Rust
Dzięki Dako! Smile +rep
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(17.01.2017, 19:42 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): A to będzie server prywatny i będziemy care bearami, które sobie wzajemnie pomagają? Biggrin

Bo jak tak, to się może skuszę Wink

Serwer jest  publiczny - by bezproblemowo każdy mógł dołączyć, z jak najmniejszą moją ingerencją jako admina - ale informacje na jego temat nie są publikowane,  jak nie znasz IP to się nie podłączysz, dodatkowo w tle działa mi konsola, więc widzę na bieżąco kto gra i mogę dowolne akcje wykonać na tym jegomościu np. wywalić z serwera pernamentnie (liczy się STEAM-ID)...

...PODSUMOWUJĄC: mamy w sumie 'prywatny serwer', możemy np. 
  • wymyślać cele: kto stworzy najlepszą rezydencje, rozbudowywać jedno terytorium wspólnie
  • podzielić się na dwie lub trzy drużyny konkurencyjne i działać przeciwko sobie
  • itd.
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(17.01.2017, 19:48 UTC)Dako napisał(a): W aktualnym HB jest Rust (aktualnie za trochę ponad 3 USD) https://www.humblebundle.com/best-of-2016-bundle

Świetne info, kupione Biggrin
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Rainbow 
(17.01.2017, 20:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):
(17.01.2017, 19:48 UTC)Dako napisał(a): W aktualnym HB jest Rust (aktualnie za trochę ponad 3 USD) https://www.humblebundle.com/best-of-2016-bundle

Też kupiłem kolejną kopię, dzięki Dako za informacje - rep+.  Cool  

Fenyl, widzę kolejnego chętnego na grę...

CO do serwera to jednak jedyna opcja 'publiczny' powoduje jego rozgłaszanie:

[Obrazek: u52tv3b.png]

Nie zmienia to faktu, że jesteśmy administratorami, więc nie powinno być problemów z ludźmi... ewentualnie pozgłaszacie mi swoje STEAMID - i tylko te konta będą mogły skorzystać...
Odpowiedz
(17.01.2017, 20:11 UTC)szarik napisał(a):
(17.01.2017, 20:09 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):

Też kupiłem kolejną kopię, dzięki Dako za informacje - rep+.  Cool  

Fenyl, widzę kolejnego chętnego na grę...

Jak najbardziej, ale dopiero za jakiś czas, muszę ogarnąć RL Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
W razie większego zainteresowania zwiększę ilość slotów, na razie 20 powinno wystarczyć... jeżeli macie pomysły na grupową zabawę w RUST to proszę o ich zgłaszanie w tym wątku.

W pierwszym wątku wrzuciłem listę graczy i adres serwera.
Odpowiedz
No to mam i ja. Trochę potrwa pobranie....
Odpowiedz
Narobiliście mi smaczka. Myślę, zakupie w humblebundle, ale zero kasy na kącie i pay palu. Ech, szkoda przejdzie mi koło nosa. Wchodzę na steam'a a tu miłe zaskoczenie, już mam.  Biggrin  

Pierwsza gra to: 1min. i 7 sek - zgon, przyczyna: wilk, i już mi się spodobało.

Więc, również chętny na wspólną zabawę.

Odpowiedz
Oooo jak dobrze, że się wstrzymałem z zakupem Biggrin wraz z HB znacznie taniej będzie...
mimo, że Shadowrun'a już posiadam
Ten, który powstał...
...nigdy nie umarł.
Odpowiedz
Kriztozz już testował serwer, zakłada pierwsza bazę... przygotuje wkrótce mini poradnik (jest w trakcie tworzenia)... jak macie inne nick-i na Steam to proszę o podanie ich w tym wątku, bym mógł Was prawidłowo oznaczyć na serwerze...

Dodałem początek poradnika w pierwszym poście.
Odpowiedz