28.03.2017, 09:03 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2017, 12:15 UTC przez Mathias Shallowgrave.
Powód edycji: Usunięcie wulgaryzmów
)
(25.03.2017, 21:47 UTC)TheSyntox napisał(a): Też bym chętnie przyjął chociaż ponoć polskie tłumaczenie ma dużo błędów..
Zadna niespodzianka tbh. Z tego co pamietam, to polska wersja ME1 tez byla daleka od oryginalu i na dodatek tlumaczenie bylo momentami inwazyjne - z Wrexa zrobiono bezmyslnego prymitywa, ktory poza rzucaniem mięsem na lewo i prawo mial problem z poprawnym zbudowaniem jednego zdania. W wersji angielskiej choc dalej prezentowal sile i impulsywnosc charakterystyczna dla rasy Krogan, to przyglupem nie byl.
Troche juz pogralem w Andromede na koncie kumpla i jako osoba, ktore uznaje trylogie ME za jedno z najlepszych growych doswiadczen ostatniego cwiercwiecza, mam mieszane uczucia. Gra sie w to calkiem przyjemnie, walka jest inna niz poprzednio i choc wolalem bardziej profesjonalne zolnierskie ostrzeliwanie sie zza oslon, to do wiekszego jej dynamizmu i unikow w Andromedzieda idzie sie przyzwyczaic. Projekty lokacji mi sie podobaja, jazda Nomadem takze (a zaznacze, ze jezdzenie Mako w ME1 bylo dla mnie najslabiej zrealizowanym elementem calej gry). Podoba mi sie tez potencjal drzemiacy w najnowszym ME, bo choc troche brakuje Sheparda i jego towarzyszy, to nowa galaktyka daje scenarzystom duzo wolnosci w kreowaniu kolejnych lokacji, postaci i przygod w uniwersum ME, ktorego ducha w Andromedzie dalej mocno czuc. Na czym sie gra czesciowo wyklada, to pewna powtarzalnosc zadan na kolejnych planetach, ktorych wykonywanie juz zaczyna mi sie nudzic. Nie jestem tez przekonany do nowych towarzyszy. Moze to moje subiektywne podejscie z perspektywy kilkukrotnego przejscia starej trylogii, ale Vetra i Peebee nie dorastaja do piet Garrusowi i Liarze. Na czym sie gra mocno wyklada i co najbardziej wybija mnie z wczuwki w jej klimat, to te juz slynne i nieszczesne animacje twarzy podczas dialogow. Gram jako Sara Ryder i grymasy oraz miny, jakie momentami podczas cutscenek dialogowych robi, sprawiaja, ze zamiast byc skupionym na klimacie ME i toczacej sie dyskusji, regularnie powracaja do mnie mysli, ze moja protagonistka cierpi na jakis rodzaj uposledzenia umyslowego. Negatywnie odbija sie to na imersji i na powadze dialogow.
Jesli BioWare da rade jakos poprawic te animacje i dziwnie rozbiegane oczy, to z przyjemnoscia wystawie Andromedzie bardzo mocne 8, bo wiekszosc pozostalych elementow gry jest przynajmniej dobra i dobrze rokuje na przyszlosc. Jednak poki co za wybijanie mnie z wczuwki niechlujnie zrobionymi animacjami twarzy w tytule AAA, w ktorym tak czesto te twarze trzeba ogladac, moja ocene obnizam do 7 (i to slabej) z zaznaczeniem, ze kupowanie gry juz teraz, za jej premierowa cene jest moim zdaniem bledem. Sam zamierzam sobie kupic Andromede, bo to wciaz przyzwoita gra sci-fi w lubianym przeze mnie uniwersum, ale gdy jej cena troche spadnie. Skoro tworcy nie sa w stanie dac mi dopracowanego w tak kluczowych kwestiach produktu na premiere (i nie wiadomo, czy uda im sie go poprawic), to ja nie musze kupowac go za premierowa cene.
28.03.2017, 13:37 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2017, 18:40 UTC przez Robinus.)
Ja mam szczęście, że muszę napisy czytać i animacje ledwo kątem oka widzę.
Nie jestem też fanem poprzednich części - niedawno "dwójkę" zacząłem ogrywać.
Może dlatego - bawię się wyśmienicie.
Taka rojo-recenzja jeszcze:
Jeszcze coś dla narzekających na dialogi i postacie bez emocji.
Ja nie czuję tutaj szczególnych braków, ale pewnie "wyjadacze serii" dostrzegają więcej.
Improved tutorial placement Increased inventory limits Single player balance changes: Ammo crates, armor, weapons, nomad, profiles, attacks, and progression Multiplayer balance changes: Weapons, cover, and enemies (check back for detailed notes on balance changes) Improved matchmaking and latency in multiplayer Added option to skip autopilot sequences in the galaxy map Decreased the cost of remnant decryption keys and made them more accessible at merchants Improved logic, timing, and continuity for relationships and story arcs Improved lip-sync and facial acting during some conversations, including localized VO Fixed an issue with Ryder’s movements when running in a zig zag pattern Improved the appearance of eyes for human and asari characters Fixed various collision issues Fixed bugs where music or VO wouldn’t play or wasn’t correct Fixed issue where global squad mate banter sometimes wasn’t firing on UNCs Fixed issue where player was unable to access the Remnant Console Interface after failing decryption multiple times Fixed issue where fast travel is sometimes disabled after recruiting Drack until the player reloads a save Fixed issue where Ryder can become stuck in the start of Biotic Charge Pose Fixes issues related to some saves Fixed issue where objective sometimes becomes un-interactable for players in multiplayer Streaming and stability improvements
Ale czemu od razu po angielsku? Tu jest oficjalny polski opis nadchodzacej latki:
Cytat:Poprawiono rozmieszczenie samouczka Zmiany zrównoważenia gry jednoosobowej: skrzynki z amunicją, pancerze, uzbrojenie, Nomad, profile, ataki i system awansów Zmiany zrównoważenia trybu online: broni, osłon i wrogów Dodano opcję pominięcia sekwencji autopilota, która pozwala na szybsze przemieszczanie się po mapie galaktyki Poprawiono logikę, ustawienia czasowe i ciągłość stosunków z innymi postaciami i wątków fabularnych Poprawiono synchronizację warg i zachowanie twarzy podczas rozmów, włącznie z lokalizowanymi dialogami Usunięto różne problemy z kolizjami Usunięto błędy powodujące brak muzyki lub dialogu albo odtworzenie niewłaściwego pliku Poprawiono przekomarzanki członków oddziału, które czasem nie uruchamiały się na planetach Usunięto błąd uniemożliwiający w określonych warunkach uzyskanie dostępu do interfejsu konsoli Porzuconych po kilku nieudanych próbach złamania szyfru Czasami po zwerbowaniu Dracka szybka podróż jest zablokowana, dopóki gracz nie wczyta zapisu stanu gry Usunięto błąd powodujący okresowe zablokowanie postaci gracza na początku pozy Szarży biotycznej Usunięto błędy związane z niektórymi zapisami stanu gry Usunięto błąd sprawiający, że przedmioty w trybie online czasami funkcjonowały niewłaściwie Poprawki streamingu i stabilności
Odkryłem multiplayer i pełen podziwu jestem jak świetnie wimplementowany.
Mamy misje zewnętrzne, na które wysyłamy zwerbowane zespoły, lub sami możemy w nich uczestniczyć (właśnie online).
Błyskawicznie znajduje serwer, ładuje i bronimy, zdobywamy, walczymy w czystym PVE z falami wrogów.
Nagrodami są punkty pozwalające rozbudować zespoły, własną postać multi, nowe postacie multi, ale także przedmioty, które otrzymujemy do gry solo!
"Wyhaczyłem" właśnie niezłą snajperkę! (chociaż na misji niestety poległem... Na szczęście reszta była bardziej ogarnięta)
Walka (ta zwycięska) z pierwszym napotkanym architektem (na EOS) trwała jakieś 40 minut. Wcześniej szubrawiec dwukrotnie zmusił mnie do wczytania zapisu.