[VR] Virtual Reality - dyskusja ogólna
U mnie ustawianie za pomocą debug tool nie zrobiło żadnej różnicy, więc porzuciłem.
Z mojej strony tylko powiem, że znaczną różnicę w prędkości robi mi wyłączanie asynchronous warp (ctrl+1 się gasi, a ctrl + 3 włącza z powrotem). (1 i 3 na klaw. numerycznej) Problemy z klatkami i AW mam tylko na powierzchni planet jak się dużo dzieje i wtedy mi spada poniżej 90. W takich przypadkach używam ctrl + 1 Smile Pewnie są jakieś sposoby zeby to na stałe zgasić ale nie chciało mi się szukać.
Odpowiedz
(06.04.2017, 21:13 UTC)Baton napisał(a): U mnie ustawianie za pomocą debug tool nie zrobiło żadnej różnicy, więc porzuciłem.
Z mojej strony tylko powiem, że znaczną różnicę w prędkości robi mi wyłączanie asynchronous warp (ctrl+1 się gasi, a ctrl + 3 włącza z powrotem). (1 i 3 na klaw. numerycznej) Problemy z klatkami  i AW mam tylko na powierzchni planet jak się dużo dzieje i wtedy mi spada poniżej 90.  W takich przypadkach używam ctrl + 1 Smile Pewnie są jakieś sposoby zeby to na stałe zgasić ale nie chciało mi się szukać.

Mhm ja to bym dużo dał za taka opcje na klawiaturze w trakcie grania np. w Elite, w SteamVR - asynchroniczna reprojekcje można włączyć i wyłączyć w opcjach ale wymagany jest restart steama co powoduje wywalenie z gry..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Telefon spadał mi niezliczoną ilość razy na wszelkie powierzchnie i nic mu nie było. Dziś spadł na kamyczek i pół ekranu jest w pajęczynie.
Ponieważ zacząłem zastanawiać się nad wymianą, pytanie do was, co powinien mieć telefon żeby dało sie go do vr używać? Jaki ekran, system, markę.
Tudzież jakie modele polecacie?
Odpowiedz
(10.04.2017, 09:05 UTC)Crazied napisał(a): Telefon spadał mi niezliczoną ilość razy na wszelkie powierzchnie i nic mu nie było. Dziś spadł na kamyczek i pół ekranu jest w pajęczynie.
Ponieważ zacząłem zastanawiać się nad wymianą, pytanie do was, co powinien mieć telefon żeby dało sie go do vr używać? Jaki ekran, system, markę.
Tudzież jakie modele polecacie?

Ja polecam taki: 
[Obrazek: telefon.jpg]

Jak się zdzielisz takim po głowie to od razu przejdzie Ci myśl o łączeniu VR i telefonu. Wink
A żeby nie było offtopu: LG G6 wychodzi, jakbym miał teraz kupować smartfon, to celowałbym w niego.
Odpowiedz
Mi chodzi o upieczenie dwóch Quarionów na jednym ogniu, czyli czy np. telefon ze średniej półki z Amoledem byłby ok do samego vr w elite.
Zaczęło mnie to zastanawiać gdy podczas szukania telefonu natrafiłem na wzmiankę o aplikacjach pod vr do jednego modelu.
Ale jeśli to bezsensowne rozwiązanie lub trzeba mieć telefon za 3k to podziękuję Tongue
Odpowiedz
(10.04.2017, 09:39 UTC)Crazied napisał(a): Mi chodzi o upieczenie dwóch Quarionów na jednym ogniu, czyli czy np. telefon ze średniej półki z Amoledem byłby ok do samego vr w elite.
Zaczęło mnie to zastanawiać gdy podczas szukania telefonu natrafiłem na wzmiankę o aplikacjach pod vr do jednego modelu.
Ale jeśli to bezsensowne rozwiązanie lub trzeba mieć telefon za 3k to podziękuję Tongue

o ile dobrze pamiętam to Kyoku grał/gra w Elite VR poprzez telefon , ale to nie ten watek, poszukaj na forum.. tutaj Ci każdy odradzi Smile

Odpowiedz
VR przez telefon to tylko taka ciekawostka/koreczek żeby sprawdzić czy złapiemy większego smaka na wydanie 6k na właściwy VR z GPU Wink
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Star Trek, rozważacie? Opinie ma zewsząd bardzo dobre i wychodzi za miesiąc...

https://uploadvr.com/star-trek-bridge-cr...e-preview/
Odpowiedz
(24.04.2017, 16:24 UTC)Baton napisał(a): Star Trek, rozważacie? Opinie ma zewsząd bardzo dobre i wychodzi za miesiąc...

https://uploadvr.com/star-trek-bridge-cr...e-preview/

nieee , skąd Smile

http://thewingedhussars.com/showthread.p...080&page=3

Odpowiedz
Rozważamy Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz