05.08.2016, 07:57 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2016, 07:58 UTC przez Haji-me.)
(05.08.2016, 07:45 UTC)Theseus Rorschach napisał(a): (05.08.2016, 07:20 UTC)Haji-me napisał(a): Z jednej strony fajnie, bo szybciej się przemieszczasz. Z drugiej strony to spora część uroku eksploracji zawierała się właśnie w długiej podróży. Lecąc gdzieś przez miesiąc czy dwa odczuwało się to zmęczenie. Po dotarciu do upragnionego celu satysfakcja była tym większa im dłużej to trwało. Przesunięcie palcem po mapie zajmuje kilka sekund ale to właśnie czas poświęcony na transport z miejsca na miejsce uświadamia nas jak dużą odległość pokonujemy.
Nie zmienia to faktu, że szczęście Ci u inżyniera sprzyjało . Jak będę się kiedyś wybierał na długą wyprawę to na pewno też zwiększę zasięg.
Z jednej strony racja jest w tym jakaś magia, z drugiej ta conda zawsze miała taka być, do pokonywania ogromnych dystansów, teraz będzie to nieco krótszy dystans, ale nadal 20 k ly w niej to nie 20 skoków przecież, nie przesadzajmy. 54 ly skoku to dużo, ale i tak swoje trzeba przelecieć, a też taka conda daje dostęp do miejsc wcześniej w ogóle nie dostępnych, co również było moim celem (niektóre mgławice planetarne).
Gutek - Niby tak, tylko, że teraz cała bańka to dla tej Condy 4 skoki , także nawet nie mają jak złapać ani gonić. Zwłaszcza, że Ona jest do dalekich podróży eksploracyjnych czyli z HRki w siną dal i z powrotem 
Pewnie, nie ma co popadać w paranoję  . Szybciej u celu to więcej czasu dla innych aktywności w grze lub dla świata realnego. Nie obraziłbym się gdyby mój FDL czy Corvetta, którymi podróżowałem po bańce, miały choć o 10 lat świetlnych zasięgu więcej bo inżynierowie wcale dużo u nich nie poprawiają  .
Liczba postów: 1,622
Liczba wątków: 47
Reputacja:
360
Platforma:
CMDR: Theseus Rorschach
05.08.2016, 08:04 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2016, 08:05 UTC przez TeddyPanda.)
(05.08.2016, 07:57 UTC)Haji-me napisał(a): (05.08.2016, 07:45 UTC)Theseus Rorschach napisał(a): (05.08.2016, 07:20 UTC)Haji-me napisał(a): Z jednej strony fajnie, bo szybciej się przemieszczasz. Z drugiej strony to spora część uroku eksploracji zawierała się właśnie w długiej podróży. Lecąc gdzieś przez miesiąc czy dwa odczuwało się to zmęczenie. Po dotarciu do upragnionego celu satysfakcja była tym większa im dłużej to trwało. Przesunięcie palcem po mapie zajmuje kilka sekund ale to właśnie czas poświęcony na transport z miejsca na miejsce uświadamia nas jak dużą odległość pokonujemy.
Nie zmienia to faktu, że szczęście Ci u inżyniera sprzyjało . Jak będę się kiedyś wybierał na długą wyprawę to na pewno też zwiększę zasięg.
Z jednej strony racja jest w tym jakaś magia, z drugiej ta conda zawsze miała taka być, do pokonywania ogromnych dystansów, teraz będzie to nieco krótszy dystans, ale nadal 20 k ly w niej to nie 20 skoków przecież, nie przesadzajmy. 54 ly skoku to dużo, ale i tak swoje trzeba przelecieć, a też taka conda daje dostęp do miejsc wcześniej w ogóle nie dostępnych, co również było moim celem (niektóre mgławice planetarne).
Gutek - Niby tak, tylko, że teraz cała bańka to dla tej Condy 4 skoki , także nawet nie mają jak złapać ani gonić. Zwłaszcza, że Ona jest do dalekich podróży eksploracyjnych czyli z HRki w siną dal i z powrotem 
Pewnie, nie ma co popadać w paranoję . Szybciej u celu to więcej czasu dla innych aktywności w grze lub dla świata realnego. Nie obraziłbym się gdyby mój FDL czy Corvetta, którymi podróżowałem po bańce, miały choć o 10 lat świetlnych zasięgu więcej bo inżynierowie wcale dużo u nich nie poprawiają .
Yep teraz mam na celu kilka miejsc, w których wcześniej nie mogłem wskoczyć
Ja robiłem sobie taką mała sesyjkę u Felicity i wywindowałem Corvette na 18 ly i jeszcze Cutterka na 30. W przypadku Corvetty każdy 1 ly dodatkowy to super rzecz. Stockową to się nie da grać
Liczba postów: 2,061
Liczba wątków: 18
Reputacja:
47
Platforma:
CMDR: Brachu
.png) .png) .png) .png) .png) .png)
Polecę dzisiaj do Kpannam zobaczyć jakie misje są dla TWH
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet
(05.08.2016, 07:56 UTC)Theseus Rorschach napisał(a): Brachu - Cześć Brachu 
Goliat - to zwiększone zużycie paliwa nie jest problemem, szczerze powiedziawszy ja nie widzę różnicy pomiędzy skokiem na 38 ly i 50 ly, zużycie się zwiększyło ale niewiele.
Ja zawsze latam na eksplorację pusty, ta Conda jeszcze nigdy nie zginęła od niczego nawet na wcześniejszym zasięgu. Nikogo nie interesuje latająca skorupa 
To się zgadzam, że to nie jest problem, tak tylko mówię że to nie jest tak, że masz same plusy za ulepszenie napędu, wyobrażam sobie że jest to problem jak masz np. fuel scoop 4A i latasz w obrębie bańki, wtedy traci się czas na tankowanie  Ale w eksploracji to nie problem, ja przy A6 Fuel Scoop tankuję po prostu ustawiając się do następnego skoku okrążając gwiazdę, to co dopiero przy Twoim A7
Reputacja:
360
Platforma:
(05.08.2016, 08:08 UTC)Goliat napisał(a): (05.08.2016, 07:56 UTC)Theseus Rorschach napisał(a): Brachu - Cześć Brachu 
Goliat - to zwiększone zużycie paliwa nie jest problemem, szczerze powiedziawszy ja nie widzę różnicy pomiędzy skokiem na 38 ly i 50 ly, zużycie się zwiększyło ale niewiele.
Ja zawsze latam na eksplorację pusty, ta Conda jeszcze nigdy nie zginęła od niczego nawet na wcześniejszym zasięgu. Nikogo nie interesuje latająca skorupa 
To się zgadzam, że to nie jest problem, tak tylko mówię że to nie jest tak, że masz same plusy za ulepszenie napędu, wyobrażam sobie że jest to problem jak masz np. fuel scoop 4A i latasz w obrębie bańki, wtedy traci się czas na tankowanie Ale w eksploracji to nie problem, ja przy A6 Fuel Scoop tankuję po prostu ustawiając się do następnego skoku okrążając gwiazdę, to co dopiero przy Twoim A7 
Nom, jak najbardziej się zgadzam, przy statkach nie stricte eksploracyjnych to może być większy problem.
Nigdy nie rozumiem co jest w tym lataniu dookoła gwiazdy. Ja zawsze staję obok niej, przepustnica na 0 i tankuje
Mam wrażenie że szybciej tankuje wtedy
(05.08.2016, 08:22 UTC)Goliat napisał(a): Mam wrażenie że szybciej tankuje wtedy 
Placebo
Liczba postów: 548
Liczba wątków: 7
05.08.2016, 08:23 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2016, 08:24 UTC przez Vermill.)
Cześć wszystkim. Ktoś się bawi w power play z Hudsonem? Można by pofarmić merity w skrzydle.
Reputacja:
360
Platforma:
|