Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak uzyskac ~30% FPS w Vive bez zakupu Titan X :)
CMdrze Sopel Krol
Ta linijka kodu w pythonie nie odnosi sie do rendertarget multiplier, jak nie umiesz jej odnaleźć  to użyj zew  softu tj. "chaperonswitcher " ( wygooglaj i pobierz ta apke)
Tyle ze to w przypadku elity 2.2 nie aktualne ponieważ ustawienia steamvr.settings oraz steamvr beta powinny zostac "deafultowe" za wyjątkiem wyłączenia w ustawieniach asynchronicznej reprojekcji z przeplotem w zakładce "wydajność" oraz zaznaczenia w zakładce deweloper "uruchom steam vr przy uruchamianiu aplikacji" oraz w tej samej zakładce poniżej direc mode zaznacz "wymuś reprojekcje"
jak to zrobisz wyłącz steam i steam vr - odpal gre i tam ustaw HMD Quality na 2.0 a SuperSampling np. na poczatku 0.65  zakładam ze masz słaba karte graficzna, przy dobrej możesz ustawić na 0.85 , wyłącz AA ,cienie, ambient oclussion i sprawdzaj jak działa...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Czy ktoś zauważył znaczący spadek fpsów ostatnio w Vive? (może ostatnia aktualizacja SteamVR lub sterowników nVidia)...
Nie wiem co się stało ale ED znowu stało mi się niegrywalne... na ekranie tytułowym mam tylko 10-15fpsów!
Konfiguracja zarówno SteamVR jak i ED niezmieniona od czasu kiedy wszystko hulało jak się masz...
Jakieś pomysły?
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz
Ostatnie sterowniki Nvidii są podobno skopane
http://pclab.pl/news71958.html
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
(17.11.2016, 15:52 UTC)Adix napisał(a): Czy ktoś zauważył znaczący spadek fpsów ostatnio w Vive? (może ostatnia aktualizacja SteamVR lub sterowników nVidia)...
Nie wiem co się stało ale ED znowu stało mi się niegrywalne... na ekranie tytułowym mam tylko 10-15fpsów!
Konfiguracja zarówno SteamVR jak i ED niezmieniona od czasu kiedy wszystko hulało jak się masz...
Jakieś pomysły?

wczoraj grałem i wszystko było ok, fakt faktem sterów nvivdii nie pobierałem
może powróć do poprzedniej wersji nvidii i daj na forum znac czy to to?

Odpowiedz
(17.11.2016, 16:56 UTC)Dako napisał(a): Ostatnie sterowniki Nvidii są podobno skopane
http://pclab.pl/news71958.html

Zdecydowanie to jest przyczyną Smile
Stery 375.85 blokują pamięć pascali na poziomie 810Mhz.... U mnie ta pamięć działa nominalnie z prędkością 5400Mhz więc tu był pies buried Smile

Konkluzja: NIE INSTALOWAĆ sterowników 375.85 - a jeśli już zainstalowałeś/aś, to powrót do aktualnie najlepszych 375.76.

DAKO, YATA - dzięki za podpowiedź. Wink

BTW:
SteamVR z async'iem jest już wypuszczony jako wersja stabilna.
[Obrazek: 33911.png]
Odpowiedz
(17.11.2016, 19:12 UTC)Adix napisał(a):
BTW:
SteamVR z async'iem jest już wypuszczony jako wersja stabilna.

Dzięki, wywaliłem dopiero dziś bete Smile

Odpowiedz
Ze sie tak zapytam, bo chyba mnie jakas pomrocznosc ogarnela... jak pozbyc sie bety i korzystac z normalnej wersji SteamVR? Dzis rano po obudzeniu przez kilka minut staralem sie to zrobic, ale odpowiedniej opcji nie znalazlem. Moze to wina czwartej z rzedu mocno niedospanej nocy, a moze zwykla d... jestem. Tongue
Odpowiedz
Może tak?
Biblioteka Steam/VR/
Narzędzia/SteamVR
prawy klawisz/ wybrać właściwości
zakładka BETA
wybrać opcję
BRAK - anulowanie udziału we wszystkich testach
Odpowiedz
Po powyższym trzeba jeszcze chyba odinstalować Steam VR in zainstalować.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Chyba tak Smile
Odpowiedz