Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie
Powierzchnia to około 6 milionów km kwadratowych (promień 700km) więc taka sobie.
Odpowiedz
Gejzery w 5 sekund - historia prawdziwa:

Weekend spędziłem w sektorze Skaudai próbując dość nieskuteczne znaleźć jakieś antyczne ruiny Strażników i od czasu do czasu pstrykając jakieś kolorowe fotki dla Quariona:

Jak się popatrzycie nad krawędzią pasa asteroidów to widać mały księżyc, postanowiłem go oblukać:

Więc doleciałem, zasuwam do przodu, robię jakieś selfie, w międzyczasie rzuciłem okiem na mapę i jest napisane, że są gejzery. I tak pomyślałem, okolica ładna, z ruinami mi nie idzie, może sobie posiedzę tu ze dwa dni i spróbuję znaleźć jakiś gejzer..

Skierowałem dziób statku w dół, żeby się porozglądać i wiecie co? wiadomo co - gejzery! Smile

No więc dopisuję do naszej listy Prua Phoe TX-B D0 7 A  - -60.79 110.49   - czas odnalezienia, 5 sekund  (no ewentualnie od czasu wejścia w orbital cruise to może 3 minuty Smile )

Odpowiedz
Gratki ;>
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
(27.02.2017, 10:50 UTC)Baton napisał(a): Gejzery w 5 sekund - historia prawdziwa:

Weekend spędziłem w sektorze Skaudai próbując dość nieskuteczne znaleźć jakieś antyczne ruiny Strażników i od czasu do czasu pstrykając jakieś kolorowe fotki dla Quariona:

Hahaha Biggrin Dzięki Biggrin
Odpowiedz
Baton graty! - rekord Guinnesa jak nic Smile
Odpowiedz
(27.02.2017, 13:20 UTC)Gregoor3 napisał(a): Baton graty! - rekord Guinnesa jak nic Smile

Nadal się nie mogę otrząsnąć, ale w lotka w tym tygodniu i kolejnych nie gram, wyczerpałem zapas szczęścia na jakiś miesiąc jak nic Smile
Odpowiedz
A w SOL ktoś szukał? http://thewingedhussars.com/showthread.p...8#pid61138
Wink
Odpowiedz
Latając sobie po kanionach w naszym rejonie w systemie Kamcha
natknąłem się całkiem przypadkowo na różowe gejzery Smile

[Obrazek: rkpyEVv.png]
[Obrazek: XRwtEOX.png]
Odpowiedz
Perfumeria zaleciała...
Odpowiedz
Moje pierwsze gejzery. System: HYPOAE AIHM XE-H d10-55 1 a (-66.7::165.3)
Znalezione przypadkiem po ok. 10 minutach przelotu nad księżycem w celu znalezienia dobrej miejscówki na fotkę. Wysokość na jakiej leciałem ~ 4 km, prędkość: ~160 km (mułowata Anakonda). Jak można zauważyć gejzery stoją sobie zwyczajnie na księżycu (żadna dziura po kraterze, rozpadlina czy kanion).  Z pewnością bym je przeoczył gdyby nie to, że leciałem na granicy dnia z nocą i te stożki dawały długie cienie, które zauważyłem z góry Smile To też może być jakiś sposób ułatwiający szukanie gejzerów.
Odpowiedz