Mass Effect : Andromeda
Jako wieeelki fan czekam Smile Chociaż w trylogii nie mogę twórcom wybaczyć dwóch rzeczy:
1. Zmiany mechaniki broni w ME 2 i 3 względem jedynki - wytłumaczenie fabularne też było do kitu.
2. Za mało epicki finał całości. Trzy (TRZY!) gry, w których głównie zbierało się drużynę i zawiązywało sojusze, a w finale tego ogromu pracy nie widać (poza animacją przełamywania blokady Ziemi przez zjednoczone floty). W finale 2 i w jednym z DLC do 3 mamy wokół siebie CAŁĄ drużynę (nawet jeśli bezpośrednio kontrolujemy tylko dwójkę pomocników). Dlaczego nie w grande finale?

No ale dobra, czekamy na Andromedę Smile
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(08.11.2016, 12:26 UTC)Tesu napisał(a): Od poprzedniego posta zdarzylem juz zlozyc pre-order na kolektorke ze sterowanym radiowo Nomadem. Dosc bezpieczna inwestycja. Jesli gra mi podejdzie, to Nomad bedzie ozdabial polke, a jesli nie, to kolekcjonerka pojdzie na ebay i jeszcze spokojnie na niej zarobie. Wink

Ale wiesz, że wersja kolekcjonerska nie zawiera gry?
[Obrazek: 22476.png]
Odpowiedz
Wiem, w zasadzie to jest tylko wersja kolekcjonerska Nomada z bonusem w postaci steelbooka na gre ME:A, gdyby ktos zdecydowal sie ja dodatkowo kupic. Wink
Odpowiedz
(08.11.2016, 12:51 UTC)Yautja napisał(a): 1. Zmiany mechaniki broni w ME 2 i 3 względem jedynki - wytłumaczenie fabularne też było do kitu.

Jak wytłumaczyli w ME2 dodanie magazynków bo nie pamiętam? Biggrin
Odpowiedz
To nie do konca były magazynki tylko pochłaniacze ciepła od 2 części. Najwyraźniej cały świat zapomniał, że wcześniej wystarczyło poczekać aż bron się schłodzi...
Też czekam na Andromedę, ale bez fanatyzmu. Będzie to będzie.
Odpowiedz
(08.11.2016, 20:04 UTC)Xeonary napisał(a):
(08.11.2016, 12:51 UTC)Yautja napisał(a): 1. Zmiany mechaniki broni w ME 2 i 3 względem jedynki - wytłumaczenie fabularne też było do kitu.

Jak wytłumaczyli w ME2 dodanie magazynków bo nie pamiętam? Biggrin

To są pochłaniacze ciepła (w praktyce magazynki). Uzasadnili to tak, że po wojnie z Gethami odkryto, że właśnie Gethy korzystały z pochłaniaczy i że to dużo lepsze rozwiązanie i wszyscy się na nie przerzucili... ale wcześniejsza mechanika była ciekawsza. Trzeba było pilnować temperatury broni i ewentualnie szybko broń zmieniać jak się przegrzała. Po zmianach zyskały snajperki - w tych najmocniejszych trzeba było długo czekać aż się schłodzi po strzale. Straciła broń autmatyczna, bo wcześniej krótkimi seriami można było walić bez przerwy, teraz dochodzi przeładowanie. Jeżeli o mnie chodzi, to te pochłaniacze mogli dodać jako opcję, jak np. chcę szybciej schłodzić broń i wtedy jako rzadki upgrade faktycznie pasowałyby do fabularnego wytłumaczenia zdobytej technologii Gethów.
Odpowiedz
Myślę, że to było spowodowane wprowadzeniem multi Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(09.11.2016, 13:20 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Myślę, że to było spowodowane wprowadzeniem multi Smile

Eeee... zmiany były już w 2, a multi pojawiło się w 3, poza tym z podobnej mechaniki jak w 1 korzysta Star Wars: Battlefront, który jest grą stricte multi i przegrzewanie się broni bez konieczności wymiany "magazynków" sprawdza się w multi
Może w Andromedzie wrócą do mechaniki z pierwszej części, bo z przedstawionej historii wynika, że ekspedycja wyruszyła przed awanturą z Reaperami, a więc przed odkryciem "dobrodziejstw" pochłaniaczy. Jak będą pochłaniacze w Andromedzie to będzie ściema i niespójność w budowaniu uniwersum.
Odpowiedz
(09.11.2016, 13:54 UTC)Yautja napisał(a): Jak będą pochłaniacze w Andromedzie to będzie ściema i niespójność w budowaniu uniwersum.
Nie bedzie to jednak ani pierwsza, ani z pewnoscia ostatnia taka niespojnosc w grach z uniwersum ME. Mnie do tej pory najbardziej chyba razi pozbawione wiekszej logiki postepowania Salarian w ME3, a przeciez wedlug lore uniwersum ME sa oni najinteligentniejsza z ras...
Odpowiedz
A ja Wam całkiem szczerze powiem, że nawet nie pamiętałem o tej zmianie i zupełnie mi nie przeszkadzała Biggrin może dlatego, że zawsze gram biotykiem i broń jest dla mnie zdecydowanie drugoplanowa Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz