15:28 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Ja po prostu chcę grać z ludźmi, którzy lubią grać w grę, w którą grają i potafią się nią cieszyć Tongue

Dobrze wiemy przecież, że ED nie jest ideałem i sporo jej do takiego brakuje, ale bezsensowny płacz/sarkazm/narzekanie u nas na forum dosłownie NIC nie da. I tak, wiem, że w ludzkiej naturze leży narzekanie, ale niech sobie leży na forum Frontiera, a nie u nas.

W dyszkę.

Tylko żart Robinusa to był żart, a nie narzekanie. Owszem wtórny, ale śmieszny. Nie narzekał: "olaboga, olaboga jak tu żyć jak Elite jest w takie złe, a ja muszę w nie grać".
Zaczynam mieć wrażenie że nie którzy na tym forum to zakamuflowani pracownicy Frontiera - tacy animatorzy społeczności i są przewrażliwienie na punkcie FDev ;DDDD.
Odpowiedz
Dodam tylko tyle: kilka miesięcy temu niemal porzuciłem TWH, a jednym z głównych powodów był negatywny stosunek i krytyka patcha 2.3, i nie chodzi o sam fakt krytyki, tylko sposób jej wyrażania oraz ilość negatywnych komentarzy, które nic nie wnosiły do dyskusji, a były zwyczajnym narzekaniem dla narzekania. Wtedy postanowiłem dalej ciągnąć ten wózek - niestety w międzyczasie wydarzyło się kilka spraw w moim życiu osobistym, które nie pozwalają mi już na takie zaangażowanie jak kiedyć.

Nie ukrywam, że mam teraz bardzo stresujący okres w życiu i jestem przemęczony i przewrażliwiony. Co się nie zmieniło od tamtej pory to to, że i forum i sama gra są dla mnie odskocznią od rzeczywistości i sposobem na relaks. Niestety ciężko się zrelaksować, jeśli po - w sumie fajnym i innym niż do tej pory - evencie od Frontiera oraz ogłoszeniu DŁUGO WYCZEKIWANYCH Thargoidów na forum pojawia się po raz kolejny narzekanie i krytyka, które bazują na... no właśnie - na NICZYM.

Bo o 2.4 nie wiadomo NIC, oprócz tego, że będą w nim Thargoidzi. I takie nakręcanie się że "na pewno niebo spadnie nam na głowy i będzie straszna lipa i nuda" niczemu nie służy, a jeśli czyta się wiele takich postów, które od razu spisują ten patch na straty, to potrafi człowieka krew zalać.

Stąd moja reakcja. Bo ja tutaj przychodzę popisać o grze, która jest moją pasją, na forum grupy, która - wciąż, ale jakby mniej niż kiedyś - jest moją pasją, z ludźmi, którzy - jak mi się widocznie błędnie wydawało - lubią tę grę tak samo jak ja i tak samo jak ja czerpią przyjemność z grania w nią. Najwidoczniej jest jednak inaczej i coraz więcej osób Elite przestaje się podobać i te osoby - co widać po postach - spisują ją na straty.

Śmiem twierdzić więc, że być może to nie jest już grupa dla Was, bo Skrzydlata Husaria skupiona jest wokół Elite Dangerous, a jeśli tak bardzo się Wam ta gra nie podoba, to może czas przemyśleć po co jesteście w grupie graczy, skupionej wokół gry, w którą nie gracie i która się Wam nie podoba.

Bo ja naprawdę nie potrzebuję tutaj malkontentów i narzekaczy - takie zachowania proszę sobie zostawić na forum Fontiera lub grupę ED Polska na FB. I możecie mówić, że wprowadzam cenzurę, w tym momencie naprawdę mało mnie to obchodzi, bo choć Husarię tworzymy wszyscy, to jednak jest MOJA grupa i to ja jestem jej liderem i mam prawo ustalać takie zasady, jakie mi się podoba. Znacie zasady - nikt tutaj nikogo na siłę nie trzyma, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

A jak się tak dobrze zastanowić, to narzekanie i nakręcanie innych jaka to Elite nie jest zła i jaki to kolejny patch nie będzie beznadziejny to jest sianie defetyzmu i nakręcanie innych, co w moich oczach jest działaniem na szkodę grupy. A jej dobro - jako całości - zawsze jest, było i będzie na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o decyzje, jakie podejmuję.

Dlatego sorry, Panowie, ale wracam do stanowczego egzekwowania zasad, które wprowadziłem kilka miesięcy temu, jak ktoś nie pamięta, to niech sobie odgrzebie posty lub PW.

Dziękuję za uwagę.

(14.06.2017, 19:44 UTC)Xeonary napisał(a): Tylko żart Robinusa to był żart, a nie narzekanie. Owszem wtórny, ale śmieszny. Nie narzekał: "olaboga, olaboga jak tu żyć jak Elite jest w takie złe, a ja muszę w nie grać".
Zaczynam mieć wrażenie że nie którzy na tym forum to zakamuflowani pracownicy Frontiera - tacy animatorzy społeczności i są przewrażliwienie na punkcie FDev ;DDDD.

To ciekawe, bo Robinus przed chwilą napisał, że to nie był żart, bo faktycznie tak wyobraża sobie nowy patch i to jest jego opinia o nim.
--

Odpowiedz
(14.06.2017, 13:29 UTC)Robinus napisał(a):
(14.06.2017, 13:10 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Był bezsensownym narzekaniem zakamuflowanym jaki odpowiedź  Tongue
Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi. 

Dziękuję za wyrozumiałość Biggrin

(14.06.2017, 19:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(14.06.2017, 19:44 UTC)Xeonary napisał(a): Tylko żart Robinusa to był żart, a nie narzekanie. Owszem wtórny, ale śmieszny. Nie narzekał: "olaboga, olaboga jak tu żyć jak Elite jest w takie złe, a ja muszę w nie grać".

To ciekawe, bo Robinus przed chwilą napisał, że to nie był żart, bo faktycznie tak wyobraża sobie nowy patch i to jest jego opinia o nim.
Odpowiedz
(14.06.2017, 20:03 UTC)Xeonary napisał(a):
(14.06.2017, 13:29 UTC)Robinus napisał(a): Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi. 

Dziękuję za wyrozumiałość Biggrin

(14.06.2017, 19:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): To ciekawe, bo Robinus przed chwilą napisał, że to nie był żart, bo faktycznie tak wyobraża sobie nowy patch i to jest jego opinia o nim.

Jak chcesz już się bawić w łapanie za słówka...

Robinus napisał(a):Po ostatnich aktualizacjach dokładnie tak sobie wyobrażam patch 2.4.
(...)
Mam prawo do własnej opinii. Wyrażam ją na podstawie swoich dotychczasowych doświadczeń. Nie wiem co widziałeś Ty. Przyjmuję twoje informacje jednak do wiadomości nie podważając ich w żaden sposób.
--

Odpowiedz
Doszło do tego ,że narzekamy na narzekanie Biggrin. Może skończmy to narzekanie i wróćmy do dyskusji na temat samego patcha zamiast głupio się kłócić, taka moja skromna propozycja. Co wy na to?
Odpowiedz