Rust
Przecież na koncie steam nie ma rubryki Płeć, to skąd niby wiedzą?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Hetmanie, wygląda na to, że żona częściej używa twego kompa niż ci się zdaje :>

Tymczasem... Rust downloading...

ps.
Nie grałem wcześniej, z chęcią spróbuję, tylko ze mną nigdy nie wiadomo kiedy nagle afk poleci - dziecko - czasem nawet nie mam czasu powiedzieć... oraz raczej czas grania u mnie to 22:00-00:00 w tygodniu. Jeśli nie jest to problemem, to się z chęcią dopiszę.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Ja jak wyżej. Nie wiem kiedy się ściągnie ale powoli idzie Wink
Choć najbardziej interesuje mnie jaką postać mi wygeneruje Tongue
Odpowiedz
(18.01.2017, 22:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Przecież na koncie steam nie ma rubryki Płeć, to skąd niby wiedzą?

Wygląd oraz płeć jest generowana na podstawie steam ID.
Odpowiedz
(18.01.2017, 22:05 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Przecież na koncie steam nie ma rubryki Płeć, to skąd niby wiedzą?

Ja tam bym wolał grac kobietą. 

(19.01.2017, 07:40 UTC)Cornholio napisał(a): Hetmanie, wygląda na to, że żona częściej używa twego kompa niż ci się zdaje :>

Tymczasem... Rust downloading...

ps.
Nie grałem wcześniej, z chęcią spróbuję, tylko ze mną nigdy nie wiadomo kiedy nagle afk poleci - dziecko - czasem nawet nie mam czasu powiedzieć... oraz raczej czas grania u mnie to 22:00-00:00 w tygodniu. Jeśli nie jest to problemem, to się z chęcią dopiszę.

(19.01.2017, 08:33 UTC)Crazied napisał(a): Ja jak wyżej. Nie wiem kiedy się ściągnie ale powoli idzie Wink
Choć najbardziej interesuje mnie jaką postać mi wygeneruje Tongue

Panowie zapraszamy na serwer... czynny 24/7 - z tego co widzę większość osób w tygodniu gra w godzinach 22:00-1:00...  w niedzielę zaplanowałem pierwsze spotkanie, na którym rozpoczniemy oficjalnie zabawę i podejmiemy decyzje odnośnie rozgrywki...
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(19.01.2017, 08:40 UTC)Xeonary napisał(a):

Moje steam ID to rootsrat - dlaczego gram kobietą?
--

Odpowiedz
Rust używa unikatowego SteamID jako seed'a do stworzenia postaci, jakie algorytmy w tym procesie są użyte i co determinuje płeć postaci - nie mam zielonego pojęcia

Niestety postać jaka została wygenerowana pozostaje permanentnie przypisana do konta i nie da rady jej zmienić. Może to się jeszcze zmienić w przyszłości jak więcej modeli postaci dodadzą.

Podobno jest jakiś mały patch (client-side), który zmienia wygląd postaci tylko dla właściciela, reszta go widzi jak jest oryginalnie.
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
(19.01.2017, 10:06 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(19.01.2017, 08:40 UTC)Xeonary napisał(a):

Moje steam ID to rootsrat - dlaczego gram kobietą?

rootsrat to twój nick, twój SteamID to: STEAM_0:0:37529762 (seed). Na jego postawie Rust losuje wygląd postaci a potem przypisuje ją do twojego konta steam.

SteamID mozna np. podpatrzeć na http://steamidfinder.com/

Mi tam nie przesadza kolor skóry, czy jestem wysoki czy niski i czy mam małego czy dużego. Natomiast bardzo mi przeszkadza nie swoja płeć... Z tego tez powodu nie gram w azjatyckie mmo gdzie płeć jest do klasy przypisana.

Ale gram bo szkoda mi tych 17zł które wydałem Smile
Odpowiedz
Ah oki. Dzięki. Głupi trochę ten system... Trudno, będę grał łysą brzydulą Biggrin
--

Odpowiedz
Rainbow 
TIP DAY: Pierwsza podstawowa rzecz to zdobycie odpowiedniej ilości drewna i kamieni... pod tym linkiem macie pokazane jak dane narzędzie wpływa na zdobywanie surowca jakim jest drewno - https://imgur.com/a/Op1fK#sirFuPY 

Przykład:

[Obrazek: sirFuPY.jpg]

Cool

TIP DAY NUMBER 2:  Materiały wybuchowe pozwalają na niszczenie 'elementów budowlanych' - poniżej zależności między nimi (w kolejności: drewno, skała, metal, 'szlachetna-stal'):

[Obrazek: NLh1p7Ol1-DKETLMWqgEamOtQZoSq4AWI9ySvwQBd_A.png]
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz