02.06.2017, 09:55 UTC
Z Gear VR jest taki problem że nie ma idealnej metody podłączenia tego do PC. Niestety jest to nastawione na Androidowe aplikacje VR.
|
[VR] HTC Vive - dyskusja ogólna
|
|
02.06.2017, 09:55 UTC
Z Gear VR jest taki problem że nie ma idealnej metody podłączenia tego do PC. Niestety jest to nastawione na Androidowe aplikacje VR.
02.06.2017, 09:58 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2017, 09:59 UTC przez Christian.)
Ja uzywam riftcat a telefon chlodze wiatraczkiem. Wszystko dziala elegancko, jest efekt woow. Zastanawiam sie, czy jak kupie htc to bedzie super woow, czy utopie pieniadze bo nie bedzie roznicy. Glownie chodzi mi o jakosc, ostrosc obrazu, nie zalezy mi na kontrolerach
02.06.2017, 10:11 UTC
Przedwczoraj byl u mnie znajomy, ktory od kilku miesiecy uzywa Gear VR, ale chcial zobaczyc, jak VR prezentuje sie na HTC Vive. Osobiscie nie mam porownania, ale jego reakcja byla Wooow! i po godzinie zabawy poprosil mnie, zebym mu zlozyl stacjonarnego kompa, ktory VR pociagnie.
02.06.2017, 10:21 UTC
Czy ktoś z waszych znajomych był pod wielkim wrażeniem po przetestowaniu u Was? Nie chodzi mi o zapaleńców którzy od razu biegną kupować, ale o takich zwykłych ludzi, jaka jest ich reakcja? Bo ja zazwyczaj jestem zaskoczony, że nie robi to na ludziach za dużego wrażenia, z moich doświadczeń to ludzie po prostu mówią, że to fajne i tyle. Na kobietach w zasadzie nie robi żadnego wrażenia, bardziej są przestraszone, że im zepsuje fryzurę i makijaż
02.06.2017, 12:07 UTC
Na ~12 osob, ktore u mnie testowaly trzy stwierdzily, ze sobie kupia na urodziny, dwie powiedzialy, ze gdyby bylo tansze o te dwie stowy, to by sobie kupily, jedna od razu poprosila mnie o zlozenie kompa, ktory VR uciagnie. Ale fakt, facetom bardziej sie podoba, ich zonom/dziewczynom juz mniej, bo to bardzo droga zabawka jest.
02.06.2017, 12:32 UTC
(02.06.2017, 09:58 UTC)Christian napisał(a): Ja uzywam riftcat a telefon chlodze wiatraczkiem. Wszystko dziala elegancko, jest efekt woow. Zastanawiam sie, czy jak kupie htc to bedzie super woow, czy utopie pieniadze bo nie bedzie roznicy. Glownie chodzi mi o jakosc, ostrosc obrazu, nie zalezy mi na kontrolerach Ja najpierw bawiłem się Google Cardboard. Po przesiadce na Gear VR było WOW! Po przesiadce na Vive było OMFGWOOOOW! Polecam, różnica jest naprawdę spora - a obraz w Vive można jeszcze podkręcić przez supersampling. (02.06.2017, 10:21 UTC)Baton napisał(a): Czy ktoś z waszych znajomych był pod wielkim wrażeniem po przetestowaniu u Was? Nie chodzi mi o zapaleńców którzy od razu biegną kupować, ale o takich zwykłych ludzi, jaka jest ich reakcja? Bo ja zazwyczaj jestem zaskoczony, że nie robi to na ludziach za dużego wrażenia, z moich doświadczeń to ludzie po prostu mówią, że to fajne i tyle. Na kobietach w zasadzie nie robi żadnego wrażenia, bardziej są przestraszone, że im zepsuje fryzurę i makijaż W większości wszyscy są zachwyceni. Dzieciaki (znajomych) jednak mniej - dla nich to w większości kolejny gadżet.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
02.06.2017, 12:50 UTC
Zważcie, że niektórzy mają upośledzone widzenie przestrzenne, w różnym stopniu - często o tym nie wiedząc.
Ja mam wadę wzroku od dzieciństwa, kiedyś bywałem raz do roku u okulisty, a dowiedziałem się dopiero parę lat temu. W związku z czym - ma ktoś Vive w Wawie lub okolicy, do spróbowania?
02.06.2017, 18:45 UTC
Ja dzisiaj byłem na wystawach koło Nadarzyna i z ciekawości przetestowałem wszystkie google VR jakie były. I HTC wypadło najlepiej. Kolejka górska zajefajna - rozdziałka tej demówki lipna, obstawiam, że inne tytuły dużo lepiej się prezentują. Obecnie dla mnie jako średnio zaawansowanego maniaka nowinek technologicznych sprzęt bardziej jako gadżet - jeszcze. ( cena, przewody, potrzebna rakietka do grania i znikoma liczba gier w jakie bym grywał ). Trochę jak z hybrydami niby jest można kupić ale obecnie dla fanów/maniaków tematu i zapaleńców. Jak wyjdzie SC i do ED kolejne sensowne patche ( nie zapchaj dziury ) czyli za 2 lata
to kupuje
02.06.2017, 19:22 UTC
@Gutek
Jakis czas temu na allegro ktos z Wawy oferowal odplatne wypozyczenie HTC Vive na weekend. Z tego co pamietam chcial za to 250zl.
03.06.2017, 02:23 UTC
(02.06.2017, 19:22 UTC)Tesu napisał(a): @Gutek No teraz widać liczą 400-450zł., za dobę. Ciekawe, czy za wypożyczenie Porsche płaci się powiedzmy 50000zł. na dobę - też w końcu 10% wartości. Oszołomy jakieś. Bez kogoś, kto się na tym zna, to ja bym konfiguracje przeprowadzał dobę. ![]() Tak czy inaczej, dzięki. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [VR] Windows Mixed Reality - dyskusja ogólna | Kyokushin | 130 | 122,068 |
23.11.2024, 20:53 UTC Ostatni post: Cthulhu Squadron |
|
| [VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna | Elena Green | 325 | 305,800 |
22.07.2022, 10:42 UTC Ostatni post: MistyPL |
|
| VR - gogle i krzesło | jts | 3 | 2,990 |
10.05.2021, 11:24 UTC Ostatni post: szarik |
|
| 150 lat w wirtualnej rzeczywistości to nie tylko Sony VR i Oculus | zieluk | 0 | 1,417 |
07.04.2021, 19:42 UTC Ostatni post: zieluk |
|
| [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna | Mathias Shallowgrave | 78 | 81,908 |
25.03.2019, 18:26 UTC Ostatni post: kris750PL |
|