Cieszę się, że pchają produkcję. Naprawdę po tak długim okresie hejtu myślałem, że pozbierają to co uciułali i zakopią się gdzieś w proceduralnej jaskini...
Tryb SURVIVAL dodał grze skrzydeł. Czasem na jednej planecie można godziny spędzić w poszukiwaniu surowców, chowając się w jaskiniach przed promieniowaniem, czekając na noc by ochronić się przed temperaturą, walcząc z drapieżnikami, zdobywając surowce do systemów podtrzymywania życia. A wszystko na piechotę bo plutonu jak na lekarstwo...
Cieszę się, że pchają produkcję. Naprawdę po tak długim okresie hejtu myślałem, że pozbierają to co uciułali i zakopią się gdzieś w proceduralnej jaskini...
Tryb SURVIVAL dodał grze skrzydeł. Czasem na jednej planecie można godziny spędzić w poszukiwaniu surowców, chowając się w jaskiniach przed promieniowaniem, czekając na noc by ochronić się przed temperaturą, walcząc z drapieżnikami, zdobywając surowce do systemów podtrzymywania życia. A wszystko na piechotę bo plutonu jak na lekarstwo...
LUBIĘ TO
Nie survival, nie chciało mi się zaczynać od nowa. Rozbudowa plecaka i statków jest dobijająca.
Natomiast jakby dało się zrobić convert save z normal do survival to bylo by super.
Oooo to to! Ja zacząłem Survival mode Wygląda świetnie i teraz nie wyobrażam sobie gry w inny sposób. Szkoda mi jednak straconych godzin na normal mode, a od początku nie chce mi się zaczynać... Paragraf 22.
Wiem, ale ja jeszcze nie mam ani statku, ani broni, mam tylko farmę do kasy i plecak Chciałbym kontynuować to co mam w trybie survival, żeby nie tracić przyjemności z gry, jednocześnie nie wywarzając otwartych już drzwi
Save'y z SURVIVALU, NORMAL i CREATIV są umieszczane w osobnych plikach (po 3 na tryb).
Dodatkowo pliki SAVE są zapisane tekstowo - może jest w nich napisany rodzaj gry "NORMAL" lub "SURVIVAL"
Po modyfikacji powyższym programem plik chociaż działa, dostaje krzaków. Ponowny Save z gry pomaga.
Może nawet nie trzeba używać Save Editora tylko skopiować plik z SAVE na odpowiedni (są ponumerowane jeśli pamiętam).
PS
Editora używałem w SUrvivalu właśnie. Jest jakiś BUG albo niedopatrzenie. Gdy zapiszemy grę w momencie, gdy kończy się nam "life support" - to kaplica.
Odradzamy się z tą samą ilością, i jak nie ma w pobliżu czym się uratować - wpadamy w pętlę śmierci...
10.12.2016, 12:25 UTC (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.12.2016, 00:25 UTC przez Robinus.)
BOUNTY HUNTING !
Natknąłem się niedawno w grze. Udało mi się zarobić 200.000 z pomocą statków ochrony systemowej.
Zanim się zorientowałem, że zamiast F12 wciskam F10 do screenshota jak w Elite - było po ptakach.
Ale znalazłem film kogoś innego:
Po dacie wnioskuję, że to dodatek z wcześniejszego patcha już. Ale też bardzo przyjemny.
W Survivalu te walki są ciężkie. Na razie, z tarczami tylko lekko rozbudowanymi, miałem problem ze zniszczeniem tych gagatków. Bez pomocy innych i sporego zapasu żelaza na odbudowę tarcz by się nie obeszło.
EDIT:
I całkiem przyjemna bitwa dwóch frakcji ("niebiescy" bronią a "czerwoni" atakują) z tak ogromnym frachtowcem, że nawet nie lądowałem pytać ile chce za jego wynajem, żeby się nie denerwować...
Zrobiłem ścieżkę Atlasa. Trochę się rozczarowałem. No ale nic, lubię tę grę. Trochę się już nasyciłem budowaniem baz, mam nadzieję że wyjdą nowe dodatki i kiedyś dorzucą ten multiplayer. Mimo złego początku kibicuję tej grze.