Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
System: Col 285 Sector DX-I b23-1   - ten co poprzednio
Księżyc: B 3 a
Koordynacje: -16.00  :  -94.25
Typ: Water Geysers (2/16)

Ten sam system tylko jeden księżyc dalej. 12 przelotów, ~50 minut, a odkryte metodą wizualną. Akurat skończyłem glide i prosto przede mną pojawiła się para, a dopiero po kilku sekundach wskoczył sygnał na radar. Miejsce może i byłoby fajne do fotografii bo dużo tych pierdolniczków, z których leci woda i dym i dookoła strome ściany. Tylko, że czynnych to znalazłem kilka i woda ledwie z nich plumkała. Może trzeba tu zajrzeć kiedy indziej.

Odpowiedz
System: Jarocin
Księżyc: 2 d
Koordynacje: 0.74  :  27.61
Typ: Silicate Vapour Geysers (8/17)

A to w ramach nowego projektu - "Wulkanizm w każdym husarskim zakątku." Piękne pole gejzerów lawy. Dużo ich i dużo czynnych. Na prawdę warto zobaczyć, tym bardziej, że to rzut beretem od HRki. Przy okazji zdjęć sobie autko przygrzałem, na szczęście miałem na uwadze niedawną stratę K42X i w porę wróciłem.
A wśród tych kryształków jest Yttrium do syntezy.

Odpowiedz
Pyknięcie się nie sprawdziło, jestem właśnie na księżycu gdzie pyka na 20 km, a POI widzę do 43 km, szkoda, miło było coś wiedzieć :/
Odpowiedz
(09.06.2017, 20:52 UTC)Baton napisał(a): Pyknięcie się nie sprawdziło, jestem właśnie na księżycu gdzie pyka na 20 km, a POI widzę do 43 km, szkoda, miło było coś wiedzieć :/

Jeżeli księżyc jest Lodowy to nic niezwykłego. Często tak mam [Pyknięcie w Ice].  A jak skalisty go trzeba będzie dojść dlaczego. W każdym razie lepiej w tę stronę niż odwrotnie Smile (tyle, że mogłeś dłuższe loty robić).
Odpowiedz
ŻĄDAM Smile porządnego poradnika, może być krótki, taka kompilacja - pyknięcia, taktyka szalonego węża(czy tak jakoś) - podajcie na tacy, tak aby lenie(takie jak ja) mogły po prostu polecieć i poszukać.

Gratuluje i zazdroszczę odkryć.
Odpowiedz
Ja się nie podejmuje opisać, zostawię tu film z tym jak to działa w ślizgu (nie wiem skąd leniwy wonsz, coś co leci 2,5 km na sekundę to za cholere nie jest leniwe, polecam filmik o racer snakes - film ), natomiast zostawię to nagranie polowania sprzed kilku dni, 10 minut z życia łowcy gejzerów przyspieszone do trzech, końcowy moment zaczyna się około 2:20 jak ktoś się nie chce nudzić.

Odpowiedz
(10.06.2017, 04:43 UTC)Baton napisał(a): Ja się nie podejmuje opisać, zostawię tu film z tym jak to działa w ślizgu (nie wiem skąd leniwy wonsz, coś co leci 2,5 km na sekundę to za cholere nie jest leniwe, polecam filmik o racer snakes - film ), natomiast zostawię to nagranie polowania sprzed kilku dni, 10 minut z życia łowcy gejzerów przyspieszone do trzech, końcowy moment zaczyna się około 2:20 jak ktoś się nie chce nudzić.

Jakbyś leciał moją Anakondą z silnikami 4D i próbował "wycyrklować" nad kanion w Orbital Cruise to byś wiedział dlaczego "leniwy wonsz".

(10.06.2017, 03:34 UTC)GutenbergPL napisał(a): ŻĄDAM Smile porządnego poradnika, może być krótki, taka kompilacja - pyknięcia, taktyka szalonego węża(czy tak jakoś) - podajcie na tacy, tak aby lenie(takie jak ja) mogły po prostu polecieć i poszukać.

Gratuluje i zazdroszczę odkryć.

Powoli płodzę, ale powoli bo na razie cały czas nabieram doświadczenia żeby pierdół nie opowiadać w poradniku. Bo w planach mam taki delikatnie większy poradnik niż tylko sam ślizg na wonsza, tak żeby zachęcić innych do przyłączenia się i opierniczenia wspólnie całej galaktyki z gejzerów.

@Baton - co z tym księżycem gdzie widziałeś POI przed pyknięciem? Ice czy Rocky?
Odpowiedz
(10.06.2017, 10:16 UTC)Arnul napisał(a): @Baton - co z tym księżycem gdzie widziałeś POI przed pyknięciem? Ice czy Rocky?

to był ten Dziś miałem trochę śmiechu, też sobie spróbuj. Zleciałem nad dużą planetę (9000 promień) i stanąłem nad wielkim kraterem, to był potwór, który w środku miał ze 30 "małych" kraterów Smile
Nic nie znalazłem, lecąc od powierzchni wszedłem w SC i na wysokości jakichś 9 km nastąpiło pyknięcie i wysokościomierz mi pokazał -900 metrów Smile nieźle spękałem przez pół sekundy myśląc że mnie coś ciągnie do tyłu.

Po prostu ten krater był głębszy niż 10km i tak wyliczyło różnicę. Sądzę, że podobnie jest na wszystkich olbrzymach, ale nie zauważyłem, bo nigdy nie szukam. Samo przeszukanie tego jednego krateru by mi zajęło kilka godzin.
Odpowiedz
(10.06.2017, 13:26 UTC)Baton napisał(a):
(10.06.2017, 10:16 UTC)Arnul napisał(a): @Baton - co z tym księżycem gdzie widziałeś POI przed pyknięciem? Ice czy Rocky?

to był ten
Też miałem takiego jednego, jeszcze jak byłem w okolicach Jowiszowego Ziemniaka. Cóż, będzie trzeba z tym żyć dopóki nie dowiemy się dlaczego tak jest. W każdym razie lepiej, że w tę stronę.

System: Synuefe XO-P c22-17
Księżyc: D 10 a
Koordynacje: 7.60  :  -3.40
Typ: Ammonia Magma (9/18)

No mam wreszcie na swoim koncie Ammonia Magma (brakuje mi jeszcze tylko do kolekcji jeszcze rzadszego Nitrogen Magma i ew. inne, których jeszcze nie odkryto). Znalezione w systemie, w którym są Ruiny obcych i kilka stanowisk Brain Trees. Ładna żółta para. Nie wiem czy to przez to, że Ammonia czy zależy od planety.

Odpowiedz
(10.06.2017, 15:36 UTC)Arnul napisał(a): Ładna żółta para. Nie wiem czy to przez to, że Ammonia czy zależy od planety.

Od planety, często na niebieskich mam żółtą parę.
Odpowiedz