1.8 / 2.3 The Commanders - Dyskusja
(13.04.2017, 07:21 UTC)Pajk napisał(a): Tylko rzeczywiście - powinni zmienić kryteria do rang, bo jak ktoś wcześniej zdobył Elite w eksploracji, to teraz nowi powinni mieć tak samo trudno, a nie dużo łatwiej.

Tu jedna uwaga, nie wiem czy się coś nie zmieniło, może akurat rozważyli ten aspekt, myślę, że się niedługo przekonamy, w oczywisty sposób takie zarobki zmieniają znacząco czas/wysiłek potrzebny do wbicia elity, więc może to jest brane pod uwagę. Nie ma co bić w bębny bez sprawdzenia Smile
Odpowiedz
(13.04.2017, 06:58 UTC)Baton napisał(a):
(13.04.2017, 06:12 UTC)Yata_PL napisał(a): Batonie ja pisze o exploracji w bance a Ty jak zwykle piszesz o sobie (wypasiona vetta) . Gdybym zaczynal ta gre to byle statkiem z skanerem osiagam duze zyski skanujac nieodlegle WW , EL i gwiazdy WD i Neut. Osiagnolbym duzy zysk bez ryzyka i ruszania sie na prawdziwa exploracje w dodatku moja range Elite w exploracji wbijam w tydzien .

OK, skoro jest generalnie mowa o tym jak to psuje grę dla nowego gracza który ją chce sobie zepsuć to nie mam zdania na ten temat, nie bardzo mnie obchodzą tacy ludzie, raczej mnie obchodzi to jak dla mnie gra działa.

Bardzo chętnie zobaczę jak w trzy wieczory robisz 200 milionów na eksploracji w bańce, skanując światy, bo tyle kosztuje jakaś tam typowa konda (choć mówiłeś, że może nawet lepszy statek, więc może 300?) Myślę, że mógłbyś poświęcić tyle czasu, żeby mi pokazać, że nie mam racji? Wchodzisz?

(zgadzam sie, że powinni znacząco podnieść wymagania na rangę Elite w eksploracji, bo teraz te 170 milionów to będzie kwestia kilkunastu dni, ale niech sobie o to walczą Ci których to dotyczy, ja już mam a jak i czy kto inny zrobił swoją to dla mnie nie ma znaczenia )

Aby juz nie rozwlekac tematu sprawdze dzis lub jutro ASPEm jak to wygląda zarobkowo nie ruszając sie dalej niz 200 Ly i podziele kwotami na forum.
a samo wbijanie rangi wygląda teraz tak :
Surveyor 570,000 Trailblazer 2,070,000 Pathfinder 5,070,000 Ranger 17,500,000 Pioneer 58,000,000 Elite 156,500,000
W tydzień każdy wbije Elite od 0 a to oznacza ze jest to zle zabalansowanie w konfrontacji do czasu wymaganego na inne rangi.
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Coś się zmieniło w celowaniu z Fixów? Wcześniej miałem ustawione na sztywno przed sobą a teraz celowniczki zmieniają położenie względem tego jak się porusza przeciwnik.
Odpowiedz
Ktoś znalazł nowe roślinki i to z tego co widać jak się nie mylę to w obszarze bańki
Odpowiedz
Space melons! Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(13.04.2017, 10:49 UTC)Nizm0 napisał(a): Ktoś znalazł nowe roślinki i to z tego co widać jak się nie mylę to w obszarze bańki

Kosmiczne Dynie, jak się coś z nich powykluwa to się będzie działo - koło bazy Mahona w Hip 18077 6c
Smile
Odpowiedz
(13.04.2017, 09:45 UTC)Dyspozytor napisał(a): Coś się zmieniło w celowaniu z Fixów? Wcześniej miałem ustawione na sztywno przed sobą a teraz celowniczki zmieniają położenie względem tego jak się porusza przeciwnik.

Przed 2.3 tez tak bylo. Zawsze jak miales cel w samym srodku troche sie 'dostosowywaly', zwlaszcza jak cel byl w wiekszej odleglosci od Ciebie niz 1.5 km. Sprobuj wybrac jakis modul jak strzelasz do nich i zawsze celownik bedzie lekko szedl w strone zaznaczonego modulu.
Odpowiedz
(13.04.2017, 12:16 UTC)Pueblo napisał(a):
(13.04.2017, 09:45 UTC)Dyspozytor napisał(a): Coś się zmieniło w celowaniu z Fixów? Wcześniej miałem ustawione na sztywno przed sobą a teraz celowniczki zmieniają położenie względem tego jak się porusza przeciwnik.

Przed 2.3 tez tak bylo. Zawsze jak miales cel w samym srodku troche sie 'dostosowywaly', zwlaszcza jak cel byl w wiekszej odleglosci od Ciebie niz 1.5 km. Sprobuj wybrac jakis modul jak strzelasz do nich i zawsze celownik bedzie lekko szedl w strone zaznaczonego modulu.

Częściowo masz rację ale już sobie poradziłem. Zawsze miałem ustawione Gun Sight Mode na Leading a patch przestawił to na Trailing. Wolę to pierwsze.
Odpowiedz
(13.04.2017, 10:49 UTC)Nizm0 napisał(a): Ktoś znalazł nowe roślinki i to z tego co widać jak się nie mylę to w obszarze bańki

Błagam, nie nachylajcie się nad tym! 

Odpowiedz
(13.04.2017, 13:15 UTC)Dyspozytor napisał(a):
(13.04.2017, 12:16 UTC)Pueblo napisał(a): Przed 2.3 tez tak bylo. Zawsze jak miales cel w samym srodku troche sie 'dostosowywaly', zwlaszcza jak cel byl w wiekszej odleglosci od Ciebie niz 1.5 km. Sprobuj wybrac jakis modul jak strzelasz do nich i zawsze celownik bedzie lekko szedl w strone zaznaczonego modulu.

Częściowo masz rację ale już sobie poradziłem. Zawsze miałem ustawione Gun Sight Mode na Leading a patch przestawił to na Trailing. Wolę to pierwsze.

A jaka jest roznica miedzy Leading a Trailing, jesli mozna spytac?
Odpowiedz