Liczba postów: 123
Liczba wątków: 7
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
14.06.2017, 10:43 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2017, 10:53 UTC przez K42X.)
A ja się jaram. Jak najbardziej czekam niecierpliwie na poprawki i usprawnienia, ale content z obcymi bardzo siada mi na wyobraźnie. Te krótkie klipy, do kupy z fragmentami z trailera z PS4 sugerują, że będziemy badać (a może infiltrować?) planetarne bazy albo jakieś ogromne wraki obcych a same ujęcia mają fajny horrorowy klimat. Szczerze, to życzyłbym sobie wprowadzenia typów CG na wzór rozbudowanych raidów, nie tylko wynagradzających czymś graczy (choćby tylko hajsem) i popychające historie do przodu. I nastawiam się zdecydowanie pozytywnie na (enigmatyczne, ale jednak!) sugestie Hetmana i Obsidian Anta, że jest na co czekać.
Z innej becczki, na E3 Thrustmaster pokazuje dedykowany HOTAS dla Xboxa:
https://www.instagram.com/p/BVScX8DFN95/
[edit]
Jeszcze apropo samego streamu. Podoba mi się taka forma prezentacji, choć wykonanie pozostawiło trochę do życzenia i niektórych rzeczy nie przemyśleli to jednak piona dla FDev. Mam nadzieję, że to powtórzą ale już lepiej dopięte i zorganizowane.
Kaz
Liczba postów: 3,247
Liczba wątków: 50
A mnie zastanawia, czy thargoidzi zaatakują obrzeża bańki... bo my jesteśmy na obrzeżach. Niby nie w linii prostej od Plejad, ale niedaleko.
Chciałbym żeby rozwalali stacje, demolowani systemy... po prostu epicka skala dałaby dużo klimatu.
A może przejęcie stacji? Wychodzisz z superrejsu, a tu bach - stacja zieloniutka, wokoło wrogie myśliwce....
Jestem dobrej myśli - jeżeli to sensownie zrobią, to zabawa będzie przednia.
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Mogli by zrobić Galactic War Status. Im większy tym więcej systemów przejętych przez Thargoidów. Taki globalny CG. Obcy przejmują stacje, systemy itp, a gracze muszą je odbijać ;P
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
(14.06.2017, 09:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (14.06.2017, 09:21 UTC)Robinus napisał(a): Ja nauczony doświadczeniem, po prostu nie oczekuję niczego szczególnego w "ułamkowym patchu - 2.4".
Poprawki, fixy, ulepszona mechanika, magazyn może wreszcie - najbardziej liczę na to.
Może zostanę już teraz miło zaskoczony, jednak nadzieje na coś konkretnego przekładam dopiero na wersję 3.0.
I nie można było tak od razu - merytorycznie, zamiast tego nic niewnoszącego do dyskusji posta?
Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:
"Nadal myślicie, że 2.4 to będą jedynie cutscenki i CZ-ty z obcymi zamiast NPC-ów?"
Zwykle staram się nie wylewać żalów na forum. Zapytany jednak - odpowiadam.
(14.06.2017, 13:07 UTC)Robinus napisał(a): (14.06.2017, 09:38 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): I nie można było tak od razu - merytorycznie, zamiast tego nic niewnoszącego do dyskusji posta?
Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:
"Nadal myślicie, że 2.4 to będą jedynie cutscenki i CZ-ty z obcymi zamiast NPC-ów?"
Był bezsensownym narzekaniem zakamuflowanym jaki odpowiedź
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
(14.06.2017, 13:10 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (14.06.2017, 13:07 UTC)Robinus napisał(a): Post był wprost odpowiedzią na Twoje pytanie z poprzedniego:
Był bezsensownym narzekaniem zakamuflowanym jaki odpowiedź 
Kurde masz mnie
Po prostu tak jak Ciebie denerwuje bezsensowne narzekanie, tak mnie nieco wkurzył Twój "hura-optymizm". Poczułem się sprowokowany Twoim pytaniem pod zdjęciami, które w "akcji" mogą się okazać takimi jak opisałem.
Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi.
Dziękuję za wyrozumiałość
Liczba postów: 2,183
Liczba wątków: 59
Reputacja:
212
Platforma:
CMDR: DYoda
14.06.2017, 13:31 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2017, 13:31 UTC przez DYoda.)
Proponuję za karę Robinusowi jak Kmicicowi bok żywym ogniem przypalać.
14.06.2017, 13:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2017, 13:40 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Rozumiem i rozumiem też, że moje nastawienie może być niezrozumiałe. To wynika z 2 rzeczy:
1) Życie nauczyło mnie cieszyć się tym, co mam i olewać rzeczy, na które nie mam wpływu. Stosuję tę zasaadę często i gęsto, i gdyby nie to, to dawno bym już zwariował albo marnie skończył, bo mimo młodego (?) wieku, życie mnie nie rozpieszczało... ani nie rozpieszcza. Sporo przeszedłem i kiedyś napiszę autobiografię
2) Ja naprawdę widziałem świetne rzeczy, które dostaniemy w 2.4. To nie jest hura-optymizm, tylko opinia bazowana na fakcie, na tym, co faktycznie widziałem na własne oczy. Naprawdę BARDZO żałuję, że nie mogę się tym z Wami podzielić, no ale nie mogę. Tutaj po prostu musicie zaufać mi na słowo - czeka nas naprawdę jazda bez trzymanki, GENIALNE nowe lokacje i nowe wydarzenia.
Biorę też poprawkę na to, że widziałem zaledwie część z tego, co dostaniemy, więc będzie tego więcej. Ale to co widziałem naprawdę jest wykonane pierwsza klasa, wizualnie, dźwiękowo i funkcjonalnie.
I naprawdę nie ma powodu do złośliwego sarkazmu, który tak naprawdę nic nie wnosi do dyskusji, a tylko podnosi ciśnienie i prowadzi do takiej wymiany zdań, zamiast której moglibyśmy normalnie podyskutować jak ludzie.
Liczba postów: 2,979
Liczba wątków: 173
Reputacja:
295
Platforma:
CMDR: Kyokushin
No dobra. Hetman widział, to ja wierzę.
Brooksowi nie, fdev nie, ale Matthiasowi tak.
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
(14.06.2017, 13:29 UTC)Robinus napisał(a): Nie było jednak moim zamiarem kogokolwiek, a szczególnie szefa - denerwować. Dlatego postarałem się o ten świetny fotomontaż i podkreśliłem żartobliwy ton wypowiedzi.
Dziękuję za wyrozumiałość 
Stwierdzam ze marnujesz swój talent - co miesiąc powinieneś wygrywać w przedbiegach konkurs zdjęciowy
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
|