Ja ostatnio ogrywałem różne serwery dla multi, wcześniej grałem tylko solo. I niestety nie da się grać, wystarczy, że na serwerze jest zaledwie kilka osób, a prędkość symulacji spada drastycznie - a przecież tutaj kluczowa jest duża liczba graczy w jednej grze, wszak świat jest olbrzymi i przy kilkunastu osobach szansa, że kogokolwiek przez przypadek spotkasz - jest mizerna. Ponadto ciągłe crashe, niewczytujące się planety i wiele innych błędów - na razie jeśli multi to tylko w grupie maksymalnie kilku znajomych, tak żeby każdy miał ze sobą kontakt. Masa pracy jeszcze przed twórcami.
31.03.2018, 17:56 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2018, 18:08 UTC przez ShinzoSin.)
Odkopuję temat ponieważ ze znajomymi zamierzamy wskrzeesić server do Space Engineers i szukam chętnych do gry.
Pamiętam jak zapanowała ostatnio gorączka na SE to okazało się nagle, że bardzo wielu Husarzy ma grę, zna temat i chętnie by pograło.
Jednak tym razem proponujemy nieco ciekawszą formę niż ostatnim razem. Plan jest taki by zrobić dwie drużyny i serwer byłby zorientowany pod kątem PvP między tymi dwoma stronami.
Jednak będzie kilka zasad. Pole walki ograniczymy do jednej planety + ok 50km w promieniu od niej. Asteroidy będą wyłączone więc i tak nie ma po co lecieć w kosmos. No chyba żeby zbudować tam instalacje militarne. Jednak trzeba będzie dowozić surowce z planety, więc nie będzie lekko. Do tego nie będzie respawn ships, tylko na początek obie strony wystartują ze statkiem bazą, a potem każdy już musi się troszczyć we własnym zakresie by nie zabrakło sprawnych MedBays bo warunkiem zwyciestwa będzie skasowanie wszystkich MedBays przeciwnej drużyny.
Na chwilę obecną drużyna przeciwników liczy jakieś 4-5 osób. W mojej na 100% póki co jestem tylko ja i jeden kumpel. Rozmawiałem póki co z garstką osób. Kilka wyraziło zainteresowanie ale i notoryczny brak czasu. Także pewnie sporadycznie zagrają Assarin, 2M1R, Gal Black. Przydałoby się więcej kamratów ^^'
Mam co prawda kilka asów w rękawie, jak technologia sterowania zdalnie rojem dronów czy optycznie naprowadzane pociski. Ale potrzebuję ludzi do pomocy przy budowie, a potem obsadzenia i dowodzenia tymi wynalazkami. Myślę, że nawet prosty rajd myśliwcami razem ramię w ramię z towarzyszami broni będzie ekscytujący
Myślę że ruszymy z tematem dopiero jakoś po świętach. To jak, ktoś się pisze?
Młodszy inżynier Yuri melduje się Dawno nie grałem w SE więc będzie trzeba ogarnąć co się pozmieniało. Gdzieś się zagospodaruje ze 2 godziny w i tak za krótkiej dobie
01.04.2018, 16:34 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2018, 16:36 UTC przez ShinzoSin.)
Zatem Scarlet Yuri i Gal Black witam na pokładzie. Takich dwóch jak nas czterech to nie ma ani jednego!
Przetestowałem dziś kilka pomysłów. Między innymi sprawdzałem jak będzie działać ciężki sprzęt na Marsie. Fat Nigga jest operacyjny i lata pomimo, że waży niespełna 7 milionów kilogramów ^^'
Zaciągnąłem dzisiaj, jakieś misje, jakieś sraty pierdaty, gdzie jest mój minecraft w kosmosie?! Też chętnie przetestuję grę w multi. bo nigdy nie próbowałem.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat