GeForce GTX 1070/80
No to dla tych, co chcą na kasie oszczędzić, jest odpowiedź AMD : http://www.engadget.com/2016/05/31/amds-...ce=Twitter
Odpowiedz
Jakby człowiek chciał kupić nowego GeForce'a i Vive to musiałby wydać w przeliczeniu ok 8000 PLN! Tongue
To jakieś szaleństwo...
Odpowiedz
Niezła cena wychodzi. Jak num mi lepiej płacili to by kupił ale narazie muszę CPU i MB sobie wymienić a to będzie też kolo 2,5-3 tyśi.
Odpowiedz
Wiesz, wszystko zależy jak na to spojrzysz, i jakie kto ma priorytety - dla kogoś innego szaleństwem jest wydawać co rok parę tysięcy złotych na 10-dniowe wczasy - a gogle kupuję już na dłuższy okres czasu niż 10 dni Smile

Tak samo szaleństwem dla kogoś będzie wydać 600 złotych na joystick Biggrin
Odpowiedz
teraz mam gtx 970 kupionego rok temu i nie narzekam, ale CPU kupiłem jakieś 3 lata temu. jest to 1 generacji I5 2,X GHz.
plan jest by wymienić go na 5 lub 6 generacje I7 z dobrym RAM w MB
Odpowiedz
(01.06.2016, 07:55 UTC)xijadeku napisał(a): teraz mam gtx 970  kupionego rok temu i nie narzekam, ale CPU kupiłem jakieś 3 lata temu.  jest to 1 generacji I5 2,X GHz.
plan jest by wymienić go na 5 lub 6 generacje I7 z dobrym RAM w MB

Ja też na 970 jadę, ale przy graniu w 2560 x 1440 ta karta już nie daje rady przy mocno zmodowanej grafice w grach i używaniu post procesów - ReShade czy ENB. Do gry w 1080p nadaje się idealnie i nie zmieniałbym jej, ale powyżej full HD i - podkreślam - zmodowanych powyżej Ultra grach już wymięka. To w zasadzie jedyny powód, dla którego zamówiłem 1080, bo VR na razie nie zamierzam kupować.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Z testow które są już na internetach, wychodzi że 1070 dobija wydajnością do 980ti: https://www.youtube.com/watch?v=-FWtJXmtITs

Troszkę off-top, czy u was też od  2.1 grafika (gtx970) na planetach jest obiążona na ~95%, cpu natomiast tylko 15% (i7 5820)? ustawienia max, rozdzielczość 1080p. Nie wiem czy to jest by design, wygląda że cpu chodzi na biegu jalowym cały czas, nawet ja suwak 'terrain work' przestawię w lewo.
Odpowiedz
(01.06.2016, 06:42 UTC)Goliat napisał(a): No to dla tych, co chcą na kasie oszczędzić, jest odpowiedź AMD : http://www.engadget.com/2016/05/31/amds-...ce=Twitter
No to jeszcze nie do końca odpowiedź na 1080 ale jeśli cena będzia jak zapowiadają to zariobią na tej karcie kupe kasy. Natomiast R9 490X zapowiada się też nie źle i czyba warto poczekać na jakieś testy.
(01.06.2016, 07:45 UTC)Goliat napisał(a): Wiesz, wszystko zależy jak na to spojrzysz, i jakie kto ma priorytety - dla kogoś innego szaleństwem jest wydawać co rok parę tysięcy złotych na 10-dniowe wczasy - a gogle kupuję już na dłuższy okres czasu niż 10 dni Smile

Tak też uważam. Mam kolegę który bawi się starym Land Roverem. Odbudował go sam i wydał na to kupę kasy i nadal wydaje. I podobnie mu powiedziałem gdy się dziwił, że kupuje tam np. grafike za pare setek, tak jak on też setki wydaje na dla mnie kawałki żelastwa, a dla niego skarby Biggrin
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
(01.06.2016, 07:45 UTC)Goliat napisał(a): Wiesz, wszystko zależy jak na to spojrzysz, i jakie kto ma priorytety - dla kogoś innego szaleństwem jest wydawać co rok parę tysięcy złotych na 10-dniowe wczasy - a gogle kupuję już na dłuższy okres czasu niż 10 dni Smile

Pewnie, że tak Smile. Tylko ja mam rodzinę, a wtedy priorytety, czy tego chcesz czy nie, zmieniają się diametralnie Smile. Sam zobaczysz Wink
Jak ktoś młody to niech korzysta Biggrin
Odpowiedz
(01.06.2016, 15:34 UTC)Quarion napisał(a): Pewnie, że tak Smile. Tylko ja mam rodzinę, a wtedy priorytety, czy tego chcesz czy nie, zmieniają się diametralnie Smile. Sam zobaczysz Wink

Ja bym powiedział, że główne znaczenie ma ile kto zarabia, jak jesteś specem w jakimś korpo (ja nie jestem ale znam), to na zestawik Vive + 1080 zarabiasz w dwa tygodnie, więc to nie są jakieś ceny z kosmosu i nieosiągalne Smile
Albo jak masz swoją firme budowlaną.. (też nie mam ale znam)
Albo...
Odpowiedz