Gdzie w sterowaniu statkiem masz zoom, DOF, odczepianie kamery, stabilizację horyzontu itd? Jednye, co mogłoby skopiować z ustawień, to poruszanie kamerą, a największym problemem są jednak te wszystkie dodatkowe ustawienia.
Liczba postów: 106
Liczba wątków: 2
Reputacja:
30
(15.04.2017, 11:38 UTC)Baton napisał(a): Teraz przyglądnąłem się uważnie, wygląda na celowy efekt, bo bardzo powoli obraz się wyostrza, u mnie około 2 do 3 sekund. Wolałem poczekać w HJ i dostać ostry obraz od razu, ale zobaczymy po pierwszym patchu czy coś zmienia. W beta mi robiło dokładnie to samo.
U mnie też to jest. Trwa 1-2 sekundy i jest dwufazowe, najpierw totalne rozmycie (które wygląda nawet ok), potem coś przejściowego, na koniec dopiero standard. Trochę irytujące.
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 9
Reputacja:
59
Platforma:
CMDR: Ulpian
(15.04.2017, 13:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Gdzie w sterowaniu statkiem masz zoom, DOF, odczepianie kamery, stabilizację horyzontu itd? Jednye, co mogłoby skopiować z ustawień, to poruszanie kamerą, a największym problemem są jednak te wszystkie dodatkowe ustawienia.
Głupie tłumaczenie - jakiś czas temu grałem w ostatniego Batmana, tam był tryb do robienia screenshotów. Wyobraź sobie, że były te same opcje co w Elite, a nawet więcej - a mimo to były domyślne kontrolsy, na dodatek bardzo intuicyjne i łatwe w obsłudze, wliczając operowanie zoomem i DOF.
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
Tak, ja byłem pewien że po becie dodadzą jakiś "default" przynajmniej.
Kamera to jeszcze pikuś. Większe zdziwko strzeliłem wskakując do kogoś w rolę "gunnera" w środku akcji, chętny do pomocy na RESie i... nic. Nie mam sterowania. Przynajmniej nie powinno być możliwe połączenie w takim wypadku z komunikatem "SKONFIGURUJ KLAWISZKI CIOŁKU!"
Nie no, ja się zgadzam, że powinny być domyślne ustawienia - i chyba nawet są, w domyślnym profilu. Jak ktoś ma custom, to musi sobie sam przypisać. Chodziło mi o to, że nie da się skopiować przycisków do nowych funkcji, bo nie ma skąd.
Właśnie mam przy sobie 5 masakr, więc limit stakowania to chyba kolejna bajka
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
(15.04.2017, 14:44 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Właśnie mam przy sobie 5 masakr, więc limit stakowania to chyba kolejna bajka 
Pytanie, czy 5 takich samych. Ja miałem 6, ale po 3 dla każdej z frakcji. Natomiast generatory jak wcześniej - 20 sztuk.
5 dla tej samej frakcji
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
Nie wiem co wy tak straszyliście tymi ustawieniami do kamery, usiadłem i w 5 min se na hotasie x zrobiłem.
(15.04.2017, 20:19 UTC)Calvarian napisał(a): Nie wiem co wy tak straszyliście tymi ustawieniami do kamery, usiadłem i w 5 min se na hotasie x zrobiłem.
Ty fanboy, zaraz napiszesz, że nie każdy za tydzień będzie miał elitę z eksploracji ;  Obserwacja sporu o ustawienia kamery mi się podoba, z jednej strony użytkownicy piszą że FD za leniwy, żeby ustawić, z drugiej strony FD pisze, że użytkownicy zbyt leniwi żeby ustawić. Spór trwa i niewątpliwie za kilka dni przerodzi się w dyskusję o Open/Solo
A ja cały dzisiejszy dzień przechodząc rekonwalescencje szukałem Adaptive Encryptors Capture i nic. Kupiłem Delfina, zrobiłem pierwszą w życiu misję pasażerską - Delfin bardzo fajny, wożenie nie aż tak, ale lata się do ciekawych miejscówek których bym pewnie sam nie trafił, więc czemu nie.
AEC to będzie zmora, ale muszę je mieć, miałem jedną sztukę, zrobiłem DSS na fast i wyszedł mi słaby roll, ale i tak skaner jest znacząco lepszy, więc potrzebne mi kilka sztuk, żeby znowu spróbować.
To że skaner zrobiony jest lepszy to się najbardziej przekonałem jak na tym Delfiie zacząłem używać zwykłego DSS i przez chwilę myślałem, że coś jest zepsute, bo tak wolno działał
|