Ciekawe miejsce na dziś
Arnul - eskorta honorowa(i ta uzbrojona też) musi Ci towarzyszyć dużo przed Bańką. Najpierw będą wywiady, potem dyplomy, wizyty w zakładach pracy.... Wink
Własna mgławica - no, no, to teraz już tylko ten earthlike pozostał....
Odpowiedz
Dzięki Baton za podsunięcie pomysłu z tym EDSM. Jak wrócę i już sobie zaklepię to zgłoszę. A skoro mi się coś takiego trafiło to z pewnością jest tego dużo więcej co cieszy, że jeszcze nie wszystkie fajne miejsca są zadeptane i sporo jest jeszcze do odkrycia. Tą moją mgławicę dostrzegłem tylko dlatego, że przelatywałem dosłownie obok. Wystarczy trochę więcej oddalić mapę i już jej nie ma.
Odpowiedz
(20.04.2017, 15:45 UTC)Arnul napisał(a): Dzięki Baton za podsunięcie pomysłu z tym EDSM. Jak wrócę i już sobie zaklepię to zgłoszę. A skoro mi się coś takiego trafiło to z pewnością jest tego dużo więcej co cieszy, że jeszcze nie wszystkie fajne miejsca są zadeptane i sporo jest jeszcze do odkrycia. Tą moją mgławicę dostrzegłem tylko dlatego, że przelatywałem dosłownie obok. Wystarczy trochę więcej oddalić mapę i już jej nie ma.

Zainstaluj EDDiscovery które automatycznie zapisuje i wysyła. W dodatku wciągnie Twoje obecne logi. Bardzo proste w instalacji. Nie wyobrażam sobie latania bez tego. https://github.com/EDDiscovery/EDDiscovery/releases
Odpowiedz
(20.04.2017, 15:49 UTC)Baton napisał(a):
(20.04.2017, 15:45 UTC)Arnul napisał(a): Dzięki Baton za podsunięcie pomysłu z tym EDSM. Jak wrócę i już sobie zaklepię to zgłoszę. A skoro mi się coś takiego trafiło to z pewnością jest tego dużo więcej co cieszy, że jeszcze nie wszystkie fajne miejsca są zadeptane i sporo jest jeszcze do odkrycia. Tą moją mgławicę dostrzegłem tylko dlatego, że przelatywałem dosłownie obok. Wystarczy trochę więcej oddalić mapę i już jej nie ma.

Zainstaluj EDDiscovery które automatycznie zapisuje i wysyła. W dodatku wciągnie Twoje obecne logi. Bardzo proste w instalacji. Nie wyobrażam sobie latania bez tego. https://github.com/EDDiscovery/EDDiscovery/releases

Dzięki, mam już Captain's Log i na razie mi wystarcza. EDD przetestuję po powrocie.

A co do dziwnych pierścieni to natrafiłem na podobny. Może nie tak duży jak poprzedni - pokazuje tylko 0.01 AU, ale też go nie widać. Gazowy Gigant ma 0.98G. (ten poprzedni miał 2.37G):
Czyżby było tak jak Gutek napisał o tym niedawno odkrytym pierścieniu Saturna, że jest rzadki i cienki jak zupa na świńskim ogonku.
Odpowiedz
(20.04.2017, 17:51 UTC)Arnul napisał(a): Dzięki, mam już Captain's Log i na razie mi wystarcza. EDD przetestuję po powrocie.
A on nie ma wysyłania danych do EDSM? To się wydaje dość podstawową funkcją, łatwo potem się dzielić znaleziskami :Smile Już więcej nie męczę, po prostu lubię EDSM bo nawet jak polegnę, to gdzieś tam jestem zaznaczony jako pierwszy odkrywca i mała satysfakcja jest Wink
Odpowiedz
Captain's Log jest fajny ale niestety trzyma wszystko lokalnie wyłącznie. Również polecam EDDiscovery i założenie konta na EDSM.NET, bardzo przyjemne narzędzie Biggrin
Odpowiedz
Wybrałem Captain's Log bo od razu przy robieniu fotek  przerabia je z 5 megowych plików .bmp na małe .jpg, a lubię trzaskać dużo screenów systemów itp. Co prawda są gorszej jakości niż bmp, ale jest też opcja w programie aby zostawiał także te bmp więc jak chcę mieć ładniejszą focię to wystarczy jeden klik. Poza tym jestem chytrus i nyrol i nie lubię się dzielić miejscami gdzie byłem Smile
Odpowiedz
Pierwszy raz widzę taki system Smile

[Obrazek: 4ZrpmtX.png]
Odpowiedz
Ok... tamto to nic Smile teraz jestem w szoku
Pewnie to normalka co ? a ja sie podniecam niczym ? Biggrin

[Obrazek: Q1c7KZu.png]
Odpowiedz
Leć do systemów zaczynających się od S171 (skupisko gwiazd typu O), tam dopiero są ciekawostki.
Odpowiedz