Potrzebny obraz płytki z Win 10
Ja instalowałem od zera, to co pisałem o Share i Shadowplay nie ma nic wspólnego z Win 10 - to raczej taka dyresja była Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No niestety sprawdził się najgorszy scenariusz i to coś sprzętowgo, najprawdopodobniej grafika. Z jakiegoś powodu kompletnie odrzuca stery nVidii. Nieważne stare czy nowe. Mam wraz z kompem podstawowy sterownik, którego użyłem wcześniej gdy za pierwszym razem stawiałem system na nowym kompie. Wtedy działał bez problemu, teraz nie działa.

Niestety nie mam innej karty by ją podpiąć i sprawdzić co wtedy.

Ależ ja zainstalowałem win 10 na czysto wczoraj. Problemy nie ustąpiły. Świeżo po formacie wbiłem nawet na TSa Husarskiego. Instalowałem dalej pierdoły i słuchałem chłopaków. Wreszcie dotarłem do momentu że musiałem zrestartować kompa, napisałem zaraz wracam i już nie wróciłem bo dostałem nowy blue screen z nowym błedem.

Dziś spróbowałem win 7 zainstalować na czysto. Po raz drugi sformatowałem dysk systemowy. Wszystko szło pięknie do momentu gdzie docierałem do sterownika graficznego. Spróbowałem kilku wersji i wszystkie sprowadzały się do tego, że musiałem je odinstalowywać z poziomu trybu awaryjnego. Ludzie opisujacy problemy z tym samym błedem co mój pisali, że rollback do wcześniejszej wersji systemu rozwiązywał ich problemy. Ja mam widać pecha.

Zatem to chyba nie była wina windy tylko nVidii. Nie wiem co gorsze.

Albo mam jakiegoś mega sprytnego virusa, który w kółko uszkadza sterownik graficzny. Jeśli tak to biegnę po popcorn bo chyba przez przypadek znalazłem się na froncie jakiejś cyber wojny.

Ja korzystam z tej funkcji share w bardzo ograniczonym stopniu. Tzn. poustawiałem sobie skróty klawiszowe do odpalenia tego co mnie interesuje i więcej na to nie patrzę. Samo się odpala gdy włączam Elitkę, a jak wydarzy się coś wartego nagrania wystarczy kombinacja klawiszy i jest zapisane. Także da się z tego korzystać, ale fakktycznje nie da się na to patrzeć.
Odpowiedz
A na intelowskiej grafie jest OK ?
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
(30.09.2016, 19:11 UTC)ShinzoSin napisał(a): Albo mam jakiegoś mega sprytnego virusa, który w kółko uszkadza sterownik graficzny. Jeśli tak to biegnę po popcorn bo chyba przez przypadek znalazłem się na froncie jakiejś cyber wojny.

[Obrazek: 61960417.jpg]

A poważnie - a na zintegrowanej grafice z płyty wszystko hula? Pisałeś też, że w trybie awaryjnym wszystko jest OK, tak?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Tak, na intelowskiej grafie hula. Niestety niewiele różni się to od trybu awaryjnego bo jestem wtedy przykuty do rozdziałki 800x600. Oczywiście jakiekolwiek powaźniejsze gry wtedy równieź odpadają. Mogę jedynie surfować po necie i oglądać filmy. To zawsze coś, ale nie rozwiązuje meritum problemu. Niestety pozostaje ostatnia furtka - serwis.

No cóż, przynajmniej nadrobię zaległości w serialach i książkach.
Odpowiedz
Pozostaje Ci jedyna opcja:
http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=1893

Niestety te karty co masz tak się psują. Zresztą wiele kart tak się psuje ...
Odpowiedz